Jouw programma in het kort

Wie aan Amerika denkt, denkt aan New York. Maak van je zomer een onvergetelijke zomer in The Big Apple!

 • Perfecte invulling van je zomer
 • Verbeter je Engels
 • Ontdek alle highlights van deze wereldstad
 • Woon en studeer in Long Island of Brooklyn
 • 24/7 begeleiding op de campus

Summer School in New York!

 • Amerika
 • 1 week tot 6 weken
 • 13 tot en met 18 jaar

New York: de stad van de onbegrensde mogelijkheden, die niet voor niets the city that never sleeps genoemd wordt. New York is ook de stad van de New York Yankees, het Vrijheidsbeeld, Empire State Building en Central Park. Ervaar en zie het allemaal tijdens ons Summer School programma in de bekendste stad van Amerika: New York! Samen met andere internationale studenten maak je, middels een speciaal samengesteld programma, kennis met de Engelse taal, de Amerikaanse cultuur en het levendige New York City met al haar toeristische attracties.

Ontwikkel jouw talent en ga studeren in New York!

Op de campus waar je verblijft, krijg je iedere week 15 uur aan Engelse groepslessen. De taallessen worden op een interactieve manier gegeven met behulp van video materiaal en je werkt aan projecten zoals het maken van een radio show, opvoeren van een toneelstuk en het schrijven van magazines.

Buitenschoolse activiteiten

Na de lessen volgt er een programma van culturele, sociale of sportieve activiteiten om je Engels in de praktijk te oefenen. Denk hierbij aan een film avond, een American Football competitie of een talentenshow. 

studeren in new york

Programma

High School spirit

Naast de buitenschoolse activiteiten heb je minimaal twee keer per week een excursie zoals een bezoek aan het Empire State Building of Times Square, een museum of het strand! Kortom, een uitgebreid programma waar je alle kans krijgt om je kennis van de Engelse taal te verbeteren, kennis te maken met de Amerikaanse cultuur en internationale vrienden voor het leven te maken. Een mooie en onvergetelijke ervaring tijdens je zomervakantie!

Wonen op een campus

Gedurende jouw summer school programma verblijf je op een typische Amerikaanse campus. Voor dit High School programma in New York maken we gebruik van de locatie Long Island University Brooklyn. Samen met internationale studenten vanuit de hele wereld verblijf je op de campus en krijg je alle mogelijkheden om New York te ontdekken. Je slaapt met meerdere studenten op een kamer en ook tijdens de maaltijden ben je samen met studenten uit onder andere Japan, Frankrijk en Italië. Vanaf de campus in Brooklyn ben je met slechts één metrorit (zo’n 15 minuten) in Manhattan, het centrum van de stad.

Reisdetails

Ben jij geschikt?

 • Je bent minimaal 12 jaar en maximaal 18 jaar oud op het moment van vertrek.
 • Je bent ambitieus, open minded en je bent er aan toe om de échte Amerikaanse cultuur te leren kennen!

Vertrekmogelijkheden

Vertrek vanaf 24 juni 2018

Boeken voor 1 mei 2018 (bij vetrek zomer 2018).

Je kunt deelnemen aan het Summer School Amerika programma in New York vanaf minimaal 1 tot maximaal 6 weken. De lessen starten iedere week op de maandag. Het is de bedoeling dat je op de zondag aankomt in New York.

Kosten

Programmakosten Summer School in New York Brooklyn

 • Summer School New York 1 week: € 1.985,-
 • Summer School New York 2 weken: € 3.471,-
 • Summer School New York 3 weken: €4.957,-
 • Summer School New York 4 weken: €6.443,-

High School Deadline Actie: tot en met de boekingsdeadline van 2018 krijg je €150,- korting.

Hulp nodig met de financiering? Bekijk onze blog "Hoe financier ik mijn High School Year?" voor inspiratie!

Inclusief bij Summer School New York

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding vanaf het moment dat jij je aanmeldt tot je terugkomst door het High School team
 • High School handboek voor de student ; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Vluchtgids (informatie over o.a. het vertrek en de vlucht)
 • Toegang tot jouw persoonlijke 'Mijn Travel Active' account, inclusief een reismee reisblog met ruimte voor 400 foto’s en video

Na vertrek

 • Vervoer van het vliegveld naar universiteit bij start van het programma
 • Vervoer van de universiteit naar vliegveld na het einde van het programma
 • Verblijf op de campus van de universiteit / college – je deelt een kamer met een andere student
 • 3 uur Engelse les per dag, van maandag t/m vrijdag
 • 3 maaltijden per dag (volpension)
 • Activiteiten en 3 dagexcursies per week
 • Lesmateriaal
 • Persoonlijke begeleider van de partnerorganisatie in Amerika
 • Noodnummer in Amerika- 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij Summer School New York

 • Administratiekosten € 50,-
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Vliegticket naar New York; wij helpen je hier graag bij
 • Extra uitgaven ter plekke: zakgeld en optionele excursies
 • Reisverzekering - Wij bieden een speciaal pakket aan voor High School in het buitenland, bereken hier online je premie.

Voorbereidingen

Best heftig, een aantal weken weg! Een goede voorbereiding is dan ook een must. Niet alleen jijzelf, maar ook je ouders worden uitgebreid geïnformeerd door middel van handboeken en verschillende voorbereidingsbijeenkomsten. Travel Active zorgt dat alle zaken voor je geregeld worden, zoals de juiste documenten, visumvoorbereiding, maar ook je reis naar Amerika.

Waar kan ik heen als High School student?

Je verblijft op een echte Amerikaanse campus van de Long Island University Brooklyn, op loopafstand van de Brooklyn bridge! Als echte Amerikaanse 'college student' verblijf je op de campus die voor jou fungeert als middelbare school!

Begeleiding

Bij aankomst in New York staan de medewerkers van onze partnerorganisatie je al op het vliegveld op te wachten. Je wordt naar de campus gebracht en daar word je voorgesteld aan je begeleider. Deze medewerker heet je van harte welkom, vertelt je meer over de Engelse lessen, het activiteitenprogramma en de regels op de campus. Deze begeleider is ook dagelijks aanwezig op de campus, dus bij hem/haar kun je ook terecht met al je vragen of in het geval van een probleem. Op de campus is er 24 uur per dag/7 dagen per week begeleiding aanwezig en ook alle activiteiten buiten de campus worden begeleid door ervaren medewerkers die er samen met jou een onvergetelijke tijd van willen maken.

Voor ouders

Een High School periode in het buitenland is niet alleen voor uw zoon of dochter een grote uitdaging, maar ook voor u als ouder. Uw kind trekt de wijde wereld in, zonder ouders. Klinkt spannend en daarom bereiden we u als ouder goed voor op wat u te wachten staat. Op welke manier? Daar leest u meer over bij informatie voor ouders.

Extra's

Trips & excursies

Naast de Engelse lessen, zijn er volop mogelijkheden voor ontspanning en om leuke activiteiten te ondernemen met je nieuwe vrienden. Zowel op de campus als tijdens de georganiseerde activiteiten buiten de campus. Laat bijvoorbeeld je sporttalenten zien op het sportveld met een potje basketbal of baseball. Per week zijn er ook een aantal activiteiten die binnen het programma vallen, zoals een bezoek aan musea, het bijwonen van sportwedstrijden of een tour door Central Park. Ook mag een bezoek aan het Empire State Building en het Vrijheidsbeeld natuurlijk niet aan het programma ontbreken.

Optionele uitjes

Daarnaast is het ook mogelijk om aan optionele uitjes deel te nemen. Deze tours vallen buiten de programmakosten, maar je wilt natuurlijk een tripje naar Six Flags of een dagje naar het pretpark aan het strand van Coney Island niet missen. Alle informatie over het volledige programma, de tripjes en de eventuele extra kosten ontvang je bij aankomst op de campus. 

Reisverzekering

Natuurlijk sta je te springen om aan je High School avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Wij bieden, in samenwerking met Tasman Verzekeringen, een speciaal verzekeringspakket aan voor studie in het buitenland. Dit doen we aangezien reguliere reisverzekeringen namelijk vaak niet geldig zijn of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Wij voorzien je samen van goed en betrouwbaar advies en bieden je aantrekkelijke premies.

Annuleringsgarantie

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een High School programma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen € 5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico, dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

 

Zo boek jij jouw programma

 1. Meld je aan

  Geef interesse via de website
 2. Intake & advies

  We begeleiden en adviseren je
 3. Training & voorbereiding

  Je wordt goed voorbereid en begeleid

Gerelateerde programma's