Het leven van Nine op een Nieuw-Zeelandse boerderij

Nine
Work & Travel
6 februari 2016

Nine heeft de keuze gemaakt om een tijdje te gaan werken op een boerderij in Nieuw-Zeeland. In deze blog beschrijft ze haar Work & Travel avonturen tot nu toe.

Het begin van mijn avontuur

Vrijdag 13 september, mijn grootste avontuur stond op het punt om te beginnen. Om 12 uur zou mijn vlucht naar Shanghai vertrekken. Dit was echt heel erg spannend, aangezien ik nog niet zo heel erg vaak gevlogen had. En uiteraard ook omdat ik, ondanks alle informatie die ik van Travel Active heb gehad, toch niet echt wist wat mij te wachten stond. Na een 11 uur durende vlucht had ik een 18 uur durende overstap op Pudong Airport, dit was echt verschrikkelijk. Ik had zoveel twijfels of ik het wel aan zou kunnen om in mijn eentje naar Nieuw-Zeeland te gaan, maar ik weet nu dat dit voor niks was. Na 18 uur was het tijd voor mijn vlucht naar Auckland, daar zou het avontuur eindelijk echt beginnen.

het leven van nine op een boerderij 1

Na 3 dagen in Auckland ben ik met de bus naar Whangarei gereden en daar zou mijn ‘hostmom’, Skye, mij oppikken om naar de boerderij te gaan. Weer zoiets spannends, hoe zou het gezin zijn? Zou het boerderijwerk mij wel bevallen? Ga ik mijn familie niet missen? Al de twijfels. Na een paar dagen wist ik al dat het helemaal goed zat. Het gezin is heel erg leuk en gezellig. Het bestaat uit mijn 'hostparents' en 2 kinderen. Ook het werk bevalt mij goed en natuurlijk mis ik mijn familie soms, maar dankzij Skype kan ik ze toch zien en spreken. Hierdoor voelt het echt niet alsof ik helemaal aan de andere kant van de wereld zit.

het leven van nine op een boerderij 2

Mijn werkzaamheden

's Ochtends om kwart voor 5 gaat mijn wekker en om 5 uur ga ik uit bed om naar de stal te gaan. Er zijn 500 koeien om te melken, 2 keer per dag. Dit duurde toen ik net aankwam ongeveer 4 uur per melking, omdat ze nog aan het kalven waren. Nu duurt het ongeveer 3 uur per melking omdat alle koeien hebben gekalfd.

het leven van nine op een boerderij 4

Naast het melken zijn er natuurlijk nog andere dingen om te doen. Zoals het verplaatsen van de koeien die niet gemolken worden omdat ze bijvoorbeeld nog jong zijn of in kalf zijn en dus een paar maanden niet gemolken worden. Zij staan dan een aantal dagen op een weiland, maar als het gras hier op is gaan ze naar een nieuw weiland. Daarnaast wordt een deel van de kalfjes verkocht, omdat ze niet alle kalfjes kunnen houden. Ze worden dan naar een veiling gebracht en daar verkocht. Verder zijn er nog veel andere taakjes, maar omdat het eigenlijk elke dag verandert, is het moeilijk deze allemaal te benoemen.

Vrije tijd

Op dit moment is het de rustige periode en is er niet veel werk naast het melken. Ik lees dus bijvoorbeeld veel, ga zwemmen, kijk Netflix of ga wandelen op de boerderij. Aangezien de boerderij 8.5 vierkante kilometer groot is kan ik veel wandelen. Het is ook echt heel mooi hier, er zijn bergen en een rivier. Ik geniet ontzettend. Ik heb de boerderij ook vanuit de lucht gezien, want mocht mee in de helikopter die fertilizer op de maïs sprayde. Dit was echt heel gaaf!

het leven van nine op een boerderij 3

Ik heb ook al een beetje gereisd. Ik heb elk derde weekend vrij, waarin ik één keer naar Paihia en Cape Reinga ben geweest. Ook heb ik 2 weken vakantie gehad in december waarin ik over het Noordereiland heb gereisd. In februari ga ik naar het Zuidereiland om hier te reizen. Hierna kom ik weer terug naar de boerderij totdat ik naar huis ga.

Op het Noordereiland was mijn hoogtepunt de Tongariro Crossing. Dit was echt zo geweldig om te doen, het voelde echt alsof ik mij in een andere wereld begaf.

Mijn host family heeft al best wel veel met mij gedaan. Zo ga ik af en toe naar de film, ben ik mee geweest op vakantie en gaan we soms naar het strand. Vorige week zijn we een dag gaan touren en hebben we Tanu Mahuta, Kai Iwi lakes en nog een paar andere dingen bezocht. Volgende week ga ik naar Hobbiton en Waitomo Caves. Hier heb ik zoveel zin in!

Ik ga eind mei weer naar huis. Anders dan mijn plan was, ga ik na het Zuidereiland dus weer terug naar de boerderij. Mijn plannen zijn hier best wel veranderd omdat ik hier erachter kwam dat ik eigenlijk wel graag langer op de boerderij wilde blijven. En aangezien Skye hier heel makkelijk in is kon ik ook langer blijven. Hier ben ik echt heel erg blij mee!

Wil jij ook graag boerderijwerk in Nieuw-Zeeland doen? Of kijk je liever naar onze andere Work & Travel mogelijkheden? Vraag onze brochure aan of kom langs op een Work & Travel infodag!

 

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.