Infodagen Gratis magazine
Jiske High School Canada 09 oktober 2018

Jiske gaat naar een High School in Canada en heeft het daar super naar haar zin! Haar avontuur is alleen een beetje anders van start gegaan…ze is namelijk eerst nog naar een social mediakamp gegaan! In deze blog vertelt ze ons alles over haar tijd op dit kamp.

Waarom mag ik mee op social mediakamp?

Omdat ik dit jaar Foreign Correspondent ben, mocht ik mijn Canada avontuur beginnen met een social mediakamp. Hier heb ik van alles geleerd over bloggen, vloggen en fotografie. Het kamp vond plaats in Truro, een klein stadje midden in Nova Scotia. We sliepen hier op de campus van de universiteit. Onze groep was met 10 andere internationale studenten die verslag gaan doen over hun tijd in Canada. Op de campus waren ook nog twee andere kampen bezig, dus het was supergezellig!

De groep Foreign Correspondants

Ik kwam vrijdagavond laat aan op het vliegveld van Halifax, dus nadat ik mijn spullen had opgeruimd, ben ik vlug gaan slapen om de volgende dag fris te kunnen beginnen. Nadat we elkaar als groep wat beter hebben leren kennen, zijn we begonnen met de eerste les. Deze ging over het gebruik van sociale media als Instagram en Facebook. Zo bleek dat deze twee social media kanalen verschillende doelgroepen hebben. Ook leerden we over hoe je een goede tekst schrijft bij een foto. Een tekst die veel vertelt, maar niet te lang is. Daarna gingen we door met een les over fotografie. Dit was heel interessant, omdat onze docent ons simpele dingen leerde waarmee je foto’s er direct beter en professioneler uitzien. Dit is denk ik de les waarvan ik het meeste heb geleerd.

Foreign-correspondants

De Citadel van Halifax

Na een lunch zijn we op weg gegaan naar Halifax. Halifax is de hoofdstad van de provincie Nova Scotia en echt een hele mooie stad. We zijn eerst naar de Halifax Citadel geweest. Dit is een fort. Het fort is gebouwd om de stad te beschermen van aanvallen vanaf het land, maar is hiervoor nooit gebruikt omdat het niet op tijd af was. In het fort zit ook een militair museum waar we naartoe zijn geweest.

Halifax vanuit het water!

Nadat we het fort hadden bezocht, zijn we richting de haven van Halifax gegaan. Hier zijn we in een Harbour Hopper een tour door de stad en haven gaan maken. Een Harbour Hopper is een bus die zowel over de weg als in het water kan. Dit was ook heel tof, omdat je op die manier de haven en de stad van twee hele verschillende kanten kan zien. Na nog een lekker hapje te hebben gegeten, zijn we doodmoe terug naar de campus gegaan.

Halifax

Bloggen en vloggen

Zondagochtend hebben we weer les gehad. Dit keer over hoe je de perfecte blog schrijft. Het ging onder andere over hoe je een verhaal introduceert en hoe je mensen bij de les houdt. Als je deze blog nu nog aan het lezen bent, is die les dus goed gelukt! We hebben geleerd hoe foto’s je verhaal kunnen ondersteunen en hoe je een blog afsluit. Daarna zijn we doorgegaan met het vloggen. Dit was een hele korte les over hoe je het beste je camera moet houden en hoe je ervoor kunt zorgen dat er geen mensen in je beeld komen die dat liever niet willen.

Het kamp werd afgesloten met een groot feest in de cafetaria. Na veel gedans en gelach was het tijd om te gaan slapen. De volgende dag was het namelijk tijd om naar mijn gastgezin te gaan!

Halifax

Wil je net als Jiske naar een High School in Canada, of ga je liever naar een andere bestemming zoals bijvoorbeeld Zuid-AfrikaAmerika of Australië? Travel Active helpt je graag in al jouw plannen voor een High School avontuur. Bekijk alle High School mogelijkheden of kom naar een van de geplande infodagen en laat al je vragen persoonlijk beantwoorden!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's