Infodagen Gratis magazine
Lieke Au pair Amerika 24 juni 2020

Mijn naam is Lieke, een 19-jarig Nederlands meisje. Ik woon momenteel in Philadelphia (Pennsylvania, VS) als au pair en deze blog gaat over mijn tussenjaar hier.Sinds ik in maart 2019 ben gestopt met mijn opleiding (Voeding & Diëtetiek), heb ik nagedacht over wat ik hierna wil doen. Ik ben op zoek gegaan naar verschillende opleidingen aan verschillende hogescholen / universiteiten. Helaas, zonder veel resultaat ... Daarna ben ik op zoek gegaan naar andere opties en uiteindelijk heb ik gekozen om als au pair in de USA te gaan werken. In mei ben ik begonnen met het regelen van dit geweldige avontuur en binnen een paar weken had ik al veel geregeld.

Ready for take-off?

Op 3 september eindelijk met 3 andere Nederlandse Au Pairs van Travel Active naar New York gevlogen om hier mijn avontuur te starten. We hadden veel lol samen. Toen we rond 21.30 uur bij ons hotel aankwamen, ontmoetten we alle andere Au Pairs van over de hele wereld en het was echt geweldig. Ze kwamen uit Duitsland, Zuid-Afrika, Mexico, Japan, Brazilië, Spanje, Rusland en Frankrijk! The city that never sleeps…

Tijd voor de New York oriëntatie. Wat hebben we gedaan? Onze training begon om 8:20 uur. Amber (medewerker partnerorganisatie) gaf ons veel informatie over het leven als au pair. In de pauze gingen we naar het centrum van New York om een hapje te eten. ’s Middags gingen we verder met een EHBO cursus. De mannen die deze cursus geven waren super grappig. Daarna hadden we een tour door NY en gingen we naar de stad met de metro GEWELDIG uitzicht vanaf de top van het Empire State Building! Ik kon er uren blijven kijken!
De volgende dag kregen we weer een training van Amber. Deze keer stond de training in het teken van de Amerikaanse cultuur. ’s Middags gingen we verder met de EHBO cursus en behaalden we ons certificaat! We kregen daarna onze reisdocumenten om de dag later naar ons gastgezin te gaan. Ik ging met de trein naar Philly.

Mijn nieuwe thuis?

Op vrijdag 6 september werd ik opgehaald bij het treinstation in Philly en reden we naar de school waar de meisjes naar toe gaan. Ik werd hartelijk welkom geheten. De jongste, Elin, gaf me een dikke knuffel toen ze me zag en ze zei: "Oh daar ben je eindelijk Lieke!" En het oudere meisje, Jana, was een beetje verlegen. Toen we allemaal teruggingen naar Paige's huis, gaf ze me een rondleiding door haar huis. Ik was heel erg blij met mijn kamer! Ik heb mijn eigen slaapkamer met een bank en een inloopkast en heb ik mijn eigen badkamer! Toen ik mijn kamer binnen wilde gaan, zag ik de tekeningen die de kinderen voor mij hadden gemaakt. Zo lief! Nadat ik al mijn spullen had uitgepakt en mijn kamer had opgeruimd, gingen we samen eten en liet Paige me wat hoogtepunten zien hier in Philly. De 2 dagen daarna deden we veel leuke dingen en genoten we van het zwembad en het uitzicht.

Het echte werk gaat beginnen

Op maandag 9 september had ik mijn eerste werkdag. Het was een beetje chaotisch omdat de meiden zich niet helemaal lekker voelden en ze moesten natuurlijk wel op tijd klaar zijn voor school. Ik moest helpen met het bereiden van lunch en snacks etc. Paige en ik brachten ze met de auto naar school maar helaas was het erg druk op de weg. Gelukkig waren we net op tijd! Nadat we de kinderen naar school hadden gebracht, gingen Paige en ik naar de supermarkt en daarna ging Paige naar haar werk. Ik ging mijn Social Security Card aanvragen die je nodig hebt om hier te mogen wonen. Om 14:15 liep ik naar school en bracht de meisjes wat snacks en we gingen naar de speeltuin totdat Paige ons ophaalde voor Jana's pianolessen. Helaas kwam ik erachter dat ik de lunches van de meisje door elkaar heb gehaald ... Dus de meisjes waren een beetje boos op me. Terwijl Jana haar piano had, speelde ik in een andere speeltuin met Elin dicht bij de muziekschool. Toen we allemaal naar huis gingen maakten we onze eigen pizza's en daarna speelden de meiden een tijdje op hun Ipads en gingen slapen. Dus voor mij was het een chaotische, maar leerzame en erg drukke eerste werkdag! De dagen die daarna kwamen gingen goed. Ik bracht de kinderen naar school, kookten voor ze en bracht ze naar bed. Ook gaven ze me voor de eerste keer allebei een dikke knuffel. Mijn vrije dagen kwam ik ook goed door. Ik sprak af met een andere au pair die ik ontmoet heb tijdens de oriëntatie en maakten we een whatsapp groep met verschillende au pairs in de buurt.

Leuke dingen en goed vermaak

In mijn vrije tijd onderneem ik veel leuke dingen met andere au pairs. Zo ging ik een weekend naar Long Beach. Ook als de kinderen vrij zijn proberen we veel leuke uitjes te doen. Maar ook bakken, spelen en andere leuke dingen doe ik graag met hen.  

Au pair zijn in quarantaine tijd

Deze week kan ik met plezier zeggen dat ik hier nu al 9 maanden ben! Ik ben trots op mezelf dat ik zo ver ben gekomen vanwege alles wat er in de wereld aan de hand is met het virus. Ik heb mijn vrienden hier niet gezien in 10 weken. Niet echt omdat ik niet mocht, maar vooral om afstand te houden en mezelf en vooral mijn gastgezin te beschermen. En het was heel moeilijk om niemand te zien. Ik raakte echt gefrustreerd en voelde me veel verdrietig en eenzaam, maar ik heb het gehaald! Dank aan mijn familie en mijn vrienden thuis voor het altijd steunen van mij! En dank aan mijn gastgezin voor het begrijpen van mijn verschillende gevoelens om hier te zijn en mij te respecteren! Ik wil echt nog niet naar huis! Ik hou al te veel van de meisjes om te gaan! Ze voelen zich altijd echt mijn kleine zusjes en soms zelfs mijn eigen kinderen. Ik zou er spijt van hebben gehad als ik naar huis was gegaan.
 
Wil je ook au pair worden? Bekijk dan al jouw mogelijkheden. Wil je meer weten over het hele au pair avontuur van Lieke? Bekijk dan zeker ook haar blogpagina.

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's