Taalreis in Sucre

Taalreizen | Taal: Spaans

Ga op taalreis naar het mooie Sucre!

 • Bolivia
 • vanaf 1 week
 • vanaf 18 jaar
Sucre, hoofdstad van Bolivia, staat bol van de sneeuwwitte koloniale gebouwen en een aantal erg leuke musea. De universiteit van Sucre huisvest vele (internationale) studenten, die ervoor zorgen dat ook het nachtleven in de stad bruist. Er zijn dan ook genoeg clubs en bars waar je je tot in de late uurtjes kunt vermaken. De aanwezigheid van studenten betekent ook dat er veel aanbod is van (goedkope) eettentjes. Maar ook voor iets chiquers kun je in Sucre terecht. De restaurants bieden een grote variatie aan keukens; van Chinees en Italiaans tot lokaal en vegetarisch. De koloniale charme samen met de gemoedelijke sfeer en avontuurlijke omgeving maken van Sucre een geweldig leuke plek om Spaans te studeren! Er is voldoende te doen in Sucre! Ga bijvoorbeeld naar Plaza 25 de Mayo, Casa de la Libertad, de Kathedraal en het Textielmuseum. Of wandel door de straten van Sucre en aanschouw de koloniale architectuur, proef de verse fruitsalades in het Mercado Central, bezoek het Museo de la Recoleta of koop je kleren en souvernirs op de kleurrijke zondagmarkt van Tarabuco.

Jouw programma in het kort

De koloniale charme, gemoedelijke sfeer en de avontuurlijke omgeving maken van Sucre een geweldige plek om Spaans te leren!

 • Taallessen op je eigen niveau
 • Talenschool gelegen in een prachtig koloniaal gebouw
 • Studentenstad in de hooglanden van het Andes gebergte
 • Kies voor groeps- of een-op-een lessen
 • Maak kennis met de kleurrijke Boliviaanse cultuur

Download onze prijslijst voor Spaanse taalcursussen!

Ontdek alle prijzen voor cursus- en accommodatiemogelijkheden

Taalreis in Sucre

De taalreis van je leven in Sucre

In Bolivia is de officiële taal Spaans. De Spaanse talenschool in Sucre is gelegen in het hart van de stad, vlakbij het centrum. Je krijgt les in een prachtig koloniaal gebouw op loopafstand van het centrale plein. Je bent zo bij alle belangrijke bezienswaardigheden, restaurants en leuke winkeltjes. Het is een kleine talenschool met een informele sfeer. Er zijn in totaal 11 klaslokalen, verdeeld over 2 verdiepingen. Tevens is er een lounge, keuken, terras, binnenplaats en multimedia ruimte. Uiteraard is er ook WiFi. Na je lessen kun je genieten van een lekker drankje bij cafetaria El Café Quito, dat direct naast de school ligt! Dit doe je natuurlijk gezellig samen met je medestudenten. Bij onze talenschool in Sucre maak je makkelijk contact met andere internationale studenten. Ongeveer 50% komt uit Europa en 50% uit Noord-Amerika.

Taalreis

Kosten

De programmakosten voor een taalreis zijn nogal uiteenlopend door de vele mogelijkheden die er zijn. Je kunt een keuze maken tussen een bepaald soort cursus, verschillende accommodaties en de lengte van je verblijf. In ons kostenoverzicht kun je makkelijk zien wat de kosten voor jouw programma bedragen. Ook kun je de kosten vergelijken van de diverse cursussen en accommodaties. Download eenvoudig de prijslijst voor Spaanse cursussen en vind alle prijzen en accommodatiemogelijkheden.

 

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met het Taalreizen Team. Wil je weten wanneer er een kortingsactie plaatsvindt voor jouw bestemming? Ook hier informeren wij jou graag over!

