Boerderijwerk Australië: nieuwe mensen ontmoeten en reisplannen maken!

Anne
Work & Travel
24 april 2018

In haar vorige blog vertelde Anne ons over haar werk op de boerderij. Ondertussen heeft ze weer veel nieuwe dingen meegemaakt waar ze ons in deze blog over vertelt! 

Bondi Beach

Ben ik weer! Ik ben zo enthousiast dat ik jullie alweer wilde updaten! Twee weken terug het beroemde Bondi Beach bezocht! Voor het ‘Hollywood’ gevoel kun je daar prima terecht! Een strand vol met mensen en bijzondere figuren. Waar non-stop gesurfd wordt, en de life guards regelmatig het water in moeten.

Blog boerderijwerk australie nieuwe mensen ontmoeten2

Nieuwe mensen ontmoeten

Tijdens een klifwandeling ontmoetten we Steve, volgens mij uit Amerika. Hij wist werkelijk waar alles over het leven onder water. Erg gepassioneerd rende hij op ons af, en vroeg of ik alsjeblieft mijn hand op wilde houden.. Ik wist niet zo goed hoe ik moest reageren. Het gebeurt natuurlijk niet dagelijks dat er vreemde mannen op me af rennen, met zo’n vaag verzoek.. Aarzelend hield ik mijn hand op, en voor ik het wist had ik een hand vol met zeesterren, en een hele uitleg over hoe deze dieren leven! Vervolgens gingen we verder met zee-egels en andere vissen, zo cool! Volgende keer dat we in de buurt zijn gaan we BBQ’en met zijn vers gevangen vis! Zo ontmoet je dus mensen! Iedereen is zo leuk!!!

Blog boerderijwerk australie nieuwe mensen ontmoeten3

Reisplannen maken..

Vorige week zijn we weer naar Wollongong geweest. Wat een fantastische golven! De zee was dit keer erg krachtig en wild, dus we konden niet te ver gaan, maar wat is dat ook gaaf! Ook zijn we naar het Mount Keira Lookout Point gegaan om te genieten van een geweldig uitzicht over Wollongong, de zee, en een stukje Australische natuur! (Ik kon het hier niet laten om even een Koala in de boom na te doen..) Daar, in de bushbush, ontmoette we Jade uit Engeland! Ook erg gezellig, even gebabbeld en wederom toegevoegd op Facebook. Later krijgen we een verzoek van Jade en haar vriendin of wij met hun een camper willen huren om van Sydney naar Brisbane te reizen! Een perfecte timing, want mijn reis gaat de 14e van April beginnen!

Cowboy cowboy…

In hetzelfde weekend mocht ik een van mijn paarden meenemen naar pJumpclub. Johnson, mijn beste spring paard, had er een hard hoofd in. Maar toch een ervaring en mooie plaatjes rijker. Ondanks dat het niet helemaal ging zoals verwacht ook hier een flinke dosis aan plezier gehad!

Blog boerderijwerk australie nieuwe mensen ontmoeten5

En dan over afgelopen weekend... een once in a lifetime ervaring. Gisteren zijn we bij een echte rodeo geweest. Cowboys cowboys cowboys. Het is net zo echt als in de films. Wat een ervaring, adrenaline en enthousiasme. Het is werkelijk waar adembenemend en ongelofelijk spannend! In de ring zijn ook 2 mannen aanwezig die de riders beschermen tegen de stier. De helden van de avond! Zonder twijfel springen ze tussen de rider en de stier. Het is gewoon zo indrukwekkend, ik hoop dat iedereen dit een keer mag meemaken!

Blog boerderijwerk australie nieuwe mensen ontmoeten6

Mijn reisplannen

Ten slotte zal ik jullie even op de hoogte stellen van mijn plannen tot nu toe. Op 14 april vertrek ik om van Sydney naar Brisbane te reizen met een campervan. Vanaf Brisbane reizen Amanda en ik door richting Cairns. Omdat ik eerder vertrek dan de planning was zal ik daar waarschijnlijk opnieuw geld moeten verdienen, om later weer door te reizen. Ik hoop weer even in de horeca te gaan werken, want ik had het zelf ook niet verwacht, maar ik mis de horeca.

Blog boerderijwerk australie nieuwe mensen ontmoeten7

Het werk

Het werken hier bij PPP is nog steeds fantastisch trouwens. Ik heb alleen zo af en toe een raar gevoel bij mijn bazin.. Het is een beetje een vaag verhaal, maar het komt er op neer dat je als reiziger hier een beetje behandeld wordt alsof je er niet helemaal bij hoort. Daarbij worden we ook niet echt serieus genomen. Mijn idee van rijden in SIEC Sydney gaat bijvoorbeeld ook niet door omdat ik een backpacker ben.. Er zijn een paar regels en gewoontes waar ik het niet helemaal mee eens ben.. Daarom heb ik besloten om lekker eerder weg te gaan en te gaan reizen. Want dat is tenslotte waarvoor ik hier gekomen ben en ik kan niet wachten!

Blog boerderijwerk australie nieuwe mensen ontmoeten8

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.