Taalreis in Heredia

Taalreizen | Taal: Spaans

Ga op taalreis naar het mooie Heredia

 • Costa Rica
 • Vanaf 2 weken
 • Vanaf 18 jaar

Op zoek naar een typische Latino stad met weinig toeristen, prachtige berglandschappen en vulkanen? Dan zit je in Heredia helemaal aan het goede adres! De charmante Centraal-Amerikaanse stad heeft een koloniale flair en ligt op slechts 20 minuten afstand van de luchthaven en de hoofdstad San José. Vanwege deze centrale ligging is Heredia voor veel jongeren het ideale startpunt van hun rondreis door Costa Rica. Heredia is een belangrijkrijk cultureel centrum voor Costa Rica en heeft haar typische Latijns-Amerikaanse pueblo sfeer kunnen behouden. De koloniale kerk en het centrale plein in Heredia zijn nog steeds favoriete ontmoetingsplekken voor de Ticos y Ticas, de lokale bevolking. Vanwege het gebrek aan toeristen beleven studenten in Heredia een authentieke culturele en linguïstische immersion tijdens hun Taalreis! En het weer in Heredia? Dat is het hele jaar door zeer aangenaam met 26 graden. De ideale temperatuur om Spaans te leren én Heredia te ontdekken!

Jouw programma in het kort

Spaans leren in een authentieke stad met uitzicht op prachtige bergen en vulkanen? Kies voor een taalcursus Spaans in Heredia!

 • Taallessen op je eigen niveau
 • Ideaal startpunt voor een rondreis door Costa Rica
 • Ervaren personeelsteam
 • Diverse leuke activiteiten en excursies
 • Certificaat aan het einde van je verblijf

Download onze prijslijst voor een taalcursus Spaans!

Ontdek alle prijzen voor cursus- en accommodatiemogelijkheden

Taalreis in Heredia

De taalreis van je leven in Heredia!

Onze school in Heredia is een kleinschalige school. Studenten leren elkaar én het personeel daardoor snel kennen. Er heerst een gezellige informele sfeer en het ervaren personeelsteam staat 24/7 voor alle studenten klaar! Het koloniale gebouw op onze historische campus is een oase, vlakbij downtown Heredia. Vanaf het moment dat je de talenschool binnen wandelt, kom je in een vriendelijke en familiaire sfeer terecht! Qua ligging zit de talenschool ook ideaal. Vanuit de talenschool heb je makkelijk en snel toegang tot veel faciliteiten. Je wandelt binnen korte tijd na je lessen naar zwembaden, fitnesscentra, bars, restaurants en leuke winkeltjes.

Taalreizen online afspraak

Heb je behoefte aan contact met iemand van het Taalreizen Team? Maak vrijblijvend een persoonlijke online afspraak met ons en stel je vragen!

Taalreis

Faciliteiten talenschool
 • Centrale locatie
 • Diverse culturele en sportactiviteiten
 • WiFi
 • Ervaren personeelsteam waar je 24/7 bij terecht kunt
 • Klaslokalen met smartboards
 • Tropische tuin
 • Diverse zelf-studieplekken
 • Dichtbij watervallen, bergen en vulkanen!
Kosten

De programmakosten voor een taalreis zijn nogal uiteenlopend door de vele mogelijkheden die er zijn. Je kunt een keuze maken tussen een bepaald soort cursus, verschillende accommodaties en de lengte van je verblijf. In ons kostenoverzicht kun je makkelijk zien wat de kosten voor jouw programma bedragen. Ook kun je de kosten vergelijken van de diverse cursussen en accommodaties. Download eenvoudig de prijslijst voor Spaanse cursussen en vind alle prijzen en accommodatiemogelijkheden.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met het Taalreizen Team. Wil je weten wanneer er een kortingsactie plaatsvindt voor jouw bestemming? Ook hier informeren wij jou graag over!

