IELTS Examencursus Engels

Het IELTS (International English Language Testing System) examen is gezamenlijk ‘eigendom’ van de British Council, IDP Education en Cambridge English Language Assessment. Het is een examen dat sinds 1989 bestaat en jaarlijks door twee miljoen mensen wordt afgelegd in 130 verschillende landen.

Het IELTS-certificaat is vergelijkbaar met het TOEFL-certificaat, alleen is dit de Britse variant. Net als het TOEFL-certificaat, is het IELTS certificaat is twee jaar geldig. Dit certificaat wordt vaak door werkgevers of onderwijsinstellingen gevraagd om zo jouw taalniveau te meten.

Bij Travel Active kun je de voorbereidingscursus op het IELTS examen volgen vanaf minimaal 2 weken. De taalcursus kun je volgen in Malta, SydneySurfers ParadiseBrightonOxfordCambridge of Londen Centrum.

Wat houdt het in?

Het examen is eigenlijk een soort test, bedoeld om jouw Engelse taalniveau te bepalen. Je hebt de keuze uit 2 soorten IELTS examens, namelijk Academic & General Training.

Wanneer je van plan bent om in het buitenland aan een universiteit te gaan studeren, kun je voor de IELTS Academic examen kiezen.
Bij het IELTS General Training examen wordt er niet alleen getoetst op formele en academische vaardigheden maar ook op sociale en professionele context. Het IELTS General Training examen is daarom perfect voor mensen die bijvoorbeeld willen emigreren naar Engelstalige landen om daar te werken en/of studeren.

Het examen duurt ongeveer 2,5 uur. Tijdens het examen wordt je beoordeeld op de volgende punten.

  • Schrijfvaardigheid
  • Luistervaardigheid
  • Spreekvaardigheid
  • Begrijpend lezen

Wat absoluut een voordeel is aan het IELTS examen, is dat je niet kunt zakken of slagen. Je krijgt simpelweg een certificaat met jouw behaalde niveau. Indien je het IELTS diploma voor een opleiding of werkgever nodig hebt, is het altijd verstandig om vooraf bij jouw instantie/organisatie na te vragen welk niveau je nodig hebt. Wij kunnen je vervolgens adviseren of je direct aan de voorbereidingscursus kunt deelnemen of dat je eerst nog jouw huidige niveau moet verbeteren.

Taalreizen - IELTS engels 2

Test jouw Engels

Wil jij graag weten hoe goed jouw Engels is? Onze partners van Cambridge Assesment English hebben een korte taaltest opgesteld zodat je aan de hand van 25 vragen erachter kunt komen op welk taalniveau je zit. Dit kan goed van pas komen wanneer jij bijvoorbeeld een Cambridge, TOEFL of een IELTS taalcursus wilt gaan doen en je startniveau wilt bepalen. Advies nodig over het aantal weken dat je nodig hebt voor jouw leerdoel? Laat ons jouw startniveau weten en je plannen voor een taalreis. We geven je dan graag vrijblijvend advies!

Doe hier de test!

Persoonlijk advies nodig?

Wil jij advies op maat over jouw mogelijkheden voor een IELTS voorbereidingscursus? Neem gerust contact op met het Taalreizen Team via taalreizen@travelactive.nl of via 085-222-4800.

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.