Zomer Au Pair in Spanje

Au Pair | Zomer

Zomer au pair in het traditionele Spanje

 • Spanje
 • vanaf 1 maand
 • 17 tot en met 30 jaar
 • v.a. € 495,-

In Spanje kun je zoals bij velen wel bekend terecht voor zon, vrijheid en bruisende energie. De kustgebieden bieden perfecte vakantieoorden. Ook de steden van in het zuiden hebben veel moois te bieden. De unieke kunst, de kleurrijke geschiedenis en gezellige traditie maken een verblijf tijdens de zomermaanden in Spanje erg levendig! Denk eens aan de flamenco, de lekkere tapas en de rappe tong van de Spanjaarden. Het land leeft van tradities en familie is reuze belangrijk! Spreekt dit jou aan en wil je het Spaanse leven van dichtbij meemaken? Ga dan aan de slag als zomer au pair in Spanje!

Jouw werkzaamheden als au pair in Spanje

Word zomer au pair in Spanje en help de ouders van je gastgezin mee met de opvoeding van hun kinderen. Je vangt de kinderen op, speelt met ze en brengt ze naar bed. Licht huishoudelijke werkzaamheden behoren ook tot de taken van een au pair. Overdag heb je vaak veel vrijheid want de kinderen maken lange dagen op school en in de avonden werk je langer door, omdat het diner vaak laat in de avond is. Jij werkt gemiddeld 20 tot 30 uur per week.

Zomer Au Pair in Spanje

Jouw programma in het kort

Het familieleven in Spanje is enorm belangrijk. De Spanjaarden zijn erg warm en open en zullen je dan ook snel opnemen in het gezin. Zie je dit zitten? Word zomer au pair in Spanje!

 • Kort programma van minimaal 1 maand
 • Start tussen half mei en half juli
 • Veel zonnige costa's
 • Familie staat op één
 • Beleef de Spaanse tradities
Au Pair zomer - Spanje - hostkid

Jouw leven als au pair in Spanje

De meeste zomer au pairs worden in het Zuidoosten van Spanje geplaatst. Ook kun je naar Barcelona, echter is die plaatsingskans daar wel wat kleiner. Houd er dan wel rekening mee dat hier Catalaans wordt gesproken.

De eerste dagen bij je gastgezin

Je wordt hartelijk ontvangen door je familie en ze nemen de tijd om je wegwijs in hun leven te maken. Je leert de kinderen kennen, ze laten de omgeving zien en de werkschema’s zullen doorgenomen worden. De procedure voor de au pair gastgezinnen in Spanje is minstens net zo zorgvuldig en uitgebreid als de procedure die jij als au pair ondergaat. Een veilig gevoel dus.

Wat verdien ik als au pair?

Van je gastgezin krijg je wekelijks zakgeld; het bedrag kan verschillen maar het is altijd tussen de €60,- en €100,-. Een leuk bijkomend feit is dat je als zomer au pair vaak met je gastgezin meegaat op vakantie. Er wordt daarom ook van je verwacht dat je kunt zwemmen.

Reisdetails

Ben ik geschikt als au pair?

De belangrijkste voorwaarde om zomer au pair in Spanje te worden is dat je dol bent op kinderen.  Daarnaast:

 • ben je minimaal 17 en maximaal 30 jaar oud*
 • heb je minimaal een VMBO-diploma
 • heb je redelijke kennis van de Engelse taal
 • heb je aantoonbare ervaring met kinderen, bijvoorbeeld oppassen, sporttraining geven aan kinderen, leiding bij de scouting, vrijwilligerