Een taalreis in Londen: “ik had deze ervaring voor geen goud willen missen!”

Debbie
Taalreizen
2 oktober 2015

Stel je voor: je bent helemaal verliefd geworden op een wereldstad en je wilt zóóó graag terug voor een langere periode. Dit overkwam Debbie. Debbie ondernam actie: ze besloot haar zomer nuttig te besteden en beleefde de tijd van haar leven tijdens een taalreis in Londen. Ze maakte vrienden en herinneringen voor het leven. Lees hieronder in haar blog alles over haar Londen avontuur!

Vijf super toffe weken

Afgelopen zomer bracht ik vijf super toffe weken door in Londen. Ik was er al vaker geweest, maar wou er nu graag voor iets langere tijd heen, en omdat ik die periode ook nog een beetje nuttig wou besteden boekte ik er een taalcursus bij. De lessen zijn me echt onwijs goed bevallen! Je hebt te maken met goede en gezellige docenten en iedereen op de talenschool was super aardig en behulpzaam. Omdat je op je eerste dag wordt ingedeeld in een klas van jouw niveau en er ook elke week weer mensen vertrekken en aankomen heb je dus elke week wel een paar nieuwe klasgenoten, wat heel leuk is. Ik had het geluk dat mijn lessen altijd in de ochtend plaatsvonden, wat betekende dat ik iedere middag leuke dingen kon gaan doen (oké, en soms een beetje huiswerk). Soms ging ik in mijn eentje naar de stad maar er is ook elke week een goed gevuld social activity programme met allerlei leuke uitjes, waar je dan ook vette korting op krijgt!

Een internationale levenservaring

Een talencursus is echt de perfecte manier om niet alleen aan je talenkennis te werken, maar tegelijkertijd zoveel bijzondere ervaringen op te doen met mensen van over de hele wereld. Ik had klasgenoten vanuit Brazilië tot aan Rusland en van Saudi-Arabië tot aan Korea en het is zo leuk om over andere landen te leren – en overigens vond ik het ook heel leuk om anderen over Nederland te vertellen! Doordat iedereen op zo’n talenschool in hetzelfde schuitje zit – je bent toch een beetje uit je comfortzone omdat je niet je eigen taal spreekt – is het heel makkelijk om vrienden te maken. Er is altijd wel iets om over te praten: waar je vandaan komt, in welke klas je zit, hoe lang je er al bent en hoe lang je nog blijft, aan welke buitenschoolse activiteiten je deze week meedoet en nog veel meer.

Social activity programme: een ideale uitkomst

Zeker als je nog nooit eerder in Londen bent geweest is het social activity programme een uitkomst. Alle toeristische trekpleisters staan erop: van bezoekjes aan de Londen Eye en vrijwel alle musea tot fietstochtjes door Hyde Park. Maar je kunt ook gewoon ’s avonds gaan voetballen of zwemmen en in het weekend kun je uiteraard met korting naar de vetste feestjes. Een absoluut hoogtepunt voor mij was het bezoek aan les Misérables in Queen’s theatre. Zelfs als je niet van musicals houdt (of denkt dat je dat niet doet) is dit echt zo’n vette ervaring. Een bezoek aan een musical in West End is zeker iets wat je gedaan móet hebben in Londen.

Op eigen houtje

Verder wil ik iedereen aanraden om toch ook vooral op eigen houtje de stad te gaan ontdekken. Ik heb de leukste middagen gehad door gewoon bij een willekeurig metrostation in het centrum uit te stappen en te gaan wandelen tot ik een mooi park, koffietentje of museum tegenkwam. Al met al had ik deze ervaring voor geen goud willen missen! Mijn spreekvaardigheid is met sprongen verbeterd, ik heb vrienden gemaakt die ik nog steeds regelmatig spreek en heb er supermooie herinneringen aan overgehouden!

Zou jij een taalcursus willen volgen in Londen? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.