Infodagen Gratis magazine
Travel Active Taalreizen 21 augustus 2018

Duits leren in Duitsland, welke stad past bij mij?

Wil jij graag Duits leren, of verbeteren? Travel Active biedt taalcursussen aan in 4 verschillende leuke steden in Duitsland. Je kunt al een taalcursus Duits volgen vanaf 1 week op verschillende niveaus. Ga jij voor Berlijn, Hamburg, Frankfurt of toch München? We hebben een blog geschreven om jou een beeld te geven over de verschillende steden!

Berlijn

Berlijn is in de afgelopen jaren veranderd van een oude historische stad naar een ontzettend hippe stad. In Berlijn is voor ieder wat wils, zo is er een bruisend nachtleven met hippe discotheken, cafés en barretjes. Ook vind je in Berlijn veel musea en het voormalig concentratiekamp Sachsenhausen, de geschiedenis is dus zeker nog terug te vinden. Het openbaar vervoer in Berlijn is goed geregeld maar veel is ondergronds waardoor je niet veel meekrijgt van de stad tijdens het reizen. Een tip is dan ook om een fiets te huren en de stad zelf te ontdekken op de Nederlandse manier! De talenschool ligt in het centrum en is van binnen gemoderniseerd. De talenschool organiseert verschillende activiteiten en excursies zoals een bezoek aan de vlooienmarkt, een bekende bierbrouwerij of een leuk concert. De school biedt een cafetaria en een dakterras waar je kunt relaxen tussen de lessen door.

Hamburg

Hamburg is de op een na grootste stad van Duitsland en heeft een belangrijke haven. De stad heeft de bijnaam ‘Venetië van het noorden’ gekregen door het vele water en de bruggetjes die in de stad te vinden zijn. Ondanks dat de stad redelijk ver van zee afligt heeft het veel terrasjes aan het water, zandstranden en traditionele vismarkten. Hamburg is de rijkste stad van Duitsland en staat dus bekend om luxe. De school biedt verschillende excursies naar bijvoorbeeld de vismarkten. Een aanrader is de culturele wijk Sankt Pauli waar veel theaters, clubs en musea te vinden zijn. De talenschool ligt midden in het centrum van Hamburg en beschikt over een groot dakterras.

Frankfurt

Frankfurt staat bekend als het financiële hart van Duitsland en heeft dan ook als enige Duitse stad verschillende wolkenkrabbers. De stad ligt aan de rivier de Main en heeft hier de bijnaam ‘Mainhattan’ aan te danken. Frankfurt heeft een bruisend nachtleven met veel leuke clubs en biedt ook goede shop mogelijkheden in de verschillende winkelcentrums en leuke boetiekjes in de stad. De talenschool ligt in de wijk Sachsenhausen en ligt op 10 minuten lopen van verschillende leuke plekjes. Denk hierbij aan interessante musea en zandstranden met palmbomen waar in de zomer volleybaltoernooien worden georganiseerd. Ook deze talenschool organiseert verschillende leuke excursies en activiteiten zoals het Joodse museum of een excursie naar Würzburg.

München

München is een veelzijdige stad. Na Berlijn en Hamburg is München de grootste stad van Duitsland. Er zijn veel historische gebouwen te vinden in de stad. Ook staat München bekend om het oktoberfeest en de biergartens. Beide zijn zeker een bezoekje waard, het oktoberfeest is het grootste volksfeest ter wereld met ruim 6 miljoen bezoekers. Een plek in München die je zeker moet bezoeken is het Olympia park, in 1972 werden hier de Olympische Spelen gehouden. Tegenwoordig is het een multifunctioneel park waar je verschillende activiteiten kunt doen. Bij het park bevindt zich ook een ronddraaiend restaurant met een prachtig uitzicht! De talenschool bevindt zich in de stad. De talenschool biedt ook excursies en activiteiten aan, voorbeelden hiervan zijn wandelroutes, BMW World en excursies naar Salzburg, Regensburg en Starnberger See. De school heeft ook een groot dakterras waar een potje tafeltennis gespeeld kan worden.

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's