Infodagen Gratis magazine
Travel Active High School Holland 05 augustus 2020

U denkt erover om een buitenlandse student in huis te nemen, maar hoe werkt gastgezin worden eigenlijk? In dit stappenplan nemen wij u mee in het aanmeldingsproces.

1. Meld u bij ons aan

Allereerst meldt u zich aan om gastgezin te worden. We hebben enkele persoonlijke gegevens nodig. Mocht u vragen hebben, dan kunt u ons bellen op 085 222 4810 of e-mailen

2. Kies een student uit

Op onze website kunt u de profielen bekijken van de studenten die nog een gastgezin zoeken. Indien u een voorkeur heeft voor een bepaalde student kunt u dit bij ons aangeven. Wij helpen u graag bij het kiezen van een student die het beste in uw gezin zal passen. 

Profielen studenten

3. Kennismakingsgesprek

De Local Coordinator komt bij u op bezoek om kennis te maken met het gezin. Dit kennismakingsgesprek is bedoeld om elkaar beter te leren kennen en wederzijdse verwachtingen met elkaar te bespreken. Zodra het kennismakingsgesprek positief is afgerond kunnen wij het uitgebreide aanmeldingspakket en het filmpje van de student naar u toesturen.

4. Invullen familiepakket en aanvragen VOG

U ontvangt van ons een familiepakket, waarin u zich kunt voorstellen aan de student. Wij vragen u dit pakket in te vullen. Dit pakket zal uiteindelijk doorgestuurd worden naar de student. Daarnaast vinden wij en de natuurlijke ouders het belangrijk dat de student een veilig thuis heeft en daarom vragen wij van alle 18+ inwonenden een Verklaring Omtrent Gedrag aan. Deze kosten hiervoor kunt u achteraf bij ons declareren.

5. Op zoek naar een middelbare school

De Local Coordinator zal bij u in de buurt een school naar keuze benaderen om daar een plekje voor de student te regelen. Zodra ook de school rond is zullen wij de plaatsing officieel bevestigen en het door u ingevulde familiepakket naar onze partnerorganisatie in het buitenland sturen. Zij zullen dit pakket doorsturen naar de student die vervolgens contact met u zal opnemen.

6. Ontmoet uw student!

De plaatsing is rond. Vanaf dan kunnen jullie digitaal contact met elkaar hebben. Op de Meet Your Student Day kunt u uw student voor het eerst in het echt ontmoeten, kennismaken en ophalen. Op dat moment start het avontuur! Gedurende de uitwisseling kunt u altijd rekenen op persoonlijke begeleiding van uw Local Coordinator.

Ontmoeting met gastgezin

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's