Infodagen Gratis magazine
Sophie Au Pair Australië 08 maart 2018

Eerder schreef Sophie al een blog over haar keuzes om Au Pair in Australië te worden en hoe dat proces precies verliep. Ze is inmiddels in Australië en heeft het ontzettend naar haar zin! Ze praat je graag bij over haar gastgezin, het au pair leven en over haar vrije tijd! Eventjes wennen is het wel, maar toch is ze blij dat ze deze keuze gemaakt heeft.

And so the adventure begins…

Hier zit ik dan; na het eerste rondje in de wijk, met mijn smoothie op een terrasje bij het water.. Vanaf nu begint mijn avontuur echt! De afgelopen weken waren een nog grotere emotionele rollercoaster dan de weken voor de match. De laatste 3 weken stonden in het teken van afscheid nemen. Gelukkig heb ik nog een heel leuk verjaardag/afscheidsweekend gehad! Ik heb mijn hele familie gezien en al mijn vriendinnen zijn langs gekomen om nog een keer goed te stappen. Dit was geweldig en een zeer leuk afscheid! Dan komt het echte afscheid en dat is moeilijk. Ik heb behoorlijk wat tranen gelaten, maar dat hoort erbij.

De lange vliegreis kon beginnen, eerst 11 uur naar Hong Kong. Na 2 uur wachten, nog 9 uur vliegen naar Sydney. Gisteravond laat ben ik aangekomen en opgehaald door mijn hostmom. Ik heb een prachtig eigen plekje in een heel mooi huis. Ik heb een eigen slaapkamer, badkamer en klein woonkamertje/keuken. Ook is er een zwembad in de tuin. Na een redelijke nacht slapen, heb ik als eerste een duik in het zwembad genomen, heerlijk!

Au Pair Sophie in Australië

De ontmoeting

Vanmiddag ging ik de kindjes en mijn hostdad ontmoeten. Spannend, maar ik heb er erg veel zin in! De ontmoeting met de kinderen verliep heel goed. Ik had cadeautjes meegenomen en die vielen erg in de smaak. De eerste dagen heb ik gewoon meegedraaid met het gezin. Ik ben mee geweest met brengen en halen van de opvang, gekeken naar hoe ze omgaan met de opvoeding en hoe alle praktische dingen gaan. Ik merk toch best wel wat verschil met Nederland. Zo zijn de ouders heel lief, maar af en toe wat laks qua corrigeren. Ik vond het dan ook best spannend toen ik de eerste hele dag alleen de kinderen had. Ze waren gewend aan dat ik er was, maar ze kwamen het weekend nog niet echt naar me toe. Gelukkig ging de eerste dag heel erg goed! Ik sluit aan bij de opvoeding van de ouders, maar ik gebruik ook mijn eigen manieren. Gelukkig gaan de kinderen hier erg goed mee om en voelen ze zich oké bij mij. 

Au Pair Sophie in Australië

Mijn dagen als Au Pair

Op maandag en dinsdag heb ik de kinderen de hele dag. Vaak ga ik 's ochtend naar het park, de speeltuin of het strand. Daarna lunchen we thuis en dan gaat H slapen. In de middag duiken we vaak in het zwembad en spelen we buiten of binnen. Vrij relaxed, maar het is ook wel erg zwaar! Op woensdag, donderdag, vrijdag wisselen mijn diensten een beetje. Dit zijn de dagen dat de kinderen naar op de opvang gaan, dus ik breng ze of haal ze. De ene dag alleen brengen, de andere dag alleen halen, of soms allebei. Tussen 9 en 3 ben ik dan vrij. Meestal ga ik naar het strand, lees ik een boek of kijk een serie. Ook ontmoet ik dan vaak nieuwe mensen!

Aussie leven

Ik moest wel echt even wennen aan het warme weer, het Engels spreken en het rijden aan de linkerkant in een enorme Range Rover haha! De eerste week had ik vrij vaak last van mijn hoofd en keel door het weer en de inspanning van het Engels spreken. Gelukkig is het nu over en heb ik al een kleurtje zoals een echte aussie en gaat het Engels steeds vloeiender. Ik heb veel geoefend in de auto en begin langzaam te wennen aan hoe groot hij is. Het links rijden ging vrij snel goed!

Ook heb ik al best wat mensen ontmoet. Ik ben met een groepje Nederlandse meiden naar Sydney geweest op Australia Day. De hele dag gezeten op een kleedje en 's avond vuurwerk gekeken, typisch Australisch! Ook heb ik een groepje au pairs in de buurt uit verschillende landen waarmee ik al wat dingen heb gedaan; naar het zwembad geweest, gelopen door de stad en zondag gaan we naar een poolparty! Elk weekend voelt als vakantie omdat je zo veel dingen onderneemt, echt heerlijk! Ook ga ik samen met een Nederlands meisje uit de buurt, Fleur, binnenkort surflessen nemen. Dat wordt vast heel zwaar, maar hoort natuurlijk absoluut bij het Australische leven.

Au Pair Sophie in Australië

Nieuwe hechte banden

In de afgelopen weken ben ik helemaal ingewerkt en gesetteld. De kinderen testen me nog steeds regelmatig uit en af en toe zijn ze gewoon vervelend.. Maar ze zijn vooral ook heel erg lief en grappig! Ze vinden het vervelend als ik wegga en willen altijd met me mee als ik zelf iets ga doen. Zo leuk om te merken dat ze je graag mogen! Ook met de ouders krijg ik een steeds hechtere band. Ik kan goed met ze praten en met ze lachen. Het eerste weekend van maart ga ik met ze mee op een campingtrip om de familie van mijn hostmom te ontmoeten. Ja, ik op een campingtrip ergens in Australië (in de buurt van Melbourne), we zullen zien hoe dat gaat..

Nieuwe stad, vrienden en feesten

Verder heb ik vooral heel veel leuke dingen gedaan de afgelopen maand. Ik heb enorm veel mensen ontmoet. Soms ging zo'n ontmoeting heel soepel en was de klik er gelijk, bij andere wilde je na een uur wegrennen.. Toch blijft het erg leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Ik ben naar verschillende feestjes geweest. Een poolparty, full moon party en een pub crawl. Allemaal heel verschillend, maar allemaal super gaaf om mee te maken. Zo dacht ik dat ik in mijn lange jurk zwaar overdressed was op de poolparty, maar ik was dus echt underdressed. De pub crawl en full moon party heb ik met een Nederlands clubje meiden gedaan, wat erg leuk was. Dus aankomende zaterdag komt pub crawl nummer 2 eraan!

Au Pair Sophie in Australië

Ik ontdek de stad steeds meer; zo zie ik elke keer als ik naar de stad ga met de ferry het opera house en harbour bridge, zo gaaf! Ik ben naar de open air cinema geweest en rondgelopen op Darling harbour. Toch is er nog zo veel te doen en zien, en gelukkig heb ik daar nog genoeg tijd voor. Al gaat de tijd voor mijn gevoel ook wel heel snel voorbij..

Au Pair Sophie in Australië

Je krijgt er veel voor terug!

Het gaat dus echt heel goed en voel me erg thuis. Tuurlijk heb ik momenten dat ik mijn familie mis, mijn lieve katten, mijn vriendinnen tijdens het uitgaan en om heerlijk mee te kletsen en die je gewoon door en door kennen! Maar goed, je krijgt er hier ook zo veel voor terug.

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's