Infodagen Gratis magazine
Travel Active 17 december 2019

Steeds meer mensen gaan voor langere tijd op reis. Of jij nu in het buitenland vrijwilligerswerk gaat doen, een andere taal gaat leren, een paar maanden gaat backpacken of bijvoorbeeld als au-pair in het buitenland aan de slag gaat: thuis wil je jouw kosten laag houden. Het is dus handig om al je abonnementen te pauzeren of stop te zetten.

 Internet en tv-abonnement pauzeren of opzeggen

Vaak is het mogelijk om je internet en tv-abonnement te pauzeren. Dit is makkelijk omdat je hier verder geen omkijken naar hebt. Je geeft zelf de datum door als je weer thuis bent, zodat je direct weer kunt internetten en televisie kijken. Je kunt er ook voor kiezen om het abonnement helemaal stop te zetten en deze weer te activeren op het moment dat je weer terug bent. Dit is handig als je zelf nog niet precies weet wanneer je weer terugkomt in Nederland. Misschien heb je wel een enkeltje naar het buitenland geboekt, zonder vastomlijnd plan over hoe jouw reis zich gaat ontwikkelen. Wist je dat je bij thuiskomst waarschijnlijk zelfs minder gaat betalen voor jouw internet en tv-abonnement? Door internet en tv vergelijken zie jij bij welke aanbieder jij het goedkoopste uit bent. Nieuwe klanten krijgen vaak een hogere korting dan bestaande klanten, zodat je direct geld bespaart dat je opzij kunt zetten voor je volgende trip!

Overbodige abonnementen tijdens jouw reis

Misschien heb je nog andere abonnementen die je niet nodig hebt tijdens jouw reis. Door deze stop te zetten hou je wat meer geld in je zak, waarvan je leuke dingen kunt doen op reis. Zo kun je voor de prijs van jouw sportschoolabonnement al snel een week een scooter huren op Bali of een surfles boeken in Costa Rica. Veel mensen pauzeren ook hun telefoonabonnement op het moment dat ze een langere tijd op reis gaan. Het is ook mogelijk om je abonnement helemaal op te zeggen als je contractperiode is afgelopen, maar dan ben je ook je telefoonnummer kwijt. Op jouw plek van bestemming kun je een lokale simkaart kopen met daarop data, belminuten en sms’jes. Dit kost je vaak maar een fractie van de prijs die je kwijt bent voor je telefoonabonnement in Nederland. Een nadeel is wel dat je ook een lokaal telefoonnummer krijgt, die je even door moet geven aan de thuisblijvers. Als je meerdere landen bezoekt tijdens je reis moet je steeds een nieuwe simkaart kopen.

Zo bespaar je nog meer tijdens een lange reis

Lage vaste lasten thuis zorgen er voor dat jij langer met je spaargeld doet en dus langer kunt reizen. Naast het opzeggen van overbodige abonnementen kun je misschien ook je auto of scooter thuis wegdoen en je huis verhuren. Hiermee is het zelfs mogelijk om een extra zakcentje te verdienen!

Deel deze pagina