Infodagen Gratis magazine
Nina High School Argentinië 11 oktober 2019

Nina gaat voor haar High School avontuur naar Argentinië. Hoe vind zij het om in het Spaans les te krijgen? Wat verschilt er met Nederland? En hoe bevalt haar gastgezin? Je leest het allemaal in haar eerste blog! 

¡Hola Argentina!

We (ik en twee andere Nederlandse meisjes) kwamen rond half 8 aan. We waren wat te vroeg geland, waardoor we in het vliegtuig moesten wachten. Toen we op de airport waren hebben we niet veel anders gedaan. Wachten voor de migratiedienst, wachten terwijl de migratiedienst je Visa checkt en op een heel rustig tempo je gegevens checkt. Wachten op de koffers hoefde niet. Wachten tot de koffers door de dubbele douane heen waren ook niet. We kwamen aan bij de Argentijnse partnerorganisatie van Travel Active en daar hebben we heel lang gewacht. We moesten namelijk wachten tot dat alle internationale studenten gearriveerd waren. We vertrekken zo naar Rosario, dat is ongeveer vier uur met de bus vanuit Buenos Aires.

nina-reist-voor-haar-high-school-avontuur-naar-argentinie

Oriëntatie in Rosario

In Rosario hebben we de eerste vier dagen oriëntatie van de stad. 's Ochtends krijgen we Spaanse les. Dit hebben we met de grote groep studenten. Deze komen uit verschillende landen. Uit België, Italië, de U.S.A., etc. 

De eerste dag in Rosario hebben we niet veel gedaan, we hebben het monument van Rosario bekeken, wat gegeten en daarna was iedereen bekaf, vanwege het slaaptekort in het vliegtuig en de jetlag. De dag erna, vrijdag dus, hadden we ‘s ochtends onze eerste Spaanse les. Eerst moesten we een toets maken, zo werd ons niveau bepaald. Daarna werd je in die groepen, op je niveau dus, ingedeeld. Ik moet zeggen, als je zo de hele ochtend alleen maar Spaans om je heen hoort en een beetje Engels, is het best vermoeiend. Ik denk ook zeker dat het belangrijk is om daarom goed je Engels onder de knie te hebben. 

Na de Spaanse les, gingen we naar het aquarium, waar we uitleg kregen. De uitleg was overigens wel gewoon in het Engels. Na dit bezoek hadden we een ‘workshop’. De medewerkers van de partnerorganisatie gaven ons verschillenden opdrachten met als doel om te leren hoe je jezelf moet redden in een taal die je niet goed beheerst. 

nina-reist-voor-haar-high-school-avontuur-naar-argentinie

De laatste dagen van de oriëntatie

De volgende dag hadden we weer Spaanse les en hebben we tijdens die les een bezoek gebracht aan de supermarkt, om de prijzen te bekijken. Daarna kregen we een opdracht over de markt die we ‘s middags zouden bezoeken. Tijdens de lunch hebben we gepicknickt in het park en daarna hebben we een lange wandeling gemaakt door het park langs de rivier, het was echt prachtig. 

Na deze lange wandeling en het bezoek aan het marktje, hadden we in het hostel weer een soortgelijke workshop. Dit keer hoe je om moest gaan met miscommunicaties en problemen in je gastgezin. Na het eten zijn we nog een stuk gaan wandelen voor een ijsje. Aangezien het zaterdag was, gingen heel veel Argentijnen uit en zag je dus een stukje van het Argentijnse uitgaansleven, wat ik wel leuk vond om te zien.

De dag erna, zondag, hadden we nog een laatste les Spaans en daarna ontmoetten we het gastgezin!

nina-reist-voor-haar-high-school-avontuur-naar-argentinie

De eerste dag naar mijn gastgezin, spannend!

Op deze dag werden we opgehaald door onze gastgezinnen. Het was niet zo'n lange autorit, aangezien ik in de stad zelf zit. We reden langs de school en nog een paar andere plaatsen. Daarna hebben we thuis geluncht. Voor de 'merienda' had mijn gastzusje haar vrienden uitgenodigd. De meeste daarvan zitten in dezelfde klas (Humanidades), dus op die manier kende ik al een paar klasgenoten. Een merienda is eigenlijk ook een maaltijd hier, net zoals ontbijt, lunch en diner, legde een klasgenootje aan mij uit. Bij de merienda drinken ze thee en eten ze chocolade, of koekjes. En in dit geval ook: drop, oud-hollandse snoepjes en stroopwafels! De merienda was erg gezellig, hoewel ik weinig begreep van wat er gezegd werd. Zowel mijn gastgezin als de klasgenootjes waren erg behulpzaam en begripvol en probeerden me ook te helpen. 

nina-reist-voor-haar-high-school-avontuur-naar-argentinie

Mijn gastgezin

Het zijn erg gastvrije mensen, heel aardig en heel open. Ik voelde me meteen welkom toen ik aankwam en heb het tot nu toe allemaal alleen nog maar positief ervaren. Mijn gastgezin bestaat uit een vader, een moeder een dochter van mijn leeftijd. En de hond, Julia. Op school zit ik in dezelfde klas als mijn gastzusje. Mijn klasgenoten zijn heel aardig, behulpzaam en nieuwsgierig. Ook hier voel ik me op mijn plaats. 

nina-reist-voor-haar-high-school-avontuur-naar-argentinie

De eerste schooldag!

Vraag me alsjeblieft niet wat er anders is op school, want echt alles is anders. Hetzelfde geldt voor de bus, die ik iedere dag neem om terug naar huis te gaan. Ik moest om 6.30 al opstaan, omdat om 7.30 de school begon. Of ja, om 7.30 komt iedereen langzaam binnen sjokken, sleept een tafel van de ene naar de andere kant van het lokaal, gaat zitten en draait zich rustig om naar de klasgenoten, om daar dan een gesprek mee te beginnen. Ik word 's ochtends door mijn gastvader naar school gebracht en 's middags ga ik met de bus terug. 

Van de lessen begrijp ik niet veel, maar we hebben al verschillende oplossingen hiervoor gevonden. De lessen die ik niet begrijp, ga ik Spaans leren. Engels en wiskunde begrijp ik wel. Het is voor mij best vermoeiend om de hele dag een taal om je heen te horen die je niet goed begrijpt, dus na school is het tijd voor een siësta. Rond 17.00 hadden we afgesproken met vrienden van mijn gastzus, die ze bij haar sport had ontmoet, want zij wilden mij graag ontmoeten. We gingen mate (typisch Argentijns. Het is een soort van kruidenthee. 'Yerba', dat is de kruiden, wordt in een 'mate' (het kopje) gedaan en dat wordt gedronken door een metalen rietje. Er zitten allerlei regels en dingen aan verbonden. Trouwens, in de klas drinken ze hier ook gewoon mate. Het is gewoon normaal om te eten en drinken in de les en de leraar heeft er geen problemen mee als je even nieuw warm water gaat koken voor de mate. Rond 20.00 gingen mijn gastmoeder en ik mijn gastzus wegbrengen naar haar sport en toen zijn we langs de sportclub vlakbij huis gelopen. Daar liepen we naar binnen voor de vraag naar verschillende sporten, omdat ik graag wil sporten om twee redenen:

  1. Het is een goede manier om buiten de school nieuwe vrienden te maken. 
  2. Er is hier zoveel eten dat ik wil proberen, dat het nodig is om te sporten, hahaha. 

Ik heb naar verschillende sporten gekeken en heb besloten dat ik ga zwemmen. 

Dit was mijn eerste dag. In mijn volgende blog vertel ik meer over mijn leven in Argentinië

Wil jij aankomend schooljaar ook graag naar een High School in Argentinië? Of wil je graag wat meer informatie over het programma? Vraag dan een gratis magazine aan of kom naar één van onze High School infodagen!  

 

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's