Travel Active Annuleringsgarantie

Wanneer je op reis gaat naar het buitenland, boek je deze vaak al enige tijd van tevoren. Tenslotte heb je even nodig om je goed voor te bereiden, je ticket te boeken enz. Helaas kan het zo zijn, dat er in de tussentijd een kink in de kabel komt, waardoor je niet meer op reis kunt. Met de Travel Active annuleringsgarantie zorg je ervoor dat veel van deze onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn en dat je de kosten die een annulering met zich meebrengt, terugbetaald krijgt.

Welke onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn en tegen welk bedrag je verzekerd bent, verschilt echter per annuleringsregeling. ‘Gewone’ annuleringsverzekeringen zijn over het algemeen afgestemd op een vakantie in het buitenland, niet op een uitwisselingsprogramma. Travel Active biedt haar deelnemers daarom een speciale annuleringsgarantie aan, die wél speciaal is afgestemd op jouw programma bij Travel Active.

De voordelen van de annuleringsgarantie bij Travel Active op een rijtje:

 • Speciale eindexamenregeling
  In onze annuleringsgarantie is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen. Mocht je zakken voor je eindexamen en herkansing doen, dan valt dit altijd onder de dekking van deze annuleringsgarantie. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt dan krijg je je annuleringskosten* volledig terug. Dat je niet aan jouw avontuur in het buitenland kunt beginnen is natuurlijk al vervelend genoeg!
 • Specifiek afgestemd op werken en studeren in het buitenland
  Een gewone (doorlopende) annuleringsverzekering is vaak niet afgestemd op werken en studeren in het buitenland. De annuleringsgarantie van Travel Active houdt wel rekening met jouw speciale reisdoel.
 • Geen eigen risico
  De annuleringsgarantie van Travel Active kent geen eigen risico!
 • Verzekerd voor totale programmakosten van je reis
  De annuleringsgarantie van Travel Active dekt alle annuleringskosten* die jij maakt, met een maximum van de totale programmakosten voor je reis bij Travel Active. Bij veel ‘gewone’ annuleringsverzekeringen is dit helaas niet het geval, zij verzekeren reizen slechts tot een bepaald bedrag.
 • Ook dekking ten opzichte van je reisgenoot
  Als je bij het boeken van je programma vermeldt met wie je samen op reis gaat, dan ben je ook ten opzichte van elkaar gedekt via de annuleringsgarantie. Dus kan jouw reisgenoot niet op reis vanwege bijv. ernstige ziekte van een familielid? Dan ben jij zelf ook gedekt voor de annuleringskosten van de reis. Heel belangrijk dus om dit al op jouw boekingsformulier aan te geven (onder opmerkingen), anders geldt deze dekking niet.
 • Zeer voordelig
  Onze annuleringsgarantie is voordeliger dan de meeste kort- en doorlopende annuleringsverzekeringen. Je betaalt slechts 5% over je totale programmakosten. Bij veel andere annuleringsverzekeringen is dit al snel 5,5% - 6,5%.
  * bekijk voor de definitie van ‘annuleringskosten’ de Algemene Voorwaarden van Travel Active.

Het aangaan van de annuleringsgarantie

Onze annuleringsgarantie met al deze fijne voordelen zit automatisch bij je boeking zodra je een programma bij Travel Active boekt en de kosten ervan worden meegenomen op de eerste factuur**. Zodra je de kosten voor de annuleringsgarantie hebt betaald, is deze van kracht. Heb jij al een (bijv. doorlopende) annuleringsverzekering die jouw gehele reis dekt of wil je geen gebruik maken van onze annuleringsgarantie? Geef dit dan zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na de factuurdatum schriftelijk aan ons door. De annuleringsgarantie is dan niet op jouw deelname van toepassing. Na deze 14 dagen is het niet meer mogelijk om aanspraak te maken op restitutie of creditering van de kosten van de annuleringsgarantie.

**Het bedrag van de factuur is inclusief de 5% kosten van de annuleringsgarantie en de éénmalige administratiekosten voor de annuleringsgarantie van € 5,50. Wanneer je bepaalde producten bijboekt, zal ook daarover 5% worden berekend voor de annuleringsgarantie, zodat je te allen tijde 100% ingedekt bent voor eventuele annuleringskosten. Let op: het aanbod op de factuur is geldig tot 14 dagen na de factuurdatum."

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.