Infodagen Gratis magazine
Juul High School Amerika 10 april 2018

Hoe ziet een typische schoolweek op een High School in Amerika er uit? Wat voor vakken volg je bijvoorbeeld en hoe zijn de uren ingedeeld? Juul vertelt ons in deze blog hoe haar week in Amerika er uit ziet!Zo-ziet-een-schoolweek-er-uit-op-een-high-school-in-amerika

Off-period

Hier weer een nieuw blog van mij uit het theaterlokaal. Ik heb nu mijn off-period, normaal ga ik altijd naar de bibliotheek maar die is nu gesloten dus ben ik naar het theater gegaan. De docent is even een boodschap doen, dus ben ik helemaal alleen! Dit leek mij een perfect moment om een blog te schrijven over mijn schoolweek, want hoe gaat dat dan allemaal op een Amerikaanse High School?

Hoe ziet mijn Amerikaanse lesrooster er uit?

School begint voor mij elke dag om 9 uur, en elke dag heeft 4 vakken. We hebben A dagen en B dagen die elkaar steeds afwisselen. Maandag is A, dinsdag is B, woensdag is A, donderdag is B en vrijdag is soms A en soms B. Dit is heel makkelijk omdat je zo niet voor elke dag een verschillend rooster hebt, en zo heb je bijna nooit huiswerk voor de volgende dag. Nu denk je misschien: ‘Wow, maar 4 lessen op een dag? Dan ben je vast heel vroeg thuis!’ Haha, nou nee. Elke les duurt 90 minuten, in het begin vond ik het echt vermoeiend dat de lessen zo lang duurde, maar nu ben ik er eigenlijk wel gewend aan geraakt, je kan in ieder geval lekker veel doen in 90 minuten.Zo-ziet-een-schoolweek-er-uit-op-een-high-school-in-amerika

Mijn schooldagen

Ik sta elke dag rond 7:30 op om me klaar te maken voor school. Ik hoef thuis niet te ontbijten omdat we ontbijt op school krijgen. Ik neem eigenlijk altijd mijn eigen lunch mee naar school, ik heb 3 keer lunch gehaald in de cafetaria op school en soms gaan we naar de winkel aan de overkant van de straat om lunch te halen. Meestal ga ik met de bus naar school, helaas geen gele schoolbus, maar een gewone lijnbus. Ik hoef nooit over te stappen en ik kan opstappen voor mijn huis en uitstappen voor de school: ideaal!

A dagen

Eenmaal op school aangekomen ga ik op A dagen naar biologie, waar we dus ons ontbijt krijgen. Meestal is het cereal of een breakfast muffin ofzo, heel soms krijgen we breakfast taco’s en dan is iedereen blij! Na biologie gaat iedereen naar advisory, dit is een half uurtje en is een soort van mentorles. Wij doen meestal niks, dus eigenlijk is het een half uurtje pauze. Tijdens advisory word altijd de pledge omgeroepen, eerst de pledge voor Amerika en daarna voor Texas. Na advisory heb ik Hospitality, hierbij leren we over alles in de restaurant en hotelindustrie en soms gaan we de keuken in om wat te koken of bakken. Daarna is het tijd voor pauze, dat is altijd 40 minuten, ik spreek meestal met mijn vrienden af in de diningroom. Dit is het klaslokaal bij de keuken, je mag hier altijd in lokalen pauze houden. Na de pauze is het dan tijd voor wiskunde en daarna heb ik mijn off-period. Zo-ziet-een-schoolweek-er-uit-op-een-high-school-in-amerika

B dagen

Op mijn B dagen heb ik ‘s ochtends altijd eerst koor, het koor op onze school is erg klein. Eerst vond ik dat wel jammer aangezien we ook niet zo goed zijn, ik moet maar gewoon eerlijk zijn toch? Ik had er nog over nagedacht om het in te wisselen voor een ander vak, maar ik ben blij dat ik dat niet gedaan heb. Toen ik het ‘eenmaal geaccepteerd’ had kon ik er veel meer van genieten. Juist omdat we zo’n klein koor hebben, zijn we heel close met elkaar. Zo is er van al het negatieve ook wel weer iets positiefs te maken! Daarna hebben we weer advisory. Op woensdag en donderdag hebben we FITT, we kunnen ons dan bij een van onze leraren inschrijven om nog iets af te maken of extra uitleg te krijgen. Daarna heb ik US history, dat was ook wel even wennen. Er werd gesproken over revoluties en presidenten waar ik nog nooit over gehoord had, ik had op de middelbare school nooit uitgebreid les gehad over de geschiedenis van Amerika. Nu aan het einde van het jaar begrijp ik het gelukkig veel beter en heb ik al veel geleerd! Daarna is het weer pauze en na de pauze heb ik Spaans. En daarna Engelse literatuur. 

Verschil Amerikaanse high school en Nederlandse middelbare school

Wat heel anders is aan Amerikaanse scholen vergeleken met Nederlandse scholen zijn de klassen. In Nederland had ik in de eerste, tweede en derde voor elk vak dezelfde klas, en toen in de vierde en vijfde allemaal verschillende klassen. Maar je hebt het wel met alleen maar mensen uit dat jaar. Maar hier gaat het dus heel anders. Ik heb heel veel lessen met eerste, tweede en derdeklassers. Soms is dat wel een beetje jammer omdat dat het lastiger maakt om vrienden te maken. Want zou jij vrienden worden met een brugpieper? 

Zo-ziet-een-schoolweek-er-uit-op-een-high-school-in-amerika


Hoe maak je vrienden op een High School?

Vrienden maak je vooral tijdens de naschoolse activiteiten. Ik ben in het eerste semester naar het theater gegaan waar we High School musical hebben opgevoerd. Ja, we hebben dus een heel theater op onze school, een heel auditorium!  Het tweede semester wilde ik iets nieuws proberen, en omdat iedereen het altijd had over sport op high schools wilde ik dat een keer uitproberen. Dus ik had meegedaan aan de softbal try-outs, maar dat was echt niks voor mij. Daarom ben ik gewoon weer terug gegaan naar het theater, en dat was een van de beste beslissingen die ik heb gemaakt! Ik ben bij de crew gegaan voor een toneelstuk waarmee we mee hebben gedaan aan een theater wedstrijd. En ik zelfs een medaille gewonnen voor beste crew van onze school! Ook hadden we een lock-in in het theater gedaan, we hebben dus een hele nacht in de school doorgebracht wat natuurlijk super gaaf was om een keer te doen. 

Ik weet dat iedereen het waarschijnlijk al 20 keer tegen je heeft gezegd, maar je moet echt mee gaan doen aan naschoolse activiteiten. Of het nou een sport is, het theater, of gewoon een clubje van 4 mensen waarmee je spelletjes speelt. Dat is echt het moment om vrienden te maken. En je blijft bezig. Ja, het maakt je dagen een stuk langer, maar dat voorkomt heimwee aangezien je altijd druk bent en je veel vrienden maakt.

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's