Melissa in Granada: “het was mijn mooiste en meest leerzame ervaring in het buitenland ooit!”

Melissa
Taalreizen
17 december 2015

Melissa van het Taalreizen team vertelt je alles over haar 6 onvergetelijke maanden in het prachtige Granada. Ze ging daar naar school en leerde de Spaanse taal én cultuur kennen. Speciaal voor jou geeft ze een paar handige tips! Benieuwd wat ze allemaal deed en wil je weten wat haar typisch Spaanse ontbijt was? Lees het in deze blog! 

Wat begon als familievakantie…

Als klein meisje reisde ik iedere zomervakantie samen met mijn ouders naar Spanje. Tijdens die familievakanties is mijn passie voor Spanje ontstaan. Ik raakte niet alleen verliefd op het land, maar ook op de prachtige taal! Als student greep ik de kans om in het buitenland te studeren dan ook met beide handen aan. Uiteindelijk viel mijn oog op de prachtige stad Granada in Andalusië. Daar heb ik zes maanden lang gestudeerd aan de Universidad de Granada. Het was mijn mooiste en meest leerzame ervaring in het buitenland ooit!

España: mi casa

Van heimwee had ik eigenlijk nooit last. Nog voordat mijn eerste week voorbij was, was ik helemaal gewend aan de Andalusische levensstijl. In de ochtend had ik les, tussen de middag was er een siësta (tijd voor een dutje!) en ’s avonds ging ik tapas eten en tinto de verano drinken met de andere studenten. Het verbaasde me hoe snel ik gewend raakte aan het land en aan de taal. Op mijn eerste dag kocht ik met veel gestotter en “ehm’s” een buskaartje, maar na een poosje kon ik al hele gesprekken in het Spaans voeren! Omdat ik de taal beheerste, voelde ik me ook écht thuis in Spanje.

Wat je absoluut niet mag missen!

Als je in het buitenland gaat studeren, wil je uiteraard wel in een leuke stad wonen! Granada heeft zoveel mogelijkheden, dat ik me er in een half jaar tijd nooit verveeld heb! Wat je absoluut niet mag missen tijdens je taalcursus in Granada zijn…

-De tapas, gratis tapas! Dan praat ik niet over kleine hapjes bij een borrel, maar over porties die voor een volledige maaltijd kunnen doorgaan. Mijn favoriete tapasbarretjes zijn: D’Cuadros, La Antigualla en Babel World Fushion.

-Granada is een stad met een rijke historie en veel Arabische invloeden. Deze Moorse cultuur kun je nog steeds bewonderen in de Arabische wijk Albaicín, de theehuizen en natuurlijk het Moorse paleis het Alhambra. Deze cultuur en geschiedenis maken Granada een hele bijzondere stad!

-Ook qua omgeving is Granada ideaal! Je hebt een prachtige uitkijk op de Sierra Nevada en het gebied is omgeven door prachtige natuurparken. Zo heb ik een middag doorgebracht in het compleet verlaten Güejar Sierra.

-Churros y chocolate! Had ik al gezegd dat het eten in Granada fantastisch is? Vergeet zeker niet een typisch Spaans ontbijtje te nemen: churros met warme chocolademelk.

-Ook het uitgaansleven in Granada stelt niet teleur! Verwacht alleen niet dat er iemand voor middernacht in de discotheek staat. Spanjaarden doen altijd eerst thuis een drankje met vrienden en gaan pas rond middernacht naar een discotheek. Het is dan ook heel normaal om pas rond 6 uur ’s ochtends weer naar huis te gaan.

-Granada heeft de ideale ligging als je in het weekend of na je taalcursus leuke uitstapjes wilt maken. Zo heb ik stedentripjes gemaakt naar Gibraltar, Sevilla, Córdoboa, Malaga, Jaén en Ronda. Combineer je studie dus met reizen en bezoek in de weekenden zo veel mogelijk andere steden! Of sluit je taalcursus af met een leuke rondreis door Andalusië.

Een uitdaging met levenslang profijt

Ik kan een taalcursus in Granada aan iedereen aanbevelen! Je leert niet alleen meer over een taal, maar ook over jezelf. Een tijdje alleen in het buitenland geeft je enorm veel zelfvertrouwen! Het is een hele uitdaging om een nieuw avontuur in het buitenland te beginnen. Je bouwt nieuwe contacten en ervaringen op, waarvan je de rest van je leven kunt profiteren. Als studentenstad is Granada heel geschikt om internationale vrienden te maken. Mijn avontuur in Spanje heeft me niet alleen veel geleerd over de taal, de cultuur en het land, maar ik heb er ook nog een aantal mooie vriendschappen aan overgehouden!

Zou jij een taalcursus willen volgen in Spanje? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.