Infodagen Gratis magazine
Nikee 04 februari 2019

Nikee is alweer een half jaar in Amerika op au pair avontuur! In haar tweede blog vertelt ze hoe een normale werkweek er voor haar uit ziet.

Hoi allemaal, hierbij een kijkje in mijn gemiddelde werkweek. Natuurlijk is een werkweek voor iedereen net wat anders, maar zo kun je alvast een idee krijgen van hoe het er allemaal uit kan gaan zien. Ook kan het vrije tijd gedeelte dat ik heb wel overeenkomen met andere au pairs die ook schoolgaande hostkids hebben.

Maandag

6.40 uur: de wekker gaat. Ik kleed me aan en probeer mezelf al zo veel mogelijk klaar te maken, zodat ik dat straks niet meer hoef te doen. Om 7.00 uur gaat de eerste wekker en dan begint de dag echt. Ik loop naar de kamers van mijn hostkids en pak kleren uit de kast en leg ze op de grond. Ik stel ze wat vragen zodat ik weet dat ze echt wakker zijn en als ik bij mijn laatste hostkid ben geweest loop ik weer terug naar de eerste om te zeggen dat het nu echt tijd is om aan te kleden. Dit is hoe we het nu al een tijdje doen en het werkt super, nadat we eerst best vaak moeilijkheden in de ochtend hadden.

Als ze zijn aangekleed poets ik hun tanden en doe ik hun haren, en dan is rond 7.30 uur iedereen wel beneden. Ik maak het ontbijt klaar en als ze aan het eten zijn maak ik ook de warme lunch klaar. Vandaag hoefde ik alleen chili & rijst op te warmen dus dat ging lekker snel. Tussen 8/8.10 uur vertrekken we naar school en dan ben ikzelf rond 9 uur weer thuis. Mijn hostkids worden dus niet met de schoolbus opgehaald, omdat ze op een school zitten die daar niet aan doet.

Op maandag doe ik de was, dus zodra ik thuiskom stop ik de kleren in de wasmachine. Meestal ben ik rond deze tijd dan wel hongerig, dus ga ik eerst ontbijten voordat ik de bedden opmaak en de rest van het huis in orde maak. Vandaag was ik rond 10 uur klaar, dan heb ik wat vrije tijd.

Om 15.10 uur is het dan weer zover en stap ik in de auto zodat ik de kinderen om 15.30 uur kan ophalen. Maandag is de enige dag zonder naschoolse activiteiten, dus als het lekker weer is gaan we soms nog even naar de speeltuin naast school. In de auto laat ik de kinderen al beginnen met hun huiswerk, zodat ze thuis ook nog wat tijd over hebben om te spelen en niet de hele middag bezig zijn met huiswerk.

Als we thuiskomen is het tijd voor een douche en daarna wordt het huiswerk verder afgemaakt, terwijl ik een snack klaarmaak. Tussen 18.30/19.00 uur komt mijn hostmom thuis en dan zit mijn werkdag er zo goed als op. We eten met z'n allen en daarna help ik met afruimen en schoonmaken, terwijl mijn hostmom de kinderen klaarmaakt voor bed. Ik vul de lunchboxes weer met nieuwe snacks & fruit voor morgen. Meestal ben ik rond 20.30/21.00 uur klaar en ga ik zelf ook richting bed.

Dinsdag

De ochtenden zijn eigenlijk altijd hetzelfde. Mijn hostmom vertrekt ongeveer een kwartiertje nadat de kinderen wakker worden en vertelt me dan meestal wat ik voor lunch & avondeten kan maken. Soms mag ik natuurlijk ook gewoon alles zelf bedenken. Om 8.00 uur bracht ik de kids naar school en toen ik thuis kwam maakte ik de bedden weer op & het huis in orde.

Toen heb ik maar wat uitgezocht voor mijn allereerste reisje naar Disney World in Florida. Ik ben vrij, maar bijna niemand anders, dus ik moet waarschijnlijk alleen. Waar ik dat in Nederland nooit zou doen vind ik het hier best een uitdaging en kijk ik er naar uit. De praktijk heeft me geleerd dat als je wacht tot mensen met je meekunnen je jezelf uiteindelijk alleen maar teleurgesteld omdat het waarschijnlijk niet doorgaat of je dan te laat bent.

Dinsdag is er ballet, dus nadat ik de kinderen ophaal van school rijden we eerst naar huis, waar mijn hostkid zich klaarmaakt voor ballet en er nog wat huiswerk wordt gemaakt. We stappen dan weer met z’n allen in de auto, en meestal ben ik met mijn andere hostkids dan rond 17.40 uur weer thuis. Op dinsdag moet ik koken, want na ballet is er nog pianoles, en aangezien mijn hostdad laat thuis komt van werk moet mijn hostmom daar dus naartoe. Meestal is het wel iets simpels, zoals pasta & wat groenten. Terwijl de kinderen nog bezig zijn met eten begin ik alvast met het schoonmaken van de lunchboxes & pak ik ze opnieuw in. Toen het 20.00 uur was geweest poetste ik alvast de tanden van de kinderen. Het staat niet op mijn rooster, maar ik help mijn hostparents graag even zodat het makkelijker voor ze is om de kinderen naar bed te brengen. Beneden las ik alvast wat verhaaltjes voor totdat mijn hostdad thuiskwam, waarna mijn werkdag er weer op zat.

Woensdag

Hetzelfde ochtendritueel als altijd. Bij thuiskomst nadat ik de kinderen naar school had gebracht, maakte ik de keuken & de kamers van de kinderen weer in orde en had ik tijd voor mezelf. Ik heb toen een cadeautje ingepakt voor een van mijn hostkids (die was jarig deze week), een kaart geschreven en de sinterklaascadeautjes ingepakt (foto van de cadeautjes hier onder!). Ze hebben alleen maar Europese au pairs gehad, dus Sinterklaas is wel een beetje een must geworden. De tijd vloog voorbij en het was dus zo alweer tijd om de kinderen op te halen. Woensdag is het tijd voor Hebrew School, dus rijden we na school gelijk door naar de Synagoge. De kinderen eten hun snacks die ze nog over hadden & maken weer netjes hun huiswerk. Als we terugrijden naar huis hebben we vaak een goede carpool karaoke met z'n allen. Na hun douche maakten de kinderen hun huiswerk, en wachtten we op mijn hostmom voor het avondeten. Ik maakte de lunchboxes weer schoon en toen mijn hostmom thuis kwam konden we aan tafel & na de laatste dingetjes gedaan te hebben zat mijn werkdag er weer op.

In mijn volgende blog vertel ik meer over hoe de rest van mij week er uit ziet! Lees de blog.

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's