Anne, boerderijwerk Australië: “het werk is fantastisch!”

Anne
Work & Travel
17 april 2018

In haar eerste blog vertelde Anne ons hoe haar eerste weken in Australië verlopen zijn. Deze keer vertelt ze ons meer over hoe haar werkdagen én haar vrije dagen er uit zien! 

Anne, boerderijwerk Australië het werk is fantastisch 5

Eén hele maand!

Hi there,

Ondertussen al 3 weken aan het werk bij PPP Peppercorn Parc Picton. Het werk is fysiek zwaar, maar fantastisch! Ik heb nu 6 paarden die ik moet rijden en trainen. Ze variëren allemaal qua training en talent. De een is meer gericht op springen, de ander op dressuur, en dan heb ik er een paar die nog veel moeten leren. Ik begin nu vooruitgang te zien met de paarden die ik train, en dat is natuurlijk waar we het voor doen! Daarbij zorgen we ook voor de andere paarden, en hebben we nu 6 drachtige merrie’s! Laatst heb ik mee mogen kijken met de dierenarts. Het is zo bijzonder en leerzaam om zo’n dier te zien groeien. Tevens is het hier nog steeds ontzettend mooi! Ik vraag me telkens weer af of het ooit zal wennen..

Anne, boerderijwerk Australië het werk is fantastisch 4

Mijn vrije tijd in Australië

2 weekenden terug zijn we naar Sydney geweest! Vrijdag avond een paar barretjes en clubs in gegaan, overnacht in een hostel, en vervolgens de highlights van Sydney gezien! Wat een mooie en bruisende stad. Eén die ik nog veel verder moet ontdekken! Gelukkig is het maar een uur hiervandaan, en heb ik daar alle tijd voor! Op zondag zijn we naar Wollongong Beach gegaan. De zee hier is heerlijk qua temperatuur en de golven zijn tot wel 2 meter hoog! En voor een dag had ik dat typische vakantie gevoel! Helaas is het strand te ver weg om zomaar even heen te gaan, maar gelukkig is er een beek / meer in de buurt waar we ook even af kunnen koelen en kunnen zonnen!

Anne, boerderijwerk Australië het werk is fantastisch 3

Work, work, work, work, work!

Want voor jullie zal het misschien lijken alsof ik op een lange vakantie ben. (Snap ik, na bovenstaande foto’s) Maar er wordt gewoon elke dag van de week gewerkt, ook in de weekenden moeten de paarden eten, en gaan wij vaak op wedstrijd.
Zo hadden we afgelopen weekend een competitie op SIEC Sydney. HET terrein waar de olympische spelen plaats vonden in 2000. Wat een gigantisch, chique en professioneel terrein. En om dan te bedenken dat de beste van de beste daar ook hebben gereden..
Helaas reed ik deze competitie nog niet mee, maar ik hoop over een paar weken mijn wedstrijden te starten. Daarbij heb ik besloten dat ik hier niet weg ga, voordat ik daar, in SIEC, heb mogen rijden! (Deze plek moeten jullie even googelen want ik heb hier helaas geen foto’s kunnen maken..) Have a look: https://equestriancentre.nsw.gov.au

Anne, boerderijwerk Australië het werk is fantastisch 6

De temperatuur in Australië

En er is nog meer goed nieuws; het is hier eindelijk niet meer zo ongelofelijk warm. De zomer loopt langzaam ten einde.. We hebben regen gehad, en de temperatuur wisselt nu tussen de 20 en de 30 graden, in plaats van tussen de 30 en de 40! Dat maakt het werk een stuk comfortabeler en de regen zorgt weer voor drinkwater en groen gras!

Anne, boerderijwerk Australië het werk is fantastisch 2

Collega's

Het leven met mijn collega’s wordt steeds leuker en gezelliger! Binnenkort komt er waarschijnlijk nog een 4e werknemer bij. Het huis is erg comfortabel en luxe, alleen wel moeilijk schoon te houden. Vorige week kregen we “huisarrest” van de baas. Hahaha lachen hoor... We mochten oprecht nergens heen totdat we het huis hadden schoongemaakt! Anyway, ik was blij, want zo konden we eindelijk met zijn alle het huis schoonmaken!

En nu zit er alweer een hele maand vol indrukken, enthousiasme en mooie plaatjes op! Ik kan nog steeds niet geloven dat dit nu mijn leven is! Het plan is om hier nu nog zo’n 2 maanden te blijven, en vervolgens vanaf Sydney de oostkust te gaan ontdekken. Daarna zien we wel weer verder, heerlijk!

Dat was hem weer hoor! Tot de volgende?!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.