Rosanne vertelt over haar eerste werkdagen als au pair in Engeland

Rosanne
Au Pair
19 oktober 2018

Rosanne is begonnen aan haar au pair avontuur in Engeland waar ze voor 3 kinderen zorgt. Ze vertelt over haar reis, haar eerste werkdagen en haar eerste vrije dagen. De kinderen raken steeds meer aan haar gewend en ze ontmoet ook andere au pairs. Bij de cadeautjes kon het spelletje UNO natuurlijk niet ontbreken, deze wordt al regelmatig door de familie gespeeld!

De reis naar Engeland

Zaterdag 29 september is het dan eindelijk zover. Ik vertek naar Engeland. Na een lange zoektocht naar een leuke en gezellige familie heb ik er eindelijk een gevonden. Mijn hostfamilie heeft 3 kinderen. Een meisje van 7, een meisje van 10 en een meisje van 13. Ze wonen in Berkhamsted, een halfuurtje van Londen vandaan.

Door enthousiasme en spanning sliep ik vrijdag pas erg laat en zaterdag ging de wekker weer om 5 uur, dus ik was erg moe. Om kwart voor 6 vertrokken we naar het vliegveld. Na het inchecken van mijn twee super zware koffers en een wat emotioneel afscheid van mijn ouders, broer, zus en Kim vloog ik om 08:45 uur van Amsterdam naar Londen Luton. Ik had een stoel bij het raam, dus ik kon lekker genieten van het uitzicht. De vlucht is maar kort, dus na een klein uurtje waren we alweer geland. Omdat ik twee grote en zware koffers mee had, wilde ik zo'n karretje halen zodat ik ze makkelijk mee kon nemen. Helaas moest je hiervoor geld betalen en ik had geen ponden mee. Dus met een hoop gesjouw kwam ik eindelijk in de grote hal. Mijn hostvader zou me komen ophalen, dus ik was aan het zoeken. Ze waren wat laat omdat ze in een parkeergarage stonden waar je de auto niet mocht verlaten en daarna nog een andere parkeerplek moesten vinden. Hij belde me en een paar seconden later zag ik hem en zijn dochter rennen om mij te vinden. Ze hadden een mooi welkomstbordje gemaakt.

Op naar huis

Vanaf het vliegveld was het een half uurtje rijden naar huis en toen begon de drukte. De meisjes waren erg enthousiast om mij te zien en waren dan ook erg druk. Ik ben mijn koffers gaan uitpakken en heb alles een plekje gegeven. Ik heb een kamer beneden. Met mijn eigen badkamer en genoeg ruimte voor al mijn kleren. Rond 11 uur gingen we op weg. Er was een fair op de school van de 2 jongste meisjes om geld op te halen voor de school en dat was een drukke bedoeling. Na daar heel de middag te zijn geweest, gingen we weer terug naar huis. Om een uur of 4 ben ik samen met mijn hostmoeder naar het centrum gelopen om een huissleutel voor mij bij te maken. Het was super lekker weer dus het was wel lekker om even buiten te zijn in de zon. Eenmaal thuis heb ik even een powernap gedaan omdat ik erg moe was.

Tijd voor cadeautjes!

Rond half 7 gingen we met z'n allen eten. We hadden zoete aardappelfrietjes met broccoli en een hamburger. Na het eten heb ik mijn tas met cadeautjes gegeven waar ze erg blij mee waren. Ik had chocolade pepernoten, stroopwafels, een stroopwafel gezichtsmasker, een tompouce showermousse en Uno meegenomen. Vooral de chocolade pepernoten en Uno vielen erg in de smaak. Na het eten heb ik samen met de hostmoeder en het middelste meisje heel veel potjes Uno gespeeld. Ik bleek erg goed te zijn; ik heb 4 keer gewonnen. Daarna was het tijd voor Strictly Come Dancing. Dat is een programma waarbij bekende Engelsen met professionele dansers samen dansen. Tussen 9 en half 10 gingen de kinderen naar bed en om kwart over 10 ben ik zelf ook richting bed gegaan. Omdat ik super moe was, sliep ik gelukkig snel.

Tijdens mijn eerste dag heb ik 's middags een rondje door de stad gelopen, geskyped met mama en rond half 5 kwamen de ouders van mijn hostmoeder. Ze hadden appeltaart meegenomen en bleven ook mee eten. Na het eten hebben we weer Uno gespeeld en rond half 8 gingen ze weer naar huis.