Inclusief bij deze Taalreis

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Taalreizen Team
 • Online handboek Taalreizen; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp en advies over de reis naar Bolivia

Na vertrek

 • Oriëntatie op de talenschool (eerste lesdag)
 • Taaltoets om je niveau te bepalen
 • Cursus Spaans op een gerenommeerde talenschool
 • Lesmateriaal
 • Accommodatie (indien bijgeboekt)
 • Begeleiding van medewerkers talenschool; bij vragen en in geval van nood
 • Noodnummer van de talenschool - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Noodnummer van Travel Active – 7 dagen per week
 • Certificaat van de talenschool als bewijs van deelname

 Exclusief bij deze Taalreis

 • Administratiekosten à € 100,-
 • De reis naar Bolivia
 • Transfer service (optioneel erbij te boeken)
 • Maaltijden (afhankelijk van de accommodatie)
 • Kosten voor additionele activiteiten en andere dagelijkse uitgaven zoals vervoer
 • Studie- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor taalreizen in het buitenland
 • Annuleringsgarantie- mét examenregeling
Tip van onze Taalreizen experts

Sucre heeft verrassend genoeg meerdere namen. Zo wordt het ‘The City of Four Names’ genoemd omdat Sucre ook namen heeft zoals Charcas, La Plata en Chuquisaca. Maar ook La Ciudad Blanca de Las Americas, ook wel ‘The White City of the Americas’ vanwege de witte gebouwen. In deze koloniale stad is genoeg te zien en te doen. Dus de beste tip die we je kunnen geven, is de locatie vanuit waar je alles kunt bereiken. Dé plek om even te relaxen of om je tour door Sucre te maken is Plaza 25 de Mayo!

Activiteiten & excursies

Iedere week organiseert de talenschool diverse leuke activiteiten. Dit is een goede manier om de stad te verkennen, meer te leren over de lokale cultuur én om je Spaans in de praktijk te oefenen. De school organiseert gewoonlijk 2 à 3 activiteiten per week. Deze activiteiten zijn tegen betaling en je kunt ter plekke het rooster en de evt. kosten per activiteit bekijken. Wat kun je zoal verwachten? Denk aan gezamenlijke uitstapjes naar de belangrijkste bezienswaardigheden, een stadswandeling, dans- en kooklessen, filmavonden en culturele evenementen. Daarnaast zorgt de talenschool altijd voor voldoende tips qua uitstapjes en excursies. Zo kun je in je vrije tijd altijd op pad gaan met je medestudenten en Bolivia ontdekken!

Vertrekmogelijkheden
 • Startdata: elke maandag m.u.v. feestdagen
 • Aanbevolen boekingsperiode: in ieder geval 1 maand voor gewenst vertrek*
 • Last minute boeking: boeken tot 2 weken voor vertrek in overleg

*Ons advies is te boeken wanneer je zeker bent van het doen van een taalreis en van je bestemming. Vluchten worden namelijk duurder richting vertrek, en accommodaties zijn ruimer beschikbaar hoe eerder je er bij bent. Houd ook rekening met de tijd die je nodig hebt voor een eventuele visumaanvraag.

Taalcursus

Lessen op je eigen niveau

Alle talenscholen nemen ofwel voor vertrek ofwel op de eerste dag een taaltest af om je niveau te bepalen. Aan de hand daarvan word je in een klas geplaatst met studenten die een vergelijkbaar taalniveau hebben. Mochten de lessen je iets te snel gaan, of denk je juist meer aan te kunnen, dan is het belangrijk dat je dit aangeeft. De school kan dan kijken of ze je in een andere klas kunnen plaatsen.

Standaard

De meest populaire cursus en met een goede reden! Standaard Spaans leert jou met slechts 4 lessen per dag in een korte tijd de taal te beheersen. Of je nu een beginner bent of al voorkennis hebt, deze cursus is ideaal voor studenten die zich de Spaanse taal zo snel mogelijk eigen willen maken. Je leert vanaf dag 1 om te communiceren in het Spaans en krijgt de juiste handvaten aangereikt om de taal zo snel mogelijk toe te passen. Aan het einde van je cursus zijn je communicatie vaardigheden flink verbeterd en voel je je zelfverzekerd bij het gebruiken van het Spaans in het dagelijks leven.

