Infodagen Gratis magazine
Donja Au Pair in Amerika 20 juni 2017

Au Pair Donja woont en werkt al bijna twee jaar in Amerika. Nadat ze eerst een jaar in Philadelphia woonde, besloot ze een jaar langer te blijven en vertrok ze als au pair naar Los Angeles. Nu het einde in zicht komt van haar au pair avontuur kijkt ze alvast vooruit, over het weerzien van familie en vrienden en over haar toekomstplannen! 

Een dubbel gevoel waar blijdschap overheest

Bijna twee jaar geleden vertrok ik naar Amerika als au pair, en op dit moment ben ik nog ongeveer 90 dagen verwijderd van mijn terugkomst in Nederland. Het voelt zo vreemd. Aan de ene kant lijkt het alsof het zo ontzettend snel is gegaan, maar aan de andere kant lijkt het ook heel lang geleden dat ik op Schiphol stond met mijn koffers. Hetzelfde geldt voor mijn gevoel: ik wil heel erg graag naar huis, maar het gaat ook best lastig worden om hier weg te gaan. Een gevoel van blijdschap overheerst wel, want ik mis mijn familie en vrienden enorm en ik kan niet wachten om ze weer in de armen te sluiten!

blog-de-laatste-maanden-als-au-pair-in-amerika

Nu al bezig met dingen regelen en kijken

Aan het eind van mijn eerste jaar wist ik nog niet zo goed wat ik precies met mijn toekomst wilde doen. Daarom besloot ik om er nog een jaar aan te plakken, mede ook omdat ik nog niet klaar was met Amerika en het au pair zijn. Misschien was het ergens wel uitstelgedrag, want dit jaar sta ik voor precies hetzelfde dilemma. Als ik terugkeer naar Nederland, heb ik geen baan, geen huis, en een heel minimaal fortuin. Natuurlijk kan ik bij familie en vrienden terecht, maar toch wil ik beginnen met mijn eigen bestaan opbouwen en dat is best angstaanjagend. Ik ben recentelijk begonnen met sollicitatiebrieven schrijven, en ik heb uitgezocht wat de procedure is voor Nederlanders die terugkeren uit het buitenland. Zo moet je je natuurlijk weer inschrijven bij een gemeente, en moet ik weer een zorgverzekering afsluiten. Allemaal dingen waar je weer rekening mee moet houden!

blog-de-laatste-maanden-als-au-pair-in-amerika

Beetje bang voor de reverse culture shock

Tijdens de oriëntatieweek in New York, aan het begin van mijn avontuur, vertelden ze over reverse culture shock en ik moet eerlijk zeggen dat ik daar best een beetje bang voor ben. Ik heb twee jaar in Amerika gewoond, op twee verschillende kusten, en in twee totaal verschillende gezinnen. Het waren ups en downs, maar vooral heel veel ups. En dit alles heb ik mogen meemaken in het fantastische Amerika waar ik zo ontzettend verliefd op ben geworden. Het zal best erg wennen zijn als ik weer terugkeer naar Nederland. Ik kan me sommige dingen ook helemaal niet meer herinneren. Hoe zien de wegen er ook al weer uit? Verkopen ze eigenlijk bagels? Zou de iced coffee net zo lekker zijn als dat ik ze hier heb gehad? Het lijken hele kleine dingen, maar het heeft zo’n groot deel van je leven uitgemaakt hier dat het echt tijd gaat kosten voordat je weer helemaal geacclimatiseerd bent. Van sommige au pairs die al een aantal maanden terug zijn, hoor ik dat ze nog steeds moeite hebben met aanpassen en zich nog niet helemaal thuis voelen. Daarom probeer ik zo veel mogelijk al te regelen voordat ik naar huis vertrek zodat het zwarte gat misschien iets minder groot wordt.

blog-de-laatste-maanden-als-au-pair-in-amerika

Twee jaar in Amerika is zo snel voorbij gevlogen

Aan het begin had ik nooit gedacht dat ik hier twee jaar zou wonen. Mijn plan was om dit een jaar te doen en ik had verwacht dat ik na een jaar mijn familie zo erg zou missen dat ik echt wel terug naar huis wilde. Niets was minder waar en ik besloot om er nog een jaar achteraan te plakken. Je zou denken dat twee jaar meer dan genoeg is om alles te doen wat ik op mijn bucketlist heb staan, maar nu voel ik de tijddruk wel. Ik begin me steeds meer te beseffen dat ik echt nog maar heel kort heb voordat ik terug naar huis vlieg en dat ik nog wel een paar dingen wil doen! Twee jaar klinkt lang maar het is zo ontzettend snel voorbij gevlogen. Ik zal hier voor altijd met heel veel plezier en trots op terug kijken!

blog-de-laatste-maanden-als-au-pair-in-amerika

Leuke reisplannen met Las Vegas, Los Angeles en meer!

De laatste twee maanden heb ik nog een druk programma. In juni ga ik samen met twee goede vriendinnen een weekend naar Las Vegas. Ook ga ik nog een weekend surfen en een dagje naar Santa Barbara. Ik heb vorig weekend San Diego van mijn lijstje af kunnen strepen. Begin augustus komt mijn broer naar Amerika en gaan we samen twee weken reizen wanneer mijn au pair werk erop zit. We beginnen in Los Angeles en reizen dan via Las Vegas naar de nationale parken zoals Bryce Canyon, Zion en Grand Canyon. Daarna vliegen we naar New York voor drie dagen en als afsluiting bezoek ik mijn vorige gastgezin uit Philadelphia. Op 31 augustus kom ik aan op Schiphol. En dat is ook nog eens mijn verjaardag! Dus dat wordt echt een echt feestje. Ik kijk er enorm naar uit, maar eerst nog even optimaal genieten. En dan op naar een nieuwe uitdaging in Nederland! 

blog-de-laatste-maanden-als-au-pair-in-amerika

Wil jij net als Donja ook het avontuur aangaan als au pair in Amerika?!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's