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Taalreizen Team
 • Online handboek Taalreizen; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp en advies over de reis naar Costa Rica


Na vertrek

 • Taaltoets om je niveau te bepalen
 • Oriëntatie tijdens je eerste lesdag
 • Cursus Spaans op een gerenommeerde talenschool
 • Accommodatie naar keuze
 • Begeleiding van medewerkers talenschool; bij vragen en in geval van nood
 • Noodnummer van de talenschool - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Noodnummer van Travel Active – 7 dagen per week
 • Certificaat van de talenschool als bewijs van deelname


Exclusief bij deze Taalreis

 • Administratiekosten à € 100,-
 • De reis naar Costa Rica en evt. visumkosten
 • Transfers bij aankomst en vertrek (evt. erbij te boeken)
 • Kosten voor activiteiten en andere dagelijkse uitgaven zoals vervoer
 • Studie- en reisverzekering- Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor taalreizen in het buitenland
 • Annuleringsgarantie- mét examenregeling
Tip van onze Taalreizen experts

Heredia is een van de belangrijkste locaties in Costa Rica voor de koffie industrie! We kunnen je een tour langs de koffie plantages dan ook zeker aanbevelen.

Activiteiten & excursies

Spaans leer je natuurlijk niet alleen op school, maar ook daarbuiten! Tijdens de dagelijkse activiteiten kun jij jouw Spaanse taalkennis goed in de praktijk toepassen en je communicatievaardigheden verbeteren. Van maandag t/m vrijdag organiseert de talenschool leuke culturele activiteiten. Hiervan zijn er ook een paar gratis! Ter plekke kun je je inschrijven voor activiteiten. Mochten er kosten aan een activiteit verbonden zijn, dan wijst de talenschool je hierop. Activiteiten staan altijd in het teken van de Costa Ricaanse cultuur: dansen, koken, yoga, zumba en kunst.

Tevens organiseert de talenschool leuke excursies. Excursies zijn altijd tegen betaling en ter plekke ontvang je meer informatie over de mogelijkheden tijdens jouw verblijf en de kosten. Er zijn excursies zoals uitstapjes naar Poás Volcano, Sarchí, de watervallen bij Los Chorros, San José, de watervallen bij La Paz en een canopy tour waarbij je met een zipline het regenwoud verkent (aanrader!)

Ook kun je een bezoek brengen aan de cacao/koffie plantages en indigenous communities. En verder? Wat dacht je van excursies naar o.a. Tortuga Island, wild water rafting op de Chirripo rivier en het prachtige nationaal park Manuel Antonio? Er is zo veel te doen en te zien vanuit Heredia dat je je geen seconde zult vervelen!

Vertrekmogelijkheden
 • Alle cursussen, behalve Kids & Teens, starten ieder maandag, m.u.v. feestdagen
 • Aanbevolen boekingsperiode: in ieder geval 1 maand voor gewenst vertrek*
 • Last minute boeking: boeken tot 2 weken voor vertrek in overleg

*Ons advies is te boeken wanneer je zeker bent van het doen van een Taalreis en van je bestemming. Vluchten worden namelijk duurder richting vertrek, en accommodaties zijn ruimer beschikbaar hoe eerder je er bij bent. Houd ook rekening met de tijd die je nodig hebt voor een eventuele visumaanvraag.

Taalcursus

Lessen op je eigen niveau

Bijna alle talenscholen nemen op de eerste dag een taaltest af om je niveau te bepalen. Aan de hand daarvan word je in een klas geplaatst met studenten die een vergelijkbaar taalniveau hebben. Mochten de lessen je iets te snel gaan, of denk je juist meer aan te kunnen, dan is het belangrijk dat je dit aangeeft. De school kan dan kijken of ze je in een andere klas kunnen plaatsen.

Standaard

Standaard Taalcursus Spaans

De meest populaire cursus en met een goede reden! Standaard Spaans leert jou met slechts 4 lessen per dag in een korte tijd de taal te beheersen. Of je nu een beginner bent of al voorkennis hebt, deze cursus is ideaal voor studenten die zich de Spaanse taal zo snel mogelijk eigen willen maken. Je leert vanaf dag 1 om te communiceren in het Spaans en krijgt de juiste handvaten aangereikt om de taal zo snel mogelijk toe te passen. Aan het einde van je cursus zijn je communicatie vaardigheden flink verbeterd en voel je je zelfverzekerd bij het gebruiken van het Spaans in het dagelijks leven.

Standaard Spaans bestaat uit 20 groepslessen per week. Tijdens deze lessen worden alle belangrijke taalvaardigheden uitgebreid behandeld. Denk bijvoorbeeld aan spreken, schrijven, luisteren en lezen. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan grammatica en vocabulaire. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor studenten Spaans die zich zo snel mogelijk verstaanbaar willen maken. Dit is dan ook het ideale basispakket in onze ogen! Standaard Spaans is te volgen vanaf 1 week en lessen worden op alle niveaus gegeven.

Tip: Voeg privélessen toe aan je programma om nóg sneller vooruitgang te maken. Samen met een docent pak je de taalaspecten aan waar jij het meeste moeite mee hebt!

Kids & Teens

Ben je minderjarig en wil je graag naar Costa Rica om de taal te leren met leeftijdsgenootjes? Het Kids & Teens Programma is een speciaal ontwikkeld all-inclusive programma voor tieners. De meerderheid van de deelnemers bevindt zich in de leeftijdsgroep van 13 tot 17 jaar.

Je combineert het leren van een vreemde taal met het ontdekken van de lokale cultuur in Costa Rica. Je maakt kennis met andere internationale jongeren van over heel de wereld! Het programma vindt geheel onder begeleiding plaats, waardoor jij je geen enkele zorgen hoeft te maken. Lokale begeleiders zijn aanwezig bij de lessen en de activiteiten. Naast de activiteiten onder begeleiding krijgen tieners ook de gelegenheid om zelfstandig de stad te ontdekken met hun nieuwe vrienden.

Qua accommodatie verblijf je bij een gastgezin (dé ultieme buitenland ervaring). Verblijf is op basis van een eigen kamer en half pension. Indien gewenst kunnen wij als voorkeur doorgeven je samen te plaatsen met een andere student.

Het Kids & Teen Programma vindt altijd in de maand juli plaats. Je kunt al deelnemen vanaf 1 week tot maximaal 2 weken. Kies je voor 1 week dan bepaal je zelf of je meedoet aan het programma in Heredia of Sámara. Kies je voor 2 weken dan ga je 1 week naar Heredia en 1 week naar Sámara!

* Heredia: 2e week van juli
* Sámara: 3e week van juli
* Combinatie: 2e en 3e week van juli

Geen voorkennis van het Spaans? Geen enkel probleem! De taalcursus Spaans wordt op ieder niveau gegeven. Je kunt dit programma al volgen vanaf minimaal 1 week. Wat is er precies inbegrepen?

* Cursus Standaard Spaans met 20 groepslessen per week
* Verblijf bij een gastgezin o.b.v. een eigen kamer en half pension
* Activiteiten: denk aan o.a. een bezoek aan indigenous communities, vrijwilligerswerk, hikes naar Barva Volcano, danslessen, kookworkshops, Arenal Volcano, paddleboarding, surfen, kajakken, snorkelen en Tortuga Island.
* Weekendexcursie indien je 2 weken boekt

Meer weten? Laat je vrijblijvend adviseren door ons Taalreizen Team!

Privélessen

Tijdens privélessen kun jij je focussen op datgene waar je moeite mee hebt. Wil je extra de focus leggen op Spaans spreken? Of heb je misschien juist moeite met de grammatica? Samen met je docent kun je gedurende deze lessen specifieke taalvaardigheden onder de knie krijgen. Ook kun je privélessen inzetten om het Spaans in een bepaalde context te leren, bijvoorbeeld voor je opleiding, stage of baan! Je kunt al privélessen boeken vanaf 1 les per week en er zit geen maximum aantal lessen aan verbonden. Er zijn ook semi-privélessen mogelijk waarbij je met max. 2 of 3 studenten in een klas zit!

Tip: In combinatie met een standaard cursus stel je zo je eigen (intensieve) lespakket samen!

Accommodatie

In Heredia verblijven studenten bij een gastgezin of een appartement. Hieronder lees je per accommodatie type meer details.

Gastgezin

Verblijven bij een lokaal gastgezin betekent dat je continu je Spaans oefent. Bovendien leer je meer over de lokale cultuur en levenswijze. Verblijven bij een gastgezin betekent naast 24/7 Spaans spreken met native speakers ook een authentieke ervaring. Je maakt het lokale leven in Costa Rica van heel dichtbij mee! Bij een gastgezin heb je altijd wel iemand om op terug te vallen. Ook geniet je van alle rust, een gastgezin zal altijd je privacy respecteren. Er zijn geen typische gastgezinnen in Costa Rica. Een gastgezin kan bestaan uit een ouder echtpaar, een samengestelde familie of zelfs een alleenstaande vrouw (met of zonder kinderen). Alle gezinnen worden zorgvuldig uitgezocht en bestaan uit enthousiaste Ticos y Ticas die graag een internationale student in huis nemen!

Houd in gedachten dat de levensstandaard in Costa Rica anders is dan in Nederland. Het kan dus zijn dat een woning in Costa Rica van minder gemakken is voorzien dan jij gewend bent. Onthoud dat een échte culturele ervaring soms hand in hand gaat met iets minder comfort. Je ontdekt een hele nieuwe wijze van wonen en leven in het buitenland en verbreed je horizon en cultureel begrip daarmee!

Details

* Eigen slaapkamer
* Half pension
* Beddengoed en handdoeken
* Op loopafstand van de talenschool en het centrum (max. 1,5 kilometer)

Dieetvoorkeuren

Indien je vegetarisch eet, kan het gastgezin je voorzien van simpele maaltijden bestaande uit rijst, groente, fruit, eieren, pasta etc. Ben je veganistisch of eet je glutenvrij, dan hebben gastgezinnen daar vaak geen apart budget voor. Studenten dienen zelf aanvullende boodschappen te halen indien ze dit nodig achten. Dieetvoorkeuren kun je altijd ter plekke bespreken met je gastgezin.

Gastgezin Immersion

Met een Spaanse homestay immersion geef jij jezelf ultieme kans om je compleet onder te dompelen in de Spaanse taal én de cultuur van Costa Rica.

Een Gastgezin Immersion is net iets anders dan een regulier gastgezin. Je wordt helemaal opgenomen in het gezinsleven en je integreert net wat beter in de lokale cultuur van Costa Rica. Dit zorgt ervoor dat niet alleen je Spaans verbetert, maar dat je ook een beter begrip krijgt van de levenswijze in Costa Rica. Een ander belangrijk verschil is dat je verblijf bij een Gastgezin Immersion op basis van vol pension is.

Dieetvoorkeuren

Indien je vegetarisch eet, kan het gastgezin je voorzien van simpele maaltijden bestaande uit rijst, groente, fruit, eieren, pasta etc. Ben je veganistisch of eet je glutenvrij, dan hebben gastgezinnen daar vaak geen apart budget voor. Studenten dienen zelf aanvullende boodschappen te halen indien ze dit nodig achten. Dieetvoorkeuren kun je altijd ter plekke bespreken met je gastgezin.

Details

* Eigen slaapkamer
* Vol pension
* Beddengoed en handdoeken
* Op loopafstand van de talenschool en het centrum (max. 1,5 kilometer)

Ben je klaar om uit je comfortzone te stappen en je aan te passen aan een nieuwe cultuur? Kies dan voor een Gastgezin Immersion!

Appartement

Leven zoals de locals? Wanneer je kiest voor een verblijf in een appartement woon je zelfstandig gedurende jouw cursus. Je deelt deze accommodatie met andere internationale studenten. Zij studeren in de meeste gevallen op dezelfde talenschool. In een appartement ben je zelf verantwoordelijk samen met je huisgenoten voor het schoonhouden van de gedeelde ruimtes. De huisbaas van het appartement zal af en toe langskomen om alles te controleren.

Je verblijft op je eigen slaapkamer. Het appartement is volledig ingericht en WiFi is aanwezig. Er is een gedeeld terras en een gedeelde wasruimte. De appartementen zijn gelegen in hetzelfde gebouw als de talenschool (op de tweede verdieping). Qua ligging zit je dus ideaal! Houd er wel rekening mee dat je tijdens lesuren niet voor geluidsoverlast mag zorgen, met name op het gedeelde terras.

Details:

* 1-persoonskamer
* Verblijf op basis van logies (geen maaltijden inbegrepen)
* Keuken, badkamer en woonkamer
* Terras en wasruimte
* WiFi
* Beddengoed en handdoeken aanwezig

Bij aankomst wordt een borg gevraagd van $200 USD. Deze krijg je aan het einde van je verblijf weer terug indien er geen beschadigingen zijn.

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je buitenland avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. Wij helpen je graag!

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een taalreizenprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen €5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt, dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico. Dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo boek jij jouw Taalreis

 
1

Start

Boek de Taalreis via de website

2

Voorbereiding

We begeleiden en adviseren je van a tot z

3

Vertrek

Het avontuur begint

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

35 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.