Zomer Au Pair in Italië

Au Pair | Zomer

Au pair in Italië: Een unieke zomerbeleving!

 • Italië
 • vanaf 2 maanden
 • 18 tot en met 30 jaar
 • v.a. € 495,-

In Italië is de cultuur vereeuwigd. De mooie steden en gebouwen, de passie van de inwoners zijn overduidelijk aanwezig in dit romantische land! Ook het fijne klimaat en de overheerlijke Italiaanse keuken trekken vele toeristen. Italië is rijk aan historie, maar ook aan moderne culturele uitingen. Wanneer deze mix aan cultuur en een hecht familieleven jou aanspreekt, dan is Italië het land bij uitstek voor jou om als zomer au pair aan de slag te gaan!

Jouw werkzaamheden als zomer au pair in Italië

Werken als au pair in Italië betekent in eerste instantie zorg dragen voor de kinderen. Je helpt de kinderen met opstaan en aankleden, brengt ze op tijd naar school, maakt huiswerk met ze en je zult  samen leuke dingen ondernemen. Zo kun je in de middagen samen naar de speeltuin, koekjes bakken of een bezoekje brengen aan een museum. Afhankelijk of je schoolgaande kinderen hebt of nog jongere kinderen, kun je de dag indelen. Je werkt gemiddeld 30 uren per week. Soms kan je ook gevraagd worden om lichte huishoudelijke taken te doen, zoals koken of de was van de kinderen opruimen.

Zomer Au Pair in Italië

Jouw programma in het kort

Italië is in de zomermaanden een cadeautje voor de cultuurliefhebber. Ook de temperatuur is een aanrader! Geniet jij van een hecht gezin? Dan is zomer au pair in Italië echt iets voor jou!

 • Grote mix aan culturen
 • Een warme, romantische sfeer in Italië
 • Geniet van de bekende Italiaanse keuken
 • Aan de slag in een hecht gezin
 • Prachtige Italiaanse steden
Au Pair zomer - Italië - hostkids

Jouw leven als au pair in Italië

Travel Active zomer au pairs komen voornamelijk in het noorden van Italië terecht, zoals bijvoorbeeld in en rondom Milaan, Bologna, Rimini, Florence en Napels. Italiaanse gezinnen zijn vaak relatief groot en erg gezellig.

De eerste dagen bij je gastgezin

Je wordt hartelijk ontvangen door je familie en ze nemen de tijd om je wegwijs in hun leven te maken. Je leert de kinderen kennen, ze laten de omgeving zien en de werkschema’s zullen doorgenomen worden. De procedure voor de au pair gastgezinnen in Italië is minstens net zo zorgvuldig en uitgebreid als de procedure die jij als au pair ondergaat. Een veilig gevoel dus.

Wat verdien ik als au pair?

Van je gastgezin krijg je wekelijks zakgeld; het bedrag kan verschillen maar het is altijd tussen de €60,- en €100,-. Dit geld kun je natuurlijk besteden zoals jij dat wilt: Italiaanse ijsjes, een stuk pizza op z'n tijd of uitstapjes maken naar de prachtige Italiaanse steden, de keuze is aan jou!

Reisdetails

Ben ik geschikt als au pair?

De belangrijkste voorwaarde om zomer au pair in Italië te worden is dat je dol bent op kinderen. Daarnaast:

 • ben je minimaal 18 en maximaal 30 jaar oud. (Je kan al boeken vanaf 17 jaar*).
 • ben je voor minimaal 2 maanden beschikbaar.
 • heb je minimaal VMBO-diploma
 • heb je redelijke kennis van de Engelse taal
 • heb je aantoonbare ervaring met kinderen, bijvoorbeeld oppassen, sporttraining geven aan kinderen, leiding bij de scouting, vrijwilligerswerk op de crèche of zelfs werken in een kinderkleding zaak.
 • ben je bij voorkeur in het bezit van het rijbewijs B
 • ben je in goede gezondheid. Mocht je een medisch dossier (bijvoorbeeld chronische ziekte, psycholoog of allergieën) hebben, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

*Voor boeken vanaf 17 jaar heb je wel een handtekening van je ouders of voogd nodig.

Vertrekmogelijkheden
 • Je kunt zomer au pair worden in Italië vanaf een duur van 2 maanden. Je werkperiode vindt plaats tussen half mei en half september. Dit wil zeggen dat de laatste vertrekmogelijkheid half juli zal zijn.
 • Wil jij aan de slag in de zomer van 2021? Boek dan vόόr 1 mei 2021!
Kosten

Programmakosten Zomer Au Pair in Italië: €495,-

Op deze pagina kun je meer informatie vinden over de betaalwijze van de Au Pair programmakosten.

Inclusief bij Zomer Au Pair Italië

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding vanaf boeking tot terugkomst door het Au Pair team
 • Au Pair handboek; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp het regelen van je vervoer naar Italië
 • Plaatsing bij een zorgvuldig geselecteerd gastgezin
 • Toegang tot een ReisMee reisblog met ruimte voor video en 400 foto’s

Na vertrek

 • Verblijf in een zorgvuldig geselecteerd gastgezin, inclusief kost en inwoning en zakgeld
 • Begeleiding van partnerorganisatie in Italië
 • Noodnummer in Italië - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij zomer au pair Italië

 • Administratiekosten € 100,- (deze kosten worden in rekening gebracht op het moment van boeking).
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Reis naar Italië
 • Kinder EHBO workshop € 25,-
 • Taalcursus Italiaans - informeer bij het Au Pair team naar de mogelijkheden en kosten
 • Airport pick-up (als je naar Italië vliegt)
 • Werk- en reisverzekering - Wij bieden een speciaal pakket aan voor au pairs in het buitenland
Voorbereidingsworkshop

Na acceptatie voor het Au Pair Programma word je uitgenodigd voor onze exclusieve voorbereidingsworkshop. Samen met andere toekomstige au pairs maak je opdrachten en beantwoord je vragen over situaties waarin jij je in het buitenland mogelijk gaat bevinden. Ook volg je een kinder-EHBO cursus bij ons op kantoor waarvoor je een officieel bewijs van deelname ontvangt. Ga je naar Amerika of Nieuw Zeeland? Dan volg je een EHBO cursus in het buitenland en is de kinder-EHBO cursus van Travel Active niet verplicht.

Wat leer ik tijdens deze voorbereidingsworkshop?

Tijdens de workshop word je gedegen voorbereid op je verblijf in het buitenland als au pair. Er wordt aandacht besteed aan je verwachtingen, de meest voorkomende situaties, het fenomeen heimwee en hoe je het beste met je gastkinderen om kunt gaan. Ook krijg je praktische tips, meer informatie over de procedure en maak je kennis met andere au pairs. Tijdens de EHBO cursus leer je de basisvaardigheden voor eerste hulp bij de meest voorkomende ongelukken bij baby’s en kinderen. Een erg leuke en leerzame dag!

Begeleiding

Vanaf het moment dat jij boekt voor het Zomer Au Pair programma, heb je een vast contactpersoon. Zij zal samen met jou door de voorbereidingen van je au pair avontuur lopen. Je krijgt ook advies voor het regelen van vervoer naar Italië. Ook na aankomst bij je Italiaanse gastgezin krijg je uitstekende begeleiding, van de lokale partnerorganisatie van Travel Active in Italië. Zij brengen je in contact met andere au pairs, informeren je over het volgen van een taalcursus, organiseren een aantal bruisende activiteiten en ondersteunen je wanneer er zich problemen voordoen.

Extra’s

Taalcursus Italiaans

Om jouw ervaring zo compleet mogelijk te maken en je daarnaast de kans te geven om je een echte 'inwoner' van Italië te laten voelen, is het handig als je goed Italiaans spreekt. Een goede Italiaanse taalvaardigheid zorgt ervoor dat jij je zelfverzekerder voelt, maar ook dat jij de kinderen van het gastgezin waar je verblijft in correct Italiaans toe kunt spreken en kunt corrigeren waar nodig.

Doe een taalcursus in Italië

Twijfel jij nog over het niveau Italiaans dat je spreekt? Dan raden we je aan om  voorafgaand aan je au pair avontuur een Italiaanse taalcursus te doen. Een Italiaanse opfriscursus kun je al vanaf een verblijf van twee weken boeken en kun je volgen je Florence en Milaan. Bestel alvast het gratis Taalreizen magazine of informeer bij het Au Pair team naar de mogelijkheden voor een voorbereidende taalcursus.

Natuurlijk sta je te springen om aan je au pair avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Wij bieden een speciaal verzekeringspakket aan voor au pairs in het buitenland, aangezien reguliere reisverzekeringen daarvoor niet geldig zijn of qua dekking ontoereikend zijn voor dergelijke reizen. Wij voorzien je van goed en betrouwbaar advies en bieden je aantrekkelijke premies. Kijk hier voor jouw au pair reisverzekering.

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een Au Pair programma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen € 5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico, dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo start jij jouw Au Pair programma

 
1

Meld je aan

Boek het programma via de website en ontvang alle documenten

2

Intake & Interview

Met jouw informatie wordt een gastgezin gezocht en middels het interview testen we je Engels

3

Acceptatie & Plaatsing

Wij begeleiden je middels een voorbereidingsworkshop, herhaaldelijk contact en stappenplannen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.