Avontuurweek

Vrijwilligerswerk | Avontuurlijk

Op avontuur in Nepal

 • Nepal
 • 1 week
 • vanaf 18 jaar

Ontdek avontuurlijk Nepal tijdens deze 'action packed' avontuurweek. Een week vol met adrenaline en avontuurlijke activiteiten. Maak een tocht langs de voet van het Himalaya gebergte, ontdek de jungle, kampeer onder de sterrenhemel en ga raften over de rivier. Let op: dit is geen programma waarbij je tot rust komt maar geen zorgen, je krijgt er de beste ervaring ever voor terug!

 

Jouw programma in het kort

Hiken door de bergen, raften over een rivier, op expeditie door de jungle, slapen onder de sterrenhemel: tijdens deze week ontdek je avontuurlijk Nepal!

 • Bezoek Chitwan National Park
 • Hiken, raften en verblijf in de jungle
 • Ontdek de mooiste highlights van Nepal in een week

Veelzijdig Nepal

Tijdens de avontuurweek staan allerlei avontuurlijke activiteiten in Nepal centraal. Nepal staat bekend om de hoge bergen: maar liefst 8 van de 10 hoogste bergen ter wereld liggen in Nepal! Dit mag dan ook niet ontbreken tijdens de avontuurweek. Je gaat onder andere hiken door de bergen, wildwater raften en je brengt een bezoek aan Chitwan National Park.

Benieuwd wat jij gaat doen tijdens de avontuurweek? Bekijk hier jouw weekschema.

Accommodatie en maaltijden

Tijdens de avontuurweek verblijf je in verschillende hotels en hostels met 2 tot 6 personen op een gedeelde kamer. Er zijn drie maaltijden per dag inbegrepen en in het weekend zijn dit er twee. Lees meer over de accommodatie en maaltijden.

Reisdetails

Wat zijn de programmakosten?

Programmakosten

Je kunt je programma in Nepal zelf samenstellen. Onderstaand een aantal voorbeelden van programmasamenstellingen:

 • Cultuurweek, 3 weken onderwijsproject & avontuurweek: €1355,-
 • Cultuurweek, 4 weken lesgeven aan monniken & avontuurweek: €1740,-
 • Cultuurweek & avontuurweek: €780,-

Inclusief

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het vrijwilligerswerk team
 • Handboek Nepal; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Gratis vliegticket offerte – vluchtmogelijkheden op een rijtje

Na vertrek

 • Airport pick-up en transfer naar accommodatie
 • Accommodatie en maaltijden tijdens gehele reis
 • Begeleiding van partnerorganisatie in Nepal
 • Noodnummer - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname (op aanvraag)

Exclusief

 • Administratiekosten: €100,-
 • Vliegticket naar Nepal
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Werk- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor vrijwilligerswerk
 • Visumkosten
 • Kosten voor aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag (deze is noodzakelijk om te kunnen deelnemen): +/- € 40,-.
 • Vaccinaties - Informeer bij Travel Doctor welke vaccinaties je nodig hebt

Hoe worden de programmakosten besteed?

Travel Active vindt het belangrijk om helder en transparant te zijn over de besteding van de programmakosten. Lees meer over de opbouw en besteding van de programmakosten voor onze vrijwilligerswerkprogramma’s.

Accommodatie en maaltijden

Tijdens de avontuurweek verblijf je in verschillende hotels, hostels en een camping waar je een kamer deelt met 2 tot 6 personen. In alle verblijven heb je wifi in de openbare ruimtes en een westers toilet.

Doordeweeks zijn er 3 maaltijden inbegrepen en in het weekend zijn dat er 2. Denk hierbij vooral aan Nepalese gerechten die vaak vegetarisch zijn met veel rijst en groenten.

Jouw weekschema

Maandag

Op maandag start je avontuurweek. Je begint de week met een hike door Shivapuri national park. Je komt tijdens de tocht langs leuke dorpjes en prachtige uitzichtpunten. In de avond slaap je in het centrum van de hoofdstad Kathmandu.

Dinsdag

Op dinsdag reis je vroeg in de ochtend af naar Charaudi, het is ongeveer 3 uur rijden met de bus. Deze reis is natuurlijk niet voor niks, je gaat namelijk wildwater raften op de Trisuli rivier met verschillende stroomversnellingen! Er zijn ook stukken waar je relaxed kunt ronddrijven en genieten van de natuur om je heen. In de avond verblijf je op een camping.

Woensdag

Op woensdag ga je in ochten nog een keer raften en vervolgens reis je naar Chitwan. In Chitwan national park doe je een tocht door de jungle en in de avond verblijf je in een hotel. Chitwan national park is het oudste natuurpark van Nepal. In het natuurpark zijn verschillende wilde dieren te vinden zoals neushoorns, beren en apen waar je natuurlijk naar op zoek gaat tijdens de tocht! Vervolgens slaap je weer in een hotel bij het national park want in een halve dag heb je nog lang niet alles gezien!

Donderdag

Op donderdag ga je gewoon verder met de jungle tocht want er is vanalles te zien in het park! In de avond slaap je wederom in een hotel rondom het park in Chitwan.

Vrijdag

Vrijdag ochtend ga je voor een laatste keer te voet het park verkennen en in de middag reis je weer terug naar Kathmandu. De laatste avond slaap je weer in Kathmandu en dan zit de avontuurweek er al weer op.

Vertrekmogelijkheden

Je kunt iedere week op maandag beginnen met het programma in Nepal. Aankomst is iedere zondag mogelijk op Tribhuvan International Airport in Kathmandu tussen 6:00 uur en 00:00 uur. Na aankomst in Kathmandu word je opgehaald en naar je accommodatie gebracht.

Voorbereidingen

Travel Active besteedt veel aandacht aan de voorbereidingen op jouw reis. Een goede voorbereiding is immers een voorwaarde voor het succesvol laten verlopen van jouw verblijf in het buitenland. We lichten alle stappen in de voorbereiding even kort toe:

 • Na je aanmelding ontvang je van ons de verdere inschrijfformulieren waar je meer informatie geeft over jouw motivatie, werkervaring (CV), voorkeuren, lengte van je verblijf, startdatum, etc. Daarnaast vragen we je om onze gedragscode te ondertekenen en ontvang je formulieren waarmee je een Verklaring Omtrent Gedrag dient aan te vragen.
 • Wanneer jij de ingevulde formulieren hebt teruggestuurd, nemen wij contact op onze partnerorganisatie om alles voor je te bevestigen en zetten wij en onze partnerorganisatie alle voorbereidingen in gang.
 • Zodra alles bevestigd is, ontvang jij van ons uitgebreide informatie. Zo krijg je een informatiehandboek en een paklijst. Nu kun jij ook je vlucht boeken, hier helpen wij je graag bij!
 • Ondertussen kun jij verder met alle andere voorbereidingen op je reis, denk hierbij aan: vaccinaties, aanvragen van een visum (indien nodig) en regelen van je reisverzekering. Het Travel Active team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden.
 • Ongeveer twee tot drie weken voor je vertrek ontvang je van ons alle laatste reisdetails. Alles is voor je geregeld en onze partnerorganisatie verwelkomt jou graag. Je avontuur kan beginnen!

Verantwoord vrijwilligerswerk

In 2017 gaven Niko en Reinier van Stichting Volunteer Correct aanzet tot het oprichten van een branchevereniging. Inmiddels hebben we, samen met 14 andere organisaties, officieel ‘Vereniging Volunteer Correct’ (VVC) opgezet: de eerste landelijke branchevereniging voor eerlijk, duurzaam en verantwoord internationaal vrijwilligerswerk. Om duurzame en verantwoorde praktijken te waarborgen, zijn er kwaliteitsrichtlijnen opgesteld. Hier dient iedere aan VVC deelnemende organisatie aan te voldoen. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat wij aan deze richtlijnen voldoen en aanbieder zijn van verantwoord vrijwilligerswerk!

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je vrijwilligerswerk avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen onder andere een verzekering specifiek voor het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies.

Wanneer je op reis gaat naar het buitenland, boek je deze vaak al enige tijd van tevoren. Tenslotte heb je even nodig om je goed voor te bereiden, je ticket te boeken enz. Helaas kan het zo zijn, dat er in de tussentijd een kink in de kabel komt, waardoor je niet meer op reis kunt. Met een annuleringsgarantie zorg je ervoor dat veel van deze onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn en dat je de kosten die annulering met zich meebrengt, terugbetaald krijgt.

Zo start jij jouw Vrijwilligerswerk programma

 
1

Meld je aan

Boek het project of land van je voorkeur

2

Intake & Interview

We begeleiden en adviseren je over alle (combinatie) mogelijkheden

3

Plaatsing & voorbereiding

Je wordt goed voorbereid en begeleid op jouw programma

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.