Taalreis bestemming uitgelicht: Montpellier

Travel Active
Taalreizen
6 juli 2017

Sinds kort hebben we een nieuwe bestemming voor een taalreis Frans, Montpellier! Deze bruisende stad, dichtbij bij de Middellandse Zee, is niet voor niets een van de bestemmingen waar jaarlijks veel Europese studenten op af komen. Montpellier heeft vrijwel alles!  

Mediterane Montpellier

Montpellier is perfect voor het leren van Frans, zo heeft het een van de oudste universiteiten van heel Frankrijk. En jaarlijks komen er veel Europese studenten naar de stad. Geef ze eens ongelijk! Je kunt vrijwel alles vinden in Montpellier! Het heeft historie, cultuur, bezienswaardigheden en veel meer. Omdat er dus ook veel Europese studenten naar Montpellier komen, is het ook de perfecte gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen en vriendenschappen te sluiten met mensen over de hele wereld. Misschien levert het leuke vakantieadressen op, who knows!

En vanwege de ligging, dichtbij de Middellandse Zee, houdt ook in dat het vaak lekker weer is. Zo kun je lekker van het weer genieten op het terras of op het strand!

Place de la Comédie

Centraal in de stad vind je Place de la Comédia. Met zijn kleine middeleeuwse straatjes, combinaties van winkels van grote namen met kleine boutiques en restaurantjes en terrasjes, kun je je hier absoluut goed vermaken! Het is er altijd gezellig druk! Ook kun je genieten van kleine artiesten en shows die er regelmatig plaatsvinden.

Gelegen aan de Place de la Comédie ligt het Opera Comédie, waar je diverse toneelstukken kunt bezoeken, van moderne dansvoorstellingen tot aan theather. Ben je niet echt fan van toneelstukken? Dan kun je in de avond genieten van de grote ramen die met neon licht verlicht wordt.

Musée Fabre Montpellier Agglomération

Houd je van kunst, dan is een bezoekje aan het Musée Fabre Montpellier Agglomération iets wat je niet mag missen! Het museum wordt gezien als een van de mooiste musea van Europa. Het is een perfecte mix tussen oude en moderne architectuur. In het museum vind je meesterwerken van verschillende Franse kunstenaars zoals Monet, Bourdon maar ook buitenlandse kunstenaars als Jan Steen, Luca Giordano en Jusepe Ribera.

Andere mooie gebouwen en plekken

Verder heeft Montpellier natuurlijk veel meer te zien en te beleven. Neem een kijkje bij de oudste botanische tuin van Frankrijk of breng een bezoekje aan de Aqarium Mare Norstrum, een van Europa's grootste aqariums met ruim 30.000 zeedieren. Ontdek het verleden met een bezoek aan de Aquaduct Saint Clement, dat in 1772 gebouwd werd of ga een middagje naar Odysseum, waar je kunt genieten van een ijsbaan, planetarium, bioscoop en natuurlijk restaurantjes met heerlijke Franse gerechten.

Maar Montpellier heeft nog genoeg andere gebouwen en plekken die gezien moeten worden. Ga het allemaal ontdekken!

Toulouse, Marseille en de Middellandse Zee

Naast dat Montpellier zelf al een leuke stad is om te verblijven, zijn er meerdere steden in de buurt die op je wachten om ontdekt te worden! Gebruik dan ook je tijd om meer van andere steden te zien. Steden als Toulouse, Avignon of Nimés zijn heel dichtbij. Maar ook het kuststad Marseille ligt dichtbij. In deze stad is ook genoeg te beleven. In Montpellier en de omliggende steden ga je je dus geen minuut vervelen!
Wil je even iets anders in plaats van deze mooie steden bezoeken? Pak de bus, relax en binnen een half uurtje ben jij al bij de Franse kust! Ga zwemmen in de Middellandse Zee of geniet van het weer en ga lekker uitwaaien!

Een taalcursus Frans in Montpellier

De talenschool is gevestigd in een traditioneel 19e eeuws gebouw in hartje Montpellier. De school is daarnaast ook geregistreerd als officieel examencentrum, wat betekent dat je hier ook je DELF/DALF diploma kunt behalen. Deze DELF/DALF diploma's zijn officiële diploma's die geleverd worden door de Franse Ministerie van Onderwijs. Ideaal om deze te hebben als je voor een functie wilt solliciteren waar de Franse taalkennis een pré is!

Door de diversiteit aan cursussen en kleine groepen ben jij er zeker van dat je voldoende persoonlijke aandacht van de docent krijgt. Alles is erop gericht om jou als buitenlandse student de Franse taal zo snel mogelijk eigen te maken. Zo leer je op een creatieve, efficiënte en leuke manier de Franse taal.

De talenschool biedt naast de Franse lessen ook diverse andere mogelijkheden aan. Leer meer over de Franse cultuur door workshops, excursies en leuke activiteiten zoals film- en thema avonden met het Frans & Cultuur programma. Of ontdek en leer meer over de Franse cuisine onder begeleiding van een lokale, bekende chef met het programma Frans & Koken.

Combineren met (zomer) au pair in Frankrijk

Een taalreis in Montpellier is ook perfect te combineren met een avontuur als au pair of zomer au pair in Frankrijk. Met een taalreis begin je namelijk met een voorsprong! De communicatie verloopt dan misschien soepeler, je weet meer over de Franse cultuur en gewoontes. En natuurlijk kun je tijdens jouw au pair periode verder werken aan jouw Frans om zo uiteindelijk vloeiend de taal te kunnen spreken.

Zou jij een taalcursus willen volgen in Montpellier? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

 

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.