Standaard Spaans bestaat uit 20 groepslessen per week. Tijdens deze lessen worden alle belangrijke taalvaardigheden uitgebreid behandeld. Denk bijvoorbeeld aan spreken, schrijven, luisteren en lezen. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan grammatica en vocabulaire. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor studenten Spaans die zich zo snel mogelijk verstaanbaar willen maken. Dit is dan ook het ideale basispakket in onze ogen! Standaard Spaans is te volgen vanaf 1 week en lessen worden op alle niveaus gegeven. We raden je aan niet langer dan 12 weken te blijven i.v.m. je toeristenvisum.

Samen op reis

Vind jij het extra leuk om samen met een vriend(in) of met een groep op taalreis te gaan? Dat is mogelijk! Onze taalreizen zijn zeer geschikt om samen te ondernemen. Met een vriend(in), familielid of met een hele groep (je schoolklas, je studievereniging of je vriendengroep). Wij zijn erg flexibel en kunnen voor jullie een reis op maat samenstellen. Welke vorm je ook kiest, het zal een bijzondere gedeelde ervaring worden!

Accommodatie

In Bolivia biedt de talenschool de optie om te verblijven in een gastgezin. Dit is de optie die wij aanraden om de maximale culturele uitwisseling mee te maken en je Spaans zo veel mogelijk te kunnen oefenen. Mocht je niet graag in een gastgezin verblijven dan kun je kiezen voor een residentie.

Gastgezin

Gastgezinnen in Zuid-Amerika zijn ontzettend vriendelijk, open en behulpzaam. Ze nemen je helemaal op in het gezin en vinden het leuk om dingen te ondernemen met studenten en om de studenten goed Spaans te leren. Het is een leuke manier om de cultuur van een land te leren kennen en een goede optie om de taal ook in de praktijk te oefenen! Je verblijft in je eigen kamer en krijgt in de meeste gevallen een sleutel van het huis, zodat je toch de vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt! De meeste gezinnen wonen op 20 à 30 minuten loopafstand van de talenschool.

Gastgezinnen zijn op basis van basis van half pension, dus 2 maaltijden per dag. Houd er rekening mee dat ze in Latijns-Amerika 's middags vaak warm eten. Vandaar dat ontbijt en lunch zijn inbegrepen. Je zorgt dan zelf voor het avondeten, wat vaak in Latijns-Amerika een kleine maaltijd is. Let wel op, want op zondagen dien je zelf voor je maaltijden te zorgen! Houd er ten slotte rekening mee dat een gastgezin niet altijd uit vader, moeder en kinderen bestaat maar ook een andere samenstelling kan hebben. Zo kun je ook terecht komen bij een ouder echtpaar of bij een alleenstaande moeder met een zoon of dochter.

Residentie

Ben je op zoek naar iets meer vrijheid en zelfstandigheid? Kies dan voor een verblijf in een residentie. De residentie is een internationaal studentenhuis dat beschikt over zowel privé als gedeelde kamers. Er zijn 4 privé kamers, 4 gedeelde kamers (max. 2 studenten) en 1 triple kamer (max. 3 studenten). Iedere kamer beschikt over een eigen badkamer. Afhankelijk van het kamertype dat jij kiest, heb je dus je eigen badkamer of deel je een badkamer. De residentie heeft daarnaast ook een gedeelde keuken en woonkamer. Verblijf is op basis van logies (geen maaltijden). In de keuken kun je je eigen maaltijden bereiden of natuurlijk gezellig met je huisgenoten koken! Vanuit het terras heb je tevens een prachtig uitzicht over de hele stad. Reisafstand naar de talenschool is er niet, gezien deze in hetzelfde gebouw zijn gelegen. Ideaal dus!

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je buitenland avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. Wij helpen je graag!

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een taalreizenprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen €5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt, dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico. Dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo boek jij jouw Taalreis

 
1

Start

Boek de Taalreis via de website

2

Voorbereiding

We begeleiden en adviseren je van a tot z

3

Vertrek

Het avontuur begint

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.