Local Coordinator

Zet je in voor onze internationale uitwisselingsstudenten!

De spin in het web | Vrijwilligerswerk | Draag je steentje bij

Wat is een Local Coordinator?

Ieder jaar komt er een groot aantal internationale scholieren van veertien tot en met achttien jaar naar Nederland voor een culturele uitwisseling van ongeveer twee tot tien maanden. Ze gaan dan naar het voortgezet onderwijs en wonen bij een gastgezin.  

De Local Coordinator is het regionale aanspreekpunt voor een gastgezin, scholier en de school. Zonder deze vier partijen is er geen uitwisseling. Een leuke dynamische functie die van je vraagt dat je je kunt verplaatsen in verschillende soorten vragen.  

Twee van onze Local Coordinators, Nicolette en Ellen zijn erg positief over het zijn van Local Coordinator en vertellen in dit blog iets over hun ervaring.

“Ik krijg enorm veel energie van de contacten die ik opdoe. Als studenten na een periode blij naar huis gaan en je bedanken voor de hulp, daar groei ik van.” - Ellen, Local Coordinator

Ook Anne Meijers, Program Director High School Holland, maakte een video waarin hij vertelt over het belang van Local Coordinatoren en ook wat het je brengt.

Interesse in de rol van Local Coordinator?

Hidden

Direct een gesprek inplannen om de mogelijkheden te bespreken?

Plan een kennismakingsgesprek met Anne, hij vertelt je graag alle mogelijkheden.

Meer informatie over Local Coordinators

Takenpakket Local Coordinator
 • Jouw taken bestaan voornamelijk uit het begeleiden van de buitenlandse studenten
 • Jij helpt mee met het vinden van gastgezinnen en lokale scholen voor voortgezet onderwijs voor onze internationale studenten
 • Maandelijks bezoek jij jouw studenten en maak je een voortgangsrapport
 • Jij gaat over het welzijn van deze student, bent de vertrouwenspersoon en zorgt dat eventuele problemen zo goed en snel mogelijk worden opgelost
 • Jij bent de schakel tussen de student, het gastgezin, de school en overige organisaties. Je gaat actief samenwerkingen aan met scholen, sportverenigingen en andere relevante organisaties
 • Je vertegenwoordigt High School Holland op open dagen, ouderavonden en informatiebijeenkomsten
 • Je organiseert en/of doet mee aan evenementen voor studenten en gastgezinnen
Redenen om Local Coordinator te worden
 • Je geeft jongeren de kans om de ervaring van zijn of haar leven te hebben
 • Je biedt jongeren de mogelijkheid om, als local, alles van ons mooie Nederland te leren
 • Door ons uitwisselingsprogramma leer jij ontzettend veel mensen kennen en bouw je een internationaal netwerk op
 • Je zal zelf ook meer leren over culturen, talen, normen en waarden
 • Door het coachen en begeleiden van studenten, gastgezinnen en scholen bouw je unieke relaties op
 • Vrijwilligerswerk draagt bij aan je carrière, je bouwt een internationaal netwerk op
 • Je ontvangt veel waardering, niet alleen vanuit ons team maar ook vanuit de studenten, het gastgezin en de betrokken organisaties
 • Je zal onwijs groeien als persoon: je leert gesprekstechnieken, probleemoplossend denken en snel schakelen
 • Je doet het niet alleen, want het team van High School Holland denkt en schakelt met je mee
 • Bijwonen van gave evenementen zoals Meet The Student Day, waarbij het gastgezin en de student elkaar voor het eerst ontmoeten
 • Door het zijn van Local Coordinator blijf je actief en draag je bij aan een mooiere wereld
Waar moet je als Local Coordinator aan voldoen?

Local Coordinator worden doe je uit intrinsieke motivatie. Je moet graag een steentje willen bijdragen aan een mooie, vaak onvergetelijke ervaring voor de uitwisselingsstudent en het gastgezin. Een lijntje dat vaak een leven lang blijft bestaan tussen mensen. Wellicht vind je dat de wereld zit te snakken naar meer begrip voor elkaar. Als Local Coordinator is dit precies waar je aan bijdraagt. Concreter wordt het niet!

We hebben een paar voorwaarden om Local Coordinator te worden, deze zijn uitgelegd in onze vacature. Daar vind je alles over dit fantastische vrijwilligerswerk.

Verdiensten Local Coordinator

Als Local Coordinator ontvang je een kleine vergoeding, dit is zeker niet te vergelijken met een fulltime baan maar is wél mooi meegenomen.

 • Voor iedere student die een Local Coordinator plaatst bij een gastgezin én deze student gedurende het gehele jaar begeleidt, zal de LC een vergoeding van 550 euro per jaar ontvangen.
 • Alle onkosten die worden gemaakt, worden vergoed door Travel Active.
 • Gemiddeld plaatsen en begeleiden onze Local Coordinators vier studenten per schooljaar.

Onze Local Coordinators kiezen voor dit leuke werk omdat ze een passie hebben voor culturele uitwisselingen en het geweldig vinden om te werken met deze internationale doelgroep.

Foto-impressie:

Wat is High School Holland?

Travel Active geeft buitenlandse jongeren de mogelijkheid om naar ons kikkerlandje te komen en kennis te maken met onze Nederlandse cultuur. De jongeren zijn tussen de 14 en 18 jaar oud, volgen een periode onderwijs op een reguliere middelbare school en leren onze taal. Ze verblijven 2 maanden tot een schooljaar in Nederland. Voor de studenten is dit een heel spannend avontuur: vaak is dit de eerste keer dat zij voor een langere periode hun thuis verlaten en kunnen niet wachten om aan hun Nederlandse avontuur te beginnen!

De studenten verblijven bij een gastgezin, zo leren ze pas écht wat de Nederlandse cultuur inhoudt. High School Holland is daarom naast Local Coordinators ook altijd op zoek naar enthousiaste gastgezinnen; families die openstaan voor andere culturen en zin hebben in een avontuur! De student leert tijdens zijn/haar uitwisseling vloeiend Nederlands en maakt kennis met onze cultuur. Vaak wil de student ook wat van zijn eigen cultuur delen, zoals gerechten of hun eigen taal. Laat u de droom van de student uitkomen meld je aan als gastgezin of word Local Coordinator. Lees meer over het High School Holland programma of bekijk alle studenten die nog een gastgezin zoeken.

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.