Beaudine beleeft unieke momenten met High School in Canada

Beaudine
High School
1 juni 2017

Tijdens jouw High School avontuur maak je veel nieuwe dingen mee. Wat dacht je van dagen met -39 graden, Toronto bezoeken en de Niagara Falls zien? Allemaal unieke dingen die Beaudine mee heeft gemaakt tijdens haar High School in Canada.

Even voorstellen!

Mijn naam is Beaudine en ik woon in Canada waar ik op een High School zit. En in deze blog ga ik jullie vertellen wat ik allemaal heb gedaan in Nova Scotia, Canada.

In het begin toen ik hier kwam, heeft mijn host family vooral de dingen in mijn dorp laten zien. Iets wat de meeste host families zullen doen zodat je de omgeving een beetje kent. Zelf heb ik in het begin vaak rond gelopen in de buurt en de lakes bezocht om zo de omgeving te ontdekken.
Ook ben ik een paar keer met mijn host family naar the Valley gegaan om de familie te bezoeken. Ook ben ik er ook een keer geweest met mijn ouders geweest om het ze te laten zien. The Valley doet me heel erg aan Nederland denken. Er waren wel wat heuvels maar verder was het allemaal platteland. Veel boeren en dus veel meer land dan mensen, zoals wij dat in Nederland soms ook hebben.

beaudine-beleeft-unieke-momenten-met-high-school-in-canada-1

Tipjes naar Toronto en de Niagara Falls

In oktober ben ik met de Canadese partnerorganisatie van Travel Active naar Toronto en de Niagara Falls geweest. De eerste paar dagen hebben we vooral de stad gezien; de CN tower, Ripley’s Aquarium of Canada, Cirque du Soleil show, theatershow Middle Ages, The Zoo (die heel erg groot was), Ontario Science Centre, de mall en museums. Ook hebben we veel rondgelopen om de speciale straatjes te bezoeken. Vervolgens gingen we 2 dagen naar de Niagara Falls. Om de watervallen van dichtbij te zien, gingen we in een boot en kwamen we in de buurt van de watervallen. Nadat we in de avond hadden gegeten in the Hard Rock Café, zijn we nog een keer terug gegaan naar de watervallen. De watervallen waren nu verlicht en dat was heel erg mooi om te zien. Het dorp bij de Niagra Falls zelf ziet er echt uit als een kermisdorp. Allemaal attracties en gekken kleuren. Het was echt een heel erg leuke trip en leuk om tijdens je exchange year nog even een paar dagen weg te zijn.

beaudine-beleeft-unieke-momenten-met-high-school-in-canada-2

Camp met alle exchange students en ice hockey game zien

Ik afgelope jaar ook nog met alle exchange students van mijn school en andere scholen op kamp geweest. We sliepen in cabins en we zaten gelijk aan een lake. Dit was overdag zo mooi en 's avonds prachtig, met alle lichtjes. De andere dag hebben we allemaal activiteiten gedaan in het park en op het water en het was mooi om de natuur van Nova Scotia op deze manier te zien. Zo zijn we ook met de exchange students naar een Apple farm geweest, waar ze ons een tour en informatie gaven over de verschillende appelsoorten die ze oogsten. Daarna mochten we zelf appels plukken om mee naar huis te nemen. Het was een prachtige, warme dag en hadden we erg veel lol om al die appels te plukken. Ook zijn we naar een icehockey game geweest van de Halifax Mooseheads. Dit was erg leuk om het voor het eerst te zien, iedereen zat helemaal in de spirit, zoals wij ook zijn met voetbal.

Koude ervaringen met -20 en -39 graden!

We zijn ook gaan skiën met alle exchange students. En ja, het zijn geen bergen maar de heuvels hier. Maar die waren best wel lang en steil, meer dan ik had verwacht. Helaas was het wel heel erg koud om te skiën met -20 met harde wind. Soms stond je gewoon stil door de wind terwijl je naar beneden skiede! Met kerst hebben we met de hele familie een kerstboom uitgezocht en omgekapt, wat echt een hele leuke maar ook een super koude ervaring was! Want wij gingen natuurlijk weer op de koudste dag van de week. Ik heb ook  -39 graden meegemaakt wat ook een erg leuke maar super koude ervaring is. Gelukkig duurde het maar 3 dagen. Snowdays heb ik ook veel gehad. Dit houdt in dat je vrij bent van school, omdat het te gevaarlijk is om te rijden, reden de bussen niet.

Downtown Halifax bezoeken

Ik ben ook een paar keer naar downtown Halifax gegaan met mijn ouders en vriendinnen. Ik vond het een leuke stad, alleen het viel me wel tegen dat ze niet echt veel winkels hebben en dat het een andere soort stad is dan dat ik wel eens ben geweest (niet zoals Amsterdam). Ook ben ik vaak naar the mall geweest, dat is de beste plek om te gaan shoppen omdat alles bij elkaar zit! Op de laatste verdieping kan je vaak eten. Het is de perfect plek als het regent en met het koude weer regent het nog wel eens.

beaudine-beleeft-unieke-momenten-met-high-school-in-canada-5

Feesten bij schooldances en football games kijken

De schooldances worden bij mij op school gezien als 'a big thing', maar ze zijn ook veel beter dan in Nederland. We hebben altijd erg veel lol en zweten ons kapot, omdat het bij ons in de kantine wordt gedaan en deze is veel te klein voor zoveel mensenMet mijn host sisters en vrienden ben ik vaak naar de football game van school gegaan om onze vrienden te zien spelen. Het spel is inderdaad soms best wel gevaarlijk en ruig. Het was altijd erg leuk om te zien ondanks dat we aan het dood vriezen waren.

Peggy's Cove moet je een keer gezien hebben

Als er een ding is dat iedereen kent in Nova Scotia, is het wel Peggy’s Cove. Ik ben er voor de eerste keer met mijn ouders naar toe geweest en later nog een keer met de exchange studenten, wat erg leuk was. Ja, het is maar een vuurtoren. Niet zoveel om te zien, maar als je in Nova Scotia woont, moet je er gewoon een keer zijn geweest. Verder in de weekenden gewoon thuis hangen met vrienden of rondrijden. Soms naar de mall, downtown, bezoekje aan de bios of gewoon wandelen. Het is net zoals thuis, je hebt school en in de weekend heb je tijd om leuke dingen te gaan doen. En nee, je doet niet elke week wat bijzonders, het is geen vakantie. Gewoon een normale leven in een ander land!

beaudine-beleeft-unieke-momenten-met-high-school-in-canada-7

Wil je net als Beaudine naar een High School in Canada, of ga je liever naar een andere bestemming zoals bijvoorbeeld Zuid-AfrikaAmerika  of Australië? Travel Active helpt je graag in al jouw plannen voor een High School avontuur. Bekijk alle High School mogelijkheden of kom naar een van de geplande infodagen en laat al je vragen persoonlijk beantwoorden!

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.