Infodagen Gratis magazine
Lotte Taalreis in Sevilla 21 januari 2017

Lotte is druk bezig met haar taalreis in Sevilla, maar naast al het leren maakt zij ook allerlei leuke uitstapjes! In haar blog vertelt ze jou hier meer over. Lees het hier!

blog-taalreis-sevilla-lotte-gemakkelijker-durven-praten

Dagje Cordoba

Hola chicos! Daar ben ik weer, inmiddels zit ik alweer 3 maanden in Sevilla en ik heb het enorm naar mijn zin. Voor deze blog heb ik weer een aantal hoogtepunten uitgekozen! Begin november zijn we een dagje naar Cordoba geweest: een stadje dat 1,5 uur rijden van Sevilla vandaan ligt en dat bekend staat om La Mezquita. Dit is een combinatie van kathedraal en moskee en de grootste bezienswaardigheid van Cordoba. Hier zijn tevens ook genoeg leuke en gezellige straatjes, met veel tapasbarretjes. Verder is het ook mogelijk om langs de rivier te wandelen en verschillende marktjes te bezoeken. Super leuk dus om een dagje te vertoeven!

blog-taalreis-sevilla-lotte-gemakkelijker-durven-pratenUitstapje naar Granada

Eind november vertrok ik voor een weekend naar Granada, om daar een vriendin van me op te zoeken. We bezochten de Alhambra, de Joodse wijk Albayzín en de vele gezellige barretjes die Granada kent. Ook ben ik een dagje naar het skigebied Sierra Nevada geweest, waar we halverwege de berg al in de sneeuw terecht kwamen. Gaaf, maar ook ontzettend raar om het contrast tussen het zonnige weer in Granada en de sneeuw in Sierra Nevada zo mee te maken. Verder hebben we ook een typische “tapasroute” gedaan met de Spaanse familie van mijn vriendin. Dit houdt in dat we verschillende tapasbarren afgingen, overal wat te drinken bestelden en tapas aten. Zo heb je na 4 verschillende barren genoeg gegeten en is de avond inmiddels alweer voorbij. Dit was niet alleen heel erg gezellig, maar ook goed voor mijn Spaans. Op momenten dat je gedwongen wordt om in het Spaans een gesprek te voeren, merk je pas echt hoeveel Spaans je eigenlijk al kent en kunt.

blog-taalreis-sevilla-lotte-gemakkelijker-durven-praten

Sinterklaas in Sevilla

De Sevillianen mogen dan wel geen Sinterklaas vieren, maar met zoveel Nederlanders op de talenschool konden we dit feestje natuurlijk niet overslaan. Daarom besloten we een vervroegde pakjesavond te organiseren, in het land van de Sint: iedereen kocht wat cadeautjes zodat we een dobbelspel konden doen. Verder was er typisch Sinterklaas snoepgoed aanwezig, samen met zelfgemaakte tapas, onder het genot van Sinterklaas liedjes. Niet alleen Nederlanders deden mee, maar ook waren er drie Duitsers, een Zwitser, een Chinees en een Ier. Een super gezellige en meer dan geslaagde avond!

blog-taalreis-sevilla-lotte-gemakkelijker-durven-praten

Uitstapje naar Marokko

Het eerste weekend van december zijn we naar Marokko geweest met een soort all inclusive groepsreis, speciaal voor studenten, waarbij we werden begeleid door twee reisleiders en een professionele fotograaf/reisleider. In Marokko zelf werden we bijgestaan door een lokale gids en twee lokale bewoners die ons ‘beveiligden’. In Gibraltar kregen we een tour door de stad, bezochten we een berg vol met apen en gingen we een soort ‘disco-grot’ binnen. De stad was typisch Engels: bewolkt en vol Engelse/Ierse pubs. Vervolgens pakten we de ferry richting Ceuta, Marokko. Vanuit hier reden we met de bus naar Tetuan, waar ons hotel zich bevond.

blog-taalreis-sevilla-lotte-gemakkelijker-durven-praten

Een kamelentocht en nog veel meer!

De volgende dag bezochten we Tanger, waar we de mogelijkheid kregen om op kamelen te rijden op het strand. Een hele gave ervaring. Vanuit Tanger gingen we door naar Chefcauen, waar we een tour kregen door de zogenoemde ‘blue city’, omdat alle muren er blauw geschilderd zijn. Hier bezochten we een lokale textiel winkel, waar we een demonstratie kregen van verschillende sjaals en kleden. Die avond gingen we naar een Marokkaanse dinner show, waar we heerlijk Marokkaans gegeten hebben en daarna naar een show met dans en zang mochten kijken. Na het eten gingen we met de hele groep naar de discotheek van het restaurant, waar speciaal voor ons een uur lang Europese (lees: Spaanse) muziek werd gedraaid.

blog-taalreis-sevilla-lotte-gemakkelijker-durven-praten

Een andere cultuur leren kennen tijdens mijn taalreis in Sevilla

De laatste dag van onze reis gingen we naar het (oude) centrum Tetuan, waar we ook een lokale apotheek bezochten. Hier worden allerlei homeopathische middelden verkocht. Dit was heel erg leuk om uit te proberen, maar het centrum had ook een keerzijde. We zijn namelijk door verschillende lokale marktjes gelopen, grotendeels heel onhygiënisch, met op elkaar gepropte kippen, overal afval op de weg en arme mensen. Hier kregen we van een lokale, Marokkaanse vrouw ook een demonstratie van hoe de Marokkaanse, traditionele vrouw vroeger gekleed ging. Diezelfde dag zijn we weer teruggereisd naar Sevilla. Ik vond het echt een hele leuke ervaring om een beeld te krijgen van die (hele andere) cultuur van Noord-Afrika en ik ben super blij dat we dit gedaan hebben. Ik besefte na afloop extra goed hoeveel geluk ik heb dat ik dit allemaal mag en kan doen dit jaar…

blog-taalreis-sevilla-lotte-gemakkelijker-durven-praten

Kerstsfeer in Sevilla

Omdat in Sevilla vrijwel iedereen streng katholiek gelovig is, wordt Kerst hier zeer uitgebreid en uitbundig gevierd. Op 7 december ben ik met 3 vriendinnen naar Plaza Nueva gegaan, om daar samen met tig anderen (ik overdrijf niet) te aanschouwen hoe de kerstverlichting, na officieel afgeteld te hebben, aansprong. Letterlijk in elke straat van de stad hangt kerstverlichting, zijn er grote verlichte kerstbomen, of staat er “Feliz Navidad”. Elk weekend lopen de winkelstraten over van mensen die kerstinkopen doen, er zijn kerstmarkten/kraampjes, je kunt (levende) kerststallen bewonderen en er zijn meerdere schaatsbanen. Ik vind het super leuk om de stad in deze kerstsferen mee te maken. Het mag dan wel nog steeds zo’n 17 graden zijn en er mogen dan wel hier en daar palmbomen staan, maar je krijgt er wel echt een kerstgevoel van. Die woensdag zijn we ook meteen opzoek gegaan naar kerstversiering voor onze kamer. Zo hebben we wat kerstverlichting en zelfs een kerstboom gekocht!

blog-taalreis-sevilla-lotte-gemakkelijker-durven-praten

Taalniveau B2

In de week na mijn bezoek aan Granada zou ik de overgangstoets van niveau A2 naar B1 moeten maken en ik heb daarom in die week samen met twee andere klasgenoten veel studie-uurtjes doorgebracht in verschillende cafés. Omdat we telkens een ander barretje kozen, ontdekten we super veel leuke, nieuwe plekken in de stad. Nu ben ik inmiddels alweer bij de laatste hoofdstukken van niveau B1 en ik merk dat de nadruk steeds meer wordt gelegd op spreekvaardigheid, iets wat mij heel erg bevalt. Omdat we nu een groot deel van de grammatica al behandeld hebben, wordt het steeds gemakkelijker om te “durven” praten. Hierbij helpt het ook dat de cultuurlessen vanaf het nieuwe jaar veranderen in conversatielessen, waarin we dus nog meer onze spreekvaardigheid oefenen.

blog-taalreis-sevilla-lotte-gemakkelijker-durven-praten

Ik ben hard op weg om mijn doel te behalen!

Ik heb dus weer een paar leuke weken achter de rug met onder andere ook uitgaan, drankjes doen op dakterrassen, veel tapas eten en andere culture dingen bezoeken in Sevilla (zoals een rondleiding door de stierengevecht arena). Ondertussen ben ik hard op weg om mijn doel te halen: het afronden van niveau B2! Komende weken worden overigens ook weer een hoop nieuwe mensen verwacht, dus ook met mijn uurtjes vrije tijd gaat het zeker goed komen. Adios!

Zou jij een taalcursus willen volgen in Sevilla? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's