Taalcursus Sámara of Heredia

Vrijwilligerswerk | Taal: Spaans

Leer Spaans aan het begin van jouw vrijwilligerswerk avontuur!

 • Costa Rica
 • vanaf 1 week
 • 17 jaar

Om vrijwilligerswerk te kunnen doen in Costa Rica is het handig om een woordje Spaans te spreken. Enige voorkennis is geen vereiste, maar wij raden je zeker aan om een taalcursus te volgen om zo alles uit je vrijwilligerswerk avontuur te halen. Je hebt zelf de keuze hoeveel weken je graag wilt deelnemen aan de Spaanse taalcursus. Travel Active werkt samen met 2 schoolcampussen en je hebt dus de mogelijkheid om op twee verschillende locaties de taalcursus te volgen: Sámara of Heredia.  De ervaren en enthousiaste leraren op beide scholen helpen je op weg om in korte tijd zoveel mogelijk Spaans bij te leren: zo ben jij nóg beter voorbereid op jouw avontuur!

Taalcursus Sámara of Heredia

Jouw programma in het kort

Goed voorbereid beginnen aan jouw vrijwilligerswerk avontuur? Kies voor een taalreis in Sámara of Heredia!

 • Goed te combineren met vrijwilligerswerk
 • Taallessen op je eigen niveau
 • Ga op verschillende excursies en ontdek zo de mooiste (onontdekte) plekjes
 • Dompel je onder in de Costa Ricaanse cultuur
 • Talenschool gelegen op twee unieke locaties

Ontdek Sámara of Heredia tijdens de taalcursus!

Heredia

De gezellige studentenstad Heredia ligt in het binnenland van Costa Rica, op ongeveer 10 km van de hoofdstad San José. De mooie koloniale school ligt in het centrum van het levendige Heredia. De universiteit bevindt zich op loopafstand en het nabij gelegen centrale plein is de ontmoetingsplaats van de Tico’s en Tica’s, zoals de inwoners van Costa Rica genoemd worden.

Sámara

In tegenstelling tot het drukke Heredia, heerst er in de kleine kustplaats Samara een relaxte sfeer. De schoolcampus waar je lessen kunt volgen bevindt zich op een unieke locatie aan het strand. De echte ‘surfdudes’ zullen in deze locatie hun hart kunnen ophalen aan het lange uitgestrekte zandstrand.

Accommodatie en maaltijden

Gedurende de taalcursus verblijf je bij een gastgezin in huis. Een hele leuke optie waarbij je nauw in contact komt met de cultuur en het dagelijkse leven in Costa Rica. Tica’s, zoals inwoners van Costa Rica genoemd worden, zijn erg vriendelijk en gastvrij. Samenzijn met familie is erg belangrijk en studenten worden vaak opgenomen in het gezin. Verblijf bij een lokale gastfamilie is ook erg bevorderlijk voor het leren van de Spaanse taal.

Ook is het mogelijk om in een studenten residentie te verblijven. Een residentie is een leuke manier om ook buiten school in contact te komen en blijven met internationale studenten. 

Reisdetails

Wat zijn de programmakosten?

Programmakosten

Specifieke duur van de taalcursus in combinatie met vrijwilligerswerk hangt af van het gekozen programma.

 • 4 weken taalcursus in Heredia & 4 weken vrijwilligerswerk op een kleuterschool: € 3855,-
 • 4 weken taalcursus in Heredia & 4 weken vrijwilligerswerk bij wildlife opvang: € 4555,-
 • 4 weken taalcursus in Heredia & 4 weken vrijwilligerswerk bij het schildpaddenproject: € 4405,-

De prijzen zijn gebaseerd op een verblijf in een gastgezin tijdens de taalcursus + verblijf in een vrijwilligershuis tijdens het vrijwilligerswerk. Er zijn meerdere programma samenstellingen mogelijk. Wil je hierover graag meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact op met het Vrijwilligerswerk team.

Inclusief taalcursus + vrijwilligerswerk in Costa Rica

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Vrijwilligerswerk team
 • Persoonlijk kennismakingsinterview
 • Handboek Costa Rica; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Gratis vliegticket offerte – vluchtmogelijkheden op een rijtje

Na vertrek

 • Airport pick-up en transfer naar accommodatie
 • Gastgezin tijdens taalcursus ( Ontbijt en diner)
 • Vrijwilligersaccommodatie ( 3 maaltijden per dag, in het weekend 2 maaltijden per dag)
 • Begeleiding van partnerorganisatie
 • Noodnummer - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname (op aanvraag)

Exclusief taalcursus + vrijwilligerswerk in Costa Rica

 • Administratiekosten: € 100,-
 • Vliegticket naar Costa Rica
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Kosten voor aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag (deze is noodzakelijk om te kunnen deelnemen): +/- € 40,-
 • Werk- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor vrijwilligerswerk
 • Visumkosten (indien van toepassing)
 • Vaccinaties - Informeer bij Travel Doctor welke vaccinaties je nodig hebt

Hoe worden de programmakosten besteed?

Travel Active vindt het belangrijk om helder en transparant te zijn over de besteding van de programmakosten. Lees meer over de opbouw en besteding van de programmakosten voor onze vrijwilligerswerkprogramma’s.

Ben jij geschikt?

Zo kan jij een taalcursus combineren met vrijwilligerswerk:

 • Je bent minimaal 17 jaar oud
 • Je hebt een gemiddeld tot goed niveau van de Engelse taal
 • Je bent flexibel en initiatiefrijk
 • Je hebt een Verklaring Omtrent Gedrag
 • Je bent een ondernemend persoon en zelfstandig ingesteld
Accommodatie en maaltijden

Gedurende de taalcursus verblijf je bij een gastgezin in huis in de buurt van de talenschool. Een hele leuke optie waarbij je nauw in contact komt met de cultuur en het dagelijkse leven in Costa Rica. Tica’s, zoals inwoners van Costa Rica genoemd worden, zijn erg vriendelijk en gastvrij. Samenzijn met familie is erg belangrijk en studenten worden vaak opgenomen in het gezin. Verblijf bij een lokale gastfamilie is ook erg bevorderlijk voor het leren van de Spaanse taal.

Ook is het mogelijk om in een studenten residentie te verblijven. Een residentie is een leuke manier om ook buiten school in contact te komen en blijven met internationale studenten.

Vertrekmogelijkheden

Indien je nog geen Spaans spreekt dan start jij je programma met een taalcursus. Afhankelijk van je eventuele Spaanse taalcursus kies je voor een 1, 2, 3, of 4-weekse taalcursus in Heredia of Samara. Je kunt iedere maandag starten met de taalcursus. Het is dan de bedoeling dat je op zondag aankomst in de hoofdstad San José.

Tijdens lokale vakantieperiodes en feestdagen komen sommige projecten te vervallen.

Wil jij meer informatie over de vertrekmogelijkheden? Neem dan contact op met het Vrijwilligerswerk team.

Voorbereidingen

Travel Active besteedt veel aandacht aan de voorbereidingen op jouw reis. Een goede voorbereiding is immers een voorwaarde voor het succesvol laten verlopen van jouw verblijf in het buitenland. We lichten alle stappen in de voorbereiding even kort toe:

Na je aanmelding ontvang je van ons de verdere inschrijfformulieren waar je meer informatie geeft over jouw motivatie, werkervaring (CV), voorkeuren, lengte van je verblijf, startdatum, etc.

Wanneer jij de ingevulde formulieren hebt teruggestuurd, nemen wij contact op onze partnerorganisatie om alles voor je te bevestigen en zetten wij en onze partnerorganisatie alle voorbereidingen in gang.

Zodra alles bevestigd is, ontvang jij van ons uitgebreide informatie. Zo krijg je een informatiehandboek en onderteken je onze gedragscode. Nu kun jij ook je vlucht boeken, hier helpen wij je graag bij!

Ondertussen kun jij verder met alle andere voorbereidingen op je reis, denk hierbij aan: vaccinaties, aanvragen van een visum (indien nodig) en regelen van je reisverzekering. Het Travel Active team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Ongeveer 3 weken voor je vertrek ontvang je van ons alle laatste reisdetails. Alles is voor je geregeld en onze partnerorganisatie verwelkomt jou graag. Je avontuur kan beginnen!

Verantwoord vrijwilligerswerk

In 2017 gaven Niko en Reinier van Stichting Volunteer Correct aanzet tot het oprichten van een branchevereniging voor verantwoord vrijwilligerswerk. Om duurzame en verantwoorde praktijken te waarborgen, zijn er kwaliteitsrichtlijnen opgesteld in samenspraak met Better Care Network Netherlands.  Met gepaste trots kunnen we zeggen dat wij aan deze richtlijnen voldoen en aanbieder zijn van verantwoord vrijwilligerswerk!

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je vrijwilligerswerk avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen onder andere een verzekering specifiek voor het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies.

Wanneer je op reis gaat naar het buitenland, boek je deze vaak al enige tijd van tevoren. Tenslotte heb je even nodig om je goed voor te bereiden, je ticket te boeken, enzovoort. Helaas kan het zo zijn, dat er in de tussentijd een kink in de kabel komt, waardoor je niet meer op reis kunt. Met een annuleringsgarantie zorg je ervoor dat veel van deze onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn en dat je de kosten die annulering met zich meebrengt, terugbetaald krijgt.

Zo start jij jouw Vrijwilligerswerk programma

 
1

Meld je aan

Boek het project of land van je voorkeur

2

Intake & Interview

We begeleiden en adviseren je over alle (combinatie) mogelijkheden

3

Plaatsing & voorbereiding

Je wordt goed voorbereid en begeleid op jouw programma

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

35 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.