Infodagen Gratis magazine
Malou Backpacken in Nieuw-Zeeland 21 mei 2016

Malou is aan het backpacken in Nieuw-Zeeland. Ze heeft een vulkaan beklommen, dofijnen gespot, ze is wezen raften én ze is familie geworden van de Maori! Lees in haar blog over haar backpack avontuur!

Kiwi!

Het voelt alsof ik weer even thuis ben wanneer ik al het groen zie vanuit het vliegtuig voordat ik land in Nieuw-Zeeland. Tijdens mijn vlucht heb ik kennis mogen maken met de eerste ‘kiwi’, die mij gelijk uitnodigde om langs te komen en zijn regio te verkennen. Een goed begin van een nieuw avontuur!

Vulkaan beklimmen & dolfijnen spotten

Nu ik dit schrijf zit ik aan een picknicktafel aan de voet van de berg in het Tongariro National Park, waarbij ik de top net boven de wolken uit zie komen. Moe en voldaan na het volbrengen van de Tongariro crossing, een 19,7 kilometer tocht waarbij je een oude vulkaan beklimt: een van de mooiste tochten in Nieuw-Zeeland. Ik ben begonnen in het mooie noorden, Bay of Island, waar ik een dagje heb kunnen zeilen op een catamaran en meer dan 20 dolfijnen heb mogen bewonderen! Helaas konden we niet met ze zwemmen aangezien ze baby’s hadden, maar alleen dit was al ontzettend gaaf. Ze waren dan ook totaal niet verlegen in het showen van al hun sprongen en geluiden!

blog-malou-is-aan-het-backpacken-in-nieuw-zeeland

Backpacken in Nieuw-Zeeland

Vervolgens ben ik het Noordereiland verder gaan verkennen met de Stray bus een leuke manier om makkelijk nieuwe mensen te leren kennen en samen je avonturen te delen. Wanneer je gaat backpacken met Travel Active krijg je ook een leuke korting voor deze bus reis. Het principe is een hop on hop off bus, waardoor je vrij bent om te gaan en staan waar en wanneer je maar wilt. De zeer  betrokken, humoristische en tikkeltje gekke buschauffeur vertelt je onderweg het een en ander over de omgeving en regelt alle te gekke activiteiten die je onderweg kunt doen. Dit betekent dat jij je nergens druk over hoeft te maken en volop kunt genieten.

blog-malou-is-aan-het-backpacken-in-nieuw-zeeland

Raften!

Het raften was zeker een hoogtepunt, waarbij we van een 7 meter hoge waterval naar beneden zijn gevallen! Dit betekent samenwerken en zorgen dat je zo recht mogelijk naar beneden gaat om onderweg niet uit de boot te vallen.

blog-malou-is-aan-het-backpacken-in-nieuw-zeeland

Alleen op pad

Soms is het ook leuk om even zelf de omgeving te verkennen, zoals het maken van een lange wandeling langs een rivier, een paadje te volgen dwars door de struiken heen en een verlaten strandje aan te treffen waar je alleen een duik neemt. Nadat ik alleen op pad was gegaan kwam er een ontdekkingsreiziger met een verwilderde blik de hoek om kijken, waarnaar we samen verder zijn gaan lopen. Uiteindelijk zijn we terechtgekomen bij een kleine waterval met kokend heet water die uitmondde in dezelfde rivier, waar we een heerlijk warm en natuurlijk bad konden nemen. Door het vulkanische gebied zijn er veel hot water pools in deze omgeving en wat is nu leuker dan midden in de natuur te badderen! Onderweg zijn er een aantal unieke stops en overnachtingen, zoals het slapen bij een oud Blue Duck Station of het ervaren hoe het is om binnen een Maori gemeenschap te leven en te leren hoe zij in het leven staan.

blog-malou-is-aan-het-backpacken-in-nieuw-zeeland

Familie worden van de Maori’s

Om familie te worden van de Maori’s begin je met de traditionele begroeting en dat is het 2 keer aanraken van elkaars neus, waarbij je elkaar in de ogen kijkt en Kia Ora zegt. Een hele vreemde, ongemakkelijke en vreemd genoeg ook intieme manier om elkaar gedag te zeggen. Ik nodig iedereen die mijn blog leest uit om het zelf een keer te proberen. Daarna was het tijd voor de traditionele dans voor de vrouwen en de mannen. Even vond ik het jammer geen man te zijn, zodat ik de Haka, een traditionele strijddans, kon leren om de tegenstander te intimideren wat zeker lukte. Alle mannelijkheid komt in deze dans naar boven, dus bij deze raad ik het alle mannen aan die een beetje meer mannelijkheid nodig hebben: kijk op Youtube hoe je het kunt doen!

blog-malou-is-aan-het-backpacken-in-nieuw-zeeland

Onderdak en eten

De twee belangrijkste vragen die de Maori’s vaak aan je stellen als ze je langs de weg op zouden pikken is of je onderdak en eten nodig hebt. Het samen eten en delen van eten is een belangrijke waarde in de Maori cultuur. Tijdens onze overnachting hebben we mogen ervaren wat een Hangi is. Dit is een maaltijd welke onder de grond bereidt wordt door eerst een gat te graven, vervolgens worden er speciale stenen heet gemaakt en in het gat gegooid, daarboven wordt het eten in roosters geplaatst en bedekt met natte doeken, welke voor een stoom effect zorgen. Dit is dus een hele gezonde manier van eten bereiden en ontzettend lekker. Voor de snelle denkers, het is dus niet mogelijk om even te kijken wanneer het eten gaar is. Deze kennis blijft helaas in de Maori cultuur en wordt van vader op zoon doorgegeven, maar proberen kan natuurlijk altijd

 

Lijkt het jou leuk om te gaan Backpacken in Nieuw-Zeeland?
Of bekijk je liever een van de andere Work & Travel programma's?
Vraag ook ons Work & Travel magazine aan en bekijk onze gratis Infodagen!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's