Infodagen Gratis magazine
Travel Active 10 januari 2018

Costa Rica: het land van de prachtige Flora en Fauna, de vriendelijke mensen en de relaxte sfeer. Dit land is zeker een bezoek waard. Lees in deze blog 12 leuke weetjes over dit mooie land!

1. Pura Vida

Het motto in Costa Rica is: Pura Vida. Vanuit het Spaans vertaald betekent dit ‘puur leven’. Overal in Costa Rica kom je deze woorden tegen. Als je ooit de kans hebt om naar Costa Rica af te reizen zal je ervaren dat de zeer vriendelijke bevolking dit motto nastreeft.blog-weetjes-costa-rica

2. Beschermde natuurgebieden

Ruim 30 procent van Costa Rica bestaat uit beschermd natuurgebied. Wil jij graag een steentje bijdragen om de mooie natuur van Costa Rica te beschermen? Word vrijwilliger en help mee bij een van onze toekan, schildpad of natuur projecten!

3. Flora en Fauna

Er komen zo’n half miljoen plant- en diersoorten in Costa Rica voor. Van apen tot felgekleurde gifkikkertjes tot enorme regenwouden. Costa Rica is dé plek voor de natuurliefhebber.blog-weetjes-costa-rica

4. Milieubescherming in San José

Om de natuur te beschermen en milieuvervuiling tegen te gaan, zijn auto-eigenaren uit San José, de hoofdstad van Costa Rica, verplicht om een dag per week de auto te laten staan. Welke dag van de week dat is ligt aan het laatste cijfer op de kentekenplaat van de auto.

5. De rijke kust van Costa Rica

Costa Rica betekent in het Spaans ‘rijke kust’. Het land heeft deze naam te danken aan Columbus, die in 1502 het land voor het eerst bezocht en het vernoemde naar de rijkdom van de natuur in Costa Rica.

blog-weetjes-costa-rica

6. Toerisme

Costa Rica heeft veel toerisme ten opzichte met andere landen in Latijns-Amerika; namelijk ruim twee miljoen toeristen per jaar.

7. Kolibries 

Er komen in Costa Rica veel verschillende soorten Kolibries voor. En dan ook écht veel: namelijk 51 van de 300 soorten Kolibries zijn te vinden in Costa Rica!blog-weetjes-costa-rica

8. Creditcards 

Waar in Nederland vaak een pinpas wordt gebruikt, betalen de mensen in Costa Rica bijna alles met hun Creditcard.

9. Tico's en Tica's

In Costa Rica noemen mannen zichzelf Tico’s. Vrouwen worden Tica’s genoemd.blog-weetjes-costa-rica

10. Monteverde

Monteverde is een heel bekend dorp in Costa Rica. Het dorp heeft zijn bekendheid gekregen vanwege de pogingen om de omliggende regenwouden te beschermen. Combineer een bezoek aan dit prachtige gebied met een Spaanse taalreis in Monteverde en ervaar zelf de prachtige natuur van het regenwoud in Costa Rica.

11. Veiligheid, onderwijs en cultuur 

Costa Rica is een van de weinige landen ter wereld zonder leger. Het geld dat vrijkwam toen het leger werd afgeschaft werd gebruikt voor onderwijs, cultuur en veiligheid.blog-weetjes-costa-rica

12. Vulkanen

Costa Rica telt zeven actieve vulkanen en maar liefst 115 (!) inactieve vulkanen. En dat in een land dat maar anderhalf keer groter is dan Nederland!

 

Zou jij een taalreis willen doen in Costa Rica? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's