6 redenen voor een Taalreis naar Valencia!

Travel Active
Taalreizen
20 mei 2021

Wist jij dat Valencia de op twee na grootste stad is van Spanje? En dat Valencia de geboorteplaats is van paella? Wij geven je 6 redenen waarom jij een Taalreis naar Valencia moet maken!

Paella!

Bezoek de geboorteplaats van de enige echte Spaanse paella. Paella is een typisch Spaans gerecht met rijst, zeevruchten, vis, kip, konijn, tomaten, snijbonen, saffraan en garrofónes. Garrofónes is een speciaal soort witte bonen uit Valencia. Wat belangrijk is bij de bereiding van paella is dat de rijst gekookt wordt in de bouillon van de vis, kip of konijn. Kan jij ook niet wachten om dit lekkere gerecht eens te proeven?

Tuinen en parken

Valencia heeft ontzettend veel parken en tuinen waar je lekker in de zon kunt genieten van mooie planten, bomen en bloemen. De Jardín del Turia is een van diee mooie parken in Valencia. Dit park is aangelegd in de drooggelegde bedding van de rivier de Turia na een grote overstroming. Het park slingert door het centrum van Valencia en is ongeveer 9 kilometer lang. Aangezien er altijd wel iets te doen is in de parken ontmoet je snel nieuwe mensen!

Kathedraal van Valencia

De Kathedraal van Valencia is door de eeuwen gebouwd, daardoor zijn er veel verschillende stijlen terug te vinden in de Kathedraal. Zo komen de Romaanse-, Gotische- en de Barok-stijlen terug in de Kathedraal. Zeker de moeite waard om een keer te bekijken!

Marktjes

In Valencia zijn ontzettend veel leuke marktjes te vinden. Ga op een zonnige dag op pad naar bijvoorbeeld het Mercado Central. Dit is een overdekte markt in het oude centrum van Valencia waar je groente, fruit en vlees kunt vinden, maar ook Spaanse specialiteiten zoals vele kruiden, slakken en schelpdieren.

Uitgaan

Valencia heeft een druk en actief nachtleven. Veel bars en nachtclubs bevinden zich in de buurt van de universiteiten. Valencia heeft ook haar eigen traditionele drankje: agua de Valencia. Dit is een mix van sinaasappelsap, wodka, gin, cava, suiker en ijsklontjes. Zeker een aanrader om een keer te proeven!

Taalreis naar Valencia

Wist je dat Valencia officieel tweetalig is? Er wordt zowel Spaans als Valenciaans gesproken, maar het merendeel van de bevolking spreekt Spaans. Op de straatnaambordjes staan de namen in het Spaans en het Valenciaans, zo is het voor iedereen uit Valencia leesbaar. Volg een taalreis Spaans in Valencia, verbeter je kennis van de Spaanse taal en haal het internationaal erkende diploma voor kennis van het Spaans!

Zou jij een taalcursus willen volgen in Valencia? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.