Maxime kan niet geloven hoe snel haar eerste halfjaar is gegaan in de U.S.A

Maxime
High School
15 december 2017

Maxime is ondertussen alweer 5 maanden als High School student in Amerika en heeft een hoop meegemaakt! Ze heeft onder andere Halloween, sinterklaas én Hannukah gevierd.. 

Halloween in Amerika

Twee maanden geleden was Halloween! Olivia en Noah hadden me meegevraagd om te trick or treaten met hun familie. De kinderen waren allemaal verkleed, en Christian was ook gekomen.  Het was een hele bijzondere Halloween want.. het sneeuwde. Ja echt, het was -5 graden en het sneeuwde op 31 oktober. Ook al heeft Nebraska een landklimaat, dit was de eerste keer dat dit  gebeurde. Dat betekende dus dat het flink koud was buiten en ik was heel blij dat mijn  winterjas in de doos met mijn spullen uit Nederland een week eerder was aangekomen. Ik mocht oorwarmers en handschoenen van mijn gastfamilie lenen en droeg de sjaal die mijn  oma had gebreid voor me. Ik had 2 leggings aan, en het was lang geleden dat ik het zo koud  had gehad. We hebben uiteindelijk ongeveer 3 uur rondgelopen (het sneeuwen stopte op een gegeven moment) en ik heb de vieste warme chocomel ooit gehad. Toen we weer bij Olivia waren hebben we chili gegeten, dat is een traditie die de staten in het midden Westen doen in Amerika. Toen de kinderen naar bed waren hebben we nog wat tv gekeken en heeft Christian me naar huis gebracht. Het was echt een super gezellige avond met mijn vrienden!

American football wedstrijd

Ook ben ik met mijn gastfamilie naar een echte universiteit football wedstrijd geweest. De University of Nebraska is in Lincoln, ongeveer een uurtje rijden vanaf Omaha. Het was heel  indrukwekkend om dit mee te maken. Bijna het hele stadion was rood, de kleur van de  universiteit. Christian was er toevallig ook dus hebben we een hele fotoshoot gehouden;)

Thanksgiving

23 november was Thanksgiving. We zijn met z'n 4en naar Evergreen, Colorado gereden. Acht uur in de auto zitten met 2 hondjes duurde best lang. We vertrokken woensdag, een dag voor
Thanksgiving. We verbleven bij de tante van Linnea en haar man, en de vader van Linnea en zijn vrouw waren ook gekomen. Ook had iedereen hun honden meegenomen, in totaal waren er 5.  (Voor de mensen die mij goed kennen, jullie zullen vast verwachten dat ik dat een beetje teveel van het goede vond, maar het was prima te doen. Mijn mening over honden is flink veranderd de afgelopen 4 maanden;)). Donderdag was Thanksgiving. Ik ben 's morgens met Linnea, Mia en de vader van Linnea gaan wandelen in de bergen. Ik ben wel vaker in de bergen geweest, maar de bergen in Europa zijn anders. De bergen in Colorado zijn veel droger, het lijkt een beetje op  een woestijn met bergen en bomen ertussen. Beetje lastig uit te leggen. Het uitzicht was ongelofelijk mooi en we hebben een paar herten en elanden gespot. 's Middags hebben we de hele middag gekookt en gegeten. Vrijdag zijn we naar Boulder geweest. Een dorpje waar Linnea vroeger met haar vader heeft gewoond. Zaterdag hebben we een autotour gedaan in de bergen en zijn we naar Estes Park gereden. Ook dat was een geslaagde dag! Op zondag zijn we weer naar huis gereden.

Sinterklaas in Amerika

Een paaar weken geleden was Sinterklaas! Het was heel vreemd om niet thuis te zijn die dag,  maar wij hebben ook een echte sinterklaasavond gehad. Ik had spinazie stampot met rookworst en appelmoes gemaakt. Nederlandser eten kan volgens mij niet, het viel erg in de smaak gelukkig! Daarna had ik iedereen in mijn gezin een Nederlands cadeautje gegeven, ook  daar waren ze heel blij mee. Zelfs Linnea had mij en Mia een cadeautje gegeven, heel lief dat ze  daaraan had gedacht. Het was een geslaagde Amerikaanse Sinterklaasavond!

Hannukah

Vorige week begon Hannukah, het jaarlijkse feest die door Joden wordt gevierd. Aangezien mijn gastvader Joods is, vieren wij het dus ook dit jaar. Ik vind het echt heel leuk om alle andere culturen en religies van dichtbij mee te maken. Op de tweede avond van Hannukah hebben Mia en ik een cadeautje gekregen van mijn gastouders en hebben we traditioneel Joods eten gekookt. Dit jaar dus drie verschillende feesten met cadeautjes in plaats van één!

Alleen maar leuke dingen

Voor de rest doe ik heel veel leuke dingen met mijn gastfamilie en vrienden hier. Bijna elke week spreken we wel af en gaan we leuke dingen doen. Dit weekend ben ik met mijn groepje vrienden gaan schaatsen. Ik ben een paar keer hard gevallen, maar het was echt super gezellig.  Ook op school gaat het goed en in januari begint het showchoir seizoen. Ik heb dan elke week een wedstrijd en ik ga een paar keer naar een andere staat voor een wedstrijd! Ik zit ook in het hoogste schoolkoor en heb ook regelmatig optredens, ook dat is super leuk. Ik ben nu al bijna 5 maanden hier, dat betekent dat ik al op de helft zit.. Ik kan niet geloven hoe snel het eerste halfjaar is gegaan.

En nu... 

Heel Amerika is in de ban van Kerstmis. Heel veel huizen zijn versierd met allemaal lichtjes, kerstmannen en rendieren. Het voelt een beetje vreemd om Kerst niet in Nederland te vieren, maar ik heb er wel heel veel zin in om het ‘op z’n Amerikaans’ te doen dit jaar. Na de kerstvakantie begint het nieuwe semester en krijg ik ook nieuwe vakken. Een paar vakken die ik dan zal gaan volgen zijn psychologie, business law en earth and space science. Ik vind het heel leuk om eens andere vakken te volgen dan de normale Nederlandse middelbare scholen, dus ik hoop dat het tweede semester net zo leuk wordt als mijn eerste!

Wil je net als Maxime naar een High School in Amerika, of ga je liever naar een andere bestemming zoals bijvoorbeeld Zuid-AfrikaCanada of Australië? Travel Active helpt je graag in al jouw plannen voor een High School avontuur. Bekijk alle High School mogelijkheden of kom naar een van de geplande infodagen en laat al je vragen persoonlijk beantwoorden!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.