Mijn eerste werkdagen als au pair

Om 7.15 uur ging mijn wekker. Ik ben op mijn gemakje gaan ontbijten en om 8.20 uur gingen we (mijn hostdad, de 2 jongste kinderen en ik) op weg naar school. Om 8.45 uur zwaaiden we ze uit, om daarna weer terug naar huis te gaan. Eenmaal thuis heb ik een kop thee gepakt en ben ik lekker netflix gaan kijken. Ik heb een rondje door het huis gelopen om te zien waar alles staat en na lunchtijd ben ik weer een rondje door de stad gaan lopen. Het was een beetje fris buiten, maar in de zon was het heerlijk. Vanmiddag zou Oma de kinderen van school halen, dus ik had vrij tot 15.30. Om 15.30 kwamen de meiden thuis en toen hebben we met z'n allen wat tv gekeken. Om 17:30 uur was het tijd om te eten, oma had gekookt. Na het eten keken we een film en rond half 8 kwamen mijn hostparents thuis, dus toen had ik vrij.

De tweede werkdag leek veel op de eerste. In mijn vrije tijd heb ik gekeken naar sportscholen in de buurt en wat informatie hierover opgezocht. Vandaag werden de meiden bij het station afgezet door een vader van een vriendje dus om 15.30 heb ik ze opgehaald. Eenmaal thuis hebben ze wat huiswerk gemaakt en daarna was het tijd om even te relaxen. Rond 5 uur ben ik begonnen met koken. Vandaag stond pasta met pesto op het menu. Na het eten hebben we een paar potjes Uno gespeeld en rond 19.15 kwamen mijn hostparents weer thuis.

Woensdag was weer een werkdag, ik ben vanuit school terug naar huis gelopen dit was een mooie wandeling door het bos. Rond de middag had ik afgesproken met een meisje uit Duitsland in een café. Het was erg gezellig en we gaan waarschijnlijk wel vaker afspreken.

Londen bezocht!

Donderdag had ik spontaan een dagje vrij. Ik had met een Vlaams meisje afgesproken in Londen. Vanuit Berkhamsted is het heel erg makkelijk om in Londen te komen met de trein, dus ik ging voor het eerst op pad. Het is een rechtstreekse trein en op het station stond ze al te wachten. We hebben gewandeld in de buurt van Oxford street en we zijn wat winkels binnen gelopen. Daarna zijn we Regents Park nog even binnen gelopen. Er was een kunsttentoonstelling dus overal stonden beelden en foto's, erg mooi. Er lopen hier echt heel veel eekhoorns rond en zo ook in het park. Eentje klom telkens op onze benen. 'S avonds was er open avond op de school van de oudste. Het was echt een mega school, een typisch Engelse film school en ik las dat er ook wat beelden voor Call the Midwife daar zijn geschoten. Leuk om gezien te hebben!

Lekker dagje vrij

Vrijdagochtend was ik vrij dus ik had een lekker relaxt ochtendje. Heb wat tv gekeken op mijn kamer, want gisteravond is mijn tv eindelijk binnen gekomen. Mijn hostdad had de oude laten vallen dus heb een spiksplinter nieuwe. 'S middags hebben we wat boodschappen gedaan en rond half 3 was het tijd om te gaan lopen naar de school om de jongste op te halen. Als avondeten hadden we pannenkoeken. De meiden hadden geholpen bij het bakken en het was een groot succes! Rond 20.15 kwam mijn hostdad thuis en gingen de meiden naar bed.

De bioscoop

Zaterdag heb ik lekker uitgeslapen. Op m'n gemakje ontbeten, m'n kamer een beetje opgeruimd en klaargemaakt want om 13.30 gingen we naar de film. Ik mocht mee naar Christopher Robin. De bioscoop hier is echt heel erg mooi. Het is nog in de stijl van vroeger (volgens mij de jaren 40) Het maakt je bioscoop bezoekje wat specialer. De film was erg leuk en het was leuk om Winnie De Poeh, Knorretje en Iejoor weer te zien. Na de film ben ik even het centrum in gelopen om wat dingetjes te halen en rond 17.45 gingen we eten. Het was een drukke bedoeling want opa en oma waren er weer en een vriendinnetje van de oudste at ook mee. Na het eten gingen mijn hostparents naar de bioscoop en rond 20.30 gingen opa en oma naar huis.

Het is vandaag een week geleden dat ik in het vliegtuig stapte. Aan de ene kant is het voorbij gevlogen, maar aan de andere kant voelt het alsof ik hier al veel langer ben dan een week. Ik merk dat de meiden steeds meer gewend raken aan mij en dat ze steeds meer vertellen. Alles valt elke dag weer meer op z'n plek en ik heb het gevoel dat ik hier een goede 9/10 maanden ga hebben.

Keep you posted,

Cheerio!

Wil jij net als Rosanne au pair worden in Engeland? Bekijk ook de mogelijkheden voor au pair in het buitenland. Bekijk ook onze au pair infodagen en vraag het gratis au pair magazine aan!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.