Wat is de makkelijkste taal om te leren?

Travel Active
Taalreizen
15 januari 2018

Het leren van een nieuwe taal heeft alleen maar voordelen! Het geeft een boost aan je CV én is natuurlijk super leuk om te doen. Er zijn moeilijke en makkelijke talen om te leren. In deze blog lees je meer over de 5 makkelijkste talen om te leren. Welke taal ga jij leren?

Engels

De Engelse taal wordt wereldwijd ontzettend veel gebruikt! Let maar is goed op de omgeving om je heen: Engelse woorden en zinnen zijn overal. Zo kijk je op televisie vaak naar Engelse films of series, komt er op de radio veel Engelse muziek en heb jij op school Engelse les (gehad). Hierdoor is Engels een makkelijke taal om te leren, omdat je al een basiskennis hebt! Nog een bonus: veel Nederlandse woorden stammen af van Engelse woorden. Zo kun jij dus nog makkelijker Engels leren.

Wil jij graag jouw Engels verbeteren op een super toffe bestemming in bijvoorbeeld Engeland, Amerika of Australië? Bekijk dan hier onze Engelse Taalreizen!

Italiaans

Italiaans is een taal met weinig spellingsregels. Dit maakt de taal makkelijker om te leren. Ook zijn er al een aantal woorden die je vast en zeker zult herkennen. Voor de mensen die op school Latijn hebben gehad zal Italiaans nog makkelijker zijn om te leren aangezien de taal van het Latijn afstamt.

Spaans

Spaans is de op één na meest gesproken taal wereldwijd. Spaans is een makkelijke taal om te leren omdat het een fonetische taal is. Dit houdt in dat woorden zo worden uitgesproken als dat ze geschreven zijn. Dit maakt het oefenen een stuk gemakkelijker.

Bonus: wanneer je Spaans kan spreken worden andere Romaanse talen als Italiaans en Frans makkelijker om te leren. En andersom geldt dat natuurlijk ook!

Frans

Frankrijk is de populairste vakantie bestemming voor Nederlanders. Misschien heb je dus al de kans gekregen om wat Franse woordjes en zinnetjes te leren. Ook is er een grote kans dat je Frans op school hebt geleerd. Dus je hebt waarschijnlijk al best wat oefening gehad met de taal. Omdat Frans ook een Romaanse taal is heb je ook een voorsprong wanneer je andere talen wil leren die hierboven genoemd zijn.

Anne nam een tussenjaar en koos voor Vrijwilligerswerk én een Taalreis Engels in Oxford. Bekijk het begin van haar Taalreis in onderstaande vlog:

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.