Eveline als Au Pair in Engeland: ”Londen is voor mij echt gaan voelen als een tweede thuis!”

Eveline
Au Pair
22 september 2016

Eveline was het studeren even zat en besloot een nieuwe uitdaging aan te gaan: een zomer lang au pair in Engeland! Van de vele watergevechten tot het dansen in salsaclubs, Eveline heeft zat beleefd. Lees haar verhaal hier!

Een zomer au pair in Engeland!

“Eva, why can’t you stay and have more waterfights with us?” Sam kijkt me verdrietig aan en ik slik een brok in mijn keel weg. De afgelopen twee maanden heb ik, tijdens mijn zomer als au pair in Engeland, op twee fantastische kinderen mogen passen: Sam (6) en Henry (8). Nu is het helaas tijd om afscheid te nemen en dat valt me zwaar. Ik heb namelijk een onwijs leuke tijd gehad in Londen en, echt waar, wat is die tijd snel voorbij gevlogen!

blog-eveline-au-pair-in-engeland-londen2

Nieuw avontuur

Het voelt als gister dat ik besloot om au pair te worden en het hele traject bij Travel Active begon, terwijl dit eigenlijk al een jaar geleden is. Ik was toe aan iets anders dan studeren. Ik wilde een nieuw avontuur en een nieuw ritme, maar ik wilde geen tussenjaar. Gelukkig was het bij Travel Active mogelijk om in de zomer als au pair aan de slag te gaan. Op deze manier kon ik precies tijdens mijn zomervakantie weg en hoefde ik niets van mijn studie te missen, twee vliegen in één klap! Mijn gastfamilie woonde in Londen, hoe tof is dat! Vrijwel elke vrije minuut die ik had, besteedde ik in het centrum, Hyde Park of in musea. Het stikt in Londen van de au pairs, dus vriendinnen had ik zo gevonden! Vrijwel elke au pair staat open voor contact en staat te springen om de vrije uurtjes buitenshuis te besteden. Samen probeerden we alles uit Londen te halen wat er voor ons in zat, zo hebben we behoorlijk wat cultuur opgesnoven, foodmarktjes afgestruind en musicals bezocht (ik heb er in 9 weken maar liefst 12 gezien!). Londen is voor mij echt gaan voelen als een tweede thuis.

blog-eveline-au-pair-in-engeland-londen3

Waterfights

De jongens, waar ik op moest passen, hadden het grootste deel van de tijd dat ik er was vakantie. Dit betekende dat ik, als de jongens niet op zomercursussen waren, de hele dag op ze mocht passen. Nu had ik het geluk dat tegen alle verwachtingen in, het bloedheet was in Londen. Hierdoor hadden de jongens de kans om een nieuwe hobby te ontwikkelen: schieten op de au pair (met waterpistolen). Volgens mij heb ik een week lang zelfs elke dag wel een watergevecht gehouden, zo leuk vonden ze het! En om heel eerlijk te zijn had ik er totaal geen moeite mee, het was zo heet dat de verkoeling meer dan welkom was. Daarnaast bestonden mijn taken als au pair in Engeland onder andere uit het halen en brengen van de jongens, heel veel spelletjes met ze spelen, toneelstukjes met ze verzinnen en ons in de hitte verkleden als Eskimo’s (jippie).

blog-eveline-au-pair-in-engeland-londen4_0

Pros and cons

Ondanks dat het leven als au pair in Engeland niet altijd over rozen gaat (de kinderen hebben heus wel eens ruzie, je hebt af en toe wel eens last van slaaptekort omdat je de dag ervoor iets te lang in de salsaclub hebt staan dansen met andere au pairs, je eet vaak ongezonder dan dat je zou willen en je hostparents komen af en toe helaas iets later terug dan je had gehoopt), heb ik er echt heel erg van genoten. Het is zo leuk om deel uit te maken van een andere familie en een andere cultuur. Het is werkelijk waar geweldig om op deze manier een geheel nieuwe stad te ontdekken, nieuwe vriendinnen te maken die ik in de toekomst nog heel vaak hoop te zien en het is al helemaal fijn dat mijn Engels echt met spróngen vooruit is gegaan. Volgens mijn Nederlandse huisgenootje heb ik zelfs een Brits accent gekregen. Ik merk ook echt dat het me goed heeft gedaan om even totaal uit mijn universiteits-ritme te zijn geweest (en te leren dat om zeven uur ’s ochtends opstaan wel echt mogelijk is).

blog-eveline-au-pair-in-engeland-londen5_0

Onvergetelijke ervaring

Ik had een heel goede klik met zowel mijn hostkids als met mijn gastouders. Ik heb vele flessen wijn met mijn hostmum leeggedronken en heel wat films gekeken met mijn hostdad. Sam en Henry voelden bij vertrek, ook al was ik er maar twee maanden, aan als familie. En dat gevoel was wederzijds. Toen Sam ontdekte dat ik een eigen familie heb in Nederland, schijnt hij aan mijn hostmum te hebben gevraagd: ‘Mum, why does Eva have another family? We are her family, right?’ Daar doe je het allemaal voor. Het was een ervaring om nooit meer te vergeten!

Wil jij net als Eveline aan de slag als au pair in Engeland? Of wordt je liever au pair in een van de vele andere landen?

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.