Maxime steelt de show tijdens de showchoir wedstrijden van haar High School!

Maxime
High School
31 januari 2018

Maxime heeft inmiddels haar eerste semester er op zitten in Amerika. Ze vertelt over de feestdagen aan de andere kant van de wereld, die toch wel net iets als anders zijn dan in Nederland! Ook brengt ze veel vrije tijd door met wat ze het allerleukst vind: Showchoir.

Einde van het eerste semester!

De week voor de vakantie heb ik al mijn final exams gehad voor mijn vakken dus nu is het eerste semester voorbij! Ik kan niet geloven dat het zo snel is gegaan. Dat betekent dat ik voor volgend semester dus nieuwe vakken heb; Psychologie, Business Law en Earth and space science zijn nieuw. Engels, US History, Algebra, choir en showchoir zijn vakken die het hele jaar door worden gegeven.

Witte kerst

De donderdag na de finals had ik een Secret Santa avond met Jillian, Olivia, Noah en Christian. Secret Santa is eigenlijk ongeveer hetzelfde als onze surprise. Ik had Noah en ik had hem een kerst onesie gegeven. Christian had mij en hij had me een kerstboom onesie gegeven. Toen we 's avonds naar huis reden begon het te sneeuwen, en ik hoopte dat het zou blijven liggen en dat we sneeuw met kerst zouden hebben. De zaterdagavond daarna heb ik met Olivia en Noah bij hun thuis een film gekeken en een beetje op de bank gehangen. Toen Olivia me naar huis bracht begon het keihard te sneeuwen. Dus dat betekende... mijn allereerste witte kerst!

Met kerstavond hadden Linnea en Avi vrienden uitgenodigd om te komen brunchen. 's Middags ben ik met Noah en Olivia en hun familie mee geweest naar de kerstavond mis in hun kerk. Heel bijzonder was dat, en heel leuk om zo kerst te ervaren. Daarna hebben we gegeten bij hun en hebben we nog naar de lichtjes in downtown Omaha gekeken.

Amerikaanse kerst

 In Amerika hebben ze geen 2e kerstdag, dus er wordt maar 1 dag kerst gevierd. De dag begon relaxed en hebben we cadeautjes uitgepakt. Ik heb hele leuke dingetjes gekregen en het was heel gezellig. Maar toen kwamen we erachter dat we geen water meer hadden... We konden niet douchen, niet de wc doorspoelen en geen vaatwasser gebruiken. Avi had meteen eenvriend gebeld  die loodgieter is en gelukkig kon hij 's middags meteen komen. Hij kwam eerder dan verwacht, en het probleem was in no-time opgelost gelukkig! Na alle stress van 's morgens hebben we 's middags lekker gegeten en zijn we naar de film geweest. Een hele andere kerst dan normaal, maar wel leuk!

Happy New Year!

Dit jaar heb ik nieuwjaar gevierd aan de andere kant van de wereld, en het was best raar dat het om 3 uur 's middags al het nieuwe jaar was begonnen in Nederland. Wij zijn met z'n 4en de donderdag in de kerstvakantie vertrokken naar het warme weer... Arizona! We verbleven 2 dagen in de Grand Canyon en het was echt adembenemend mooi. Ik denk dat het een van de mooiste dingen is die de natuur gewoon helemaal zelf heeft gemaakt.

We hebben de hele zuidelijke kant gezien en we zijn een stuk naar beneden gelopen, zwaar maar gaaf. De 30e reden we door naar Las Vegas in Nevada. Daar hebben we de hele dag rond gelopen ik ben tot de conclusie gekomen dat het een heel groot pretpark voor volwassenen is. De dag daarna was het nieuwjaar en de dag ging iets anders dan we van te voren hadden bedacht. De meeste feesten waren 21+, dus daar konden we helaas niet naartoe. Om 10 uur hadden we ons eigen nieuwjaar gevierd, omdat het dan 12 uur is in Omaha. Daarna zijn we ons klaar gaan maken voor bed en ben ik 2018 dus begonnen in bed! (#goals)

Showchoir wedstrijden

De week erna had ik de hele week showchoir repetities voor ATSC (stage crew) en SI (eigen showchoir). Het weekend daarna gingen we naar Wisconsin, want ATSC had hun eerste wedstrijd van het seizoen. Het was een heel gezellig weekend en zij zijn 2e geworden! Dit weekend gingen we naar Missouri! Zaterdag was mijn allereerste wedstrijd voor showchoir en het was heel gezellig met alle meiden. Wij moeten ons haar krullen elke keer als we een wedstrijd of optreden hebben. Ik heb nogal lang en dik haar en dat betekende dus... om 5 uur opstaan. Jep, om 5 uur 's morgens was een vriendin al mijn haren aan het krullen, en na 3,5 uur was het eindelijk klaar. Dat wordt nog wat met elk weekend een wedstrijd... De dag verliep goed en we zijn uiteindelijk 2e geworden van de 8 groepen!

Vorig weekend hadden we weer een wedstrijd. We moesten al om 7 uur op school zijn en we waren om half 12 ‘s avonds weer terug op school. Een héle lange dag, maar het was echt heel erg leuk. SI is eerste geworden in onze divisie, en ATSC is Grand Champion geworden van alle divisies!

In Nederland valt het wel mee…

En naast alle leuke dingen die we hebben gedaan, hebben we ook al 2 snowdays en 1 coldday gehad. De dag van coldday was het -31 graden in Omaha. Ik vind dat we in Nederland echt niet moeten klagen als het net een paar graden vriest! Ik begin steeds meer te beseffen hoe goed ik het getroffen heb hier. Mijn gastfamilie is geweldig en nemen me overal mee naar toe. Mijn vrienden proberen me ook zoveel mogelijk te laten zien en mee te nemen in hun leven. Ik zit in showchoir en ik mag elke dag doen wat ik het allerleukst vind. Ik heb weinig last van heimwee en op school haal ik goede cijfers.

Best year of my life!

Wil je net als Maxime naar een High School in Amerika, of ga je liever naar een andere bestemming zoals bijvoorbeeld Zuid-AfrikaCanada of Australië? Travel Active helpt je graag in al jouw plannen voor een High School avontuur. Bekijk alle High School mogelijkheden of kom naar een van de geplande infodagen en laat al je vragen persoonlijk beantwoorden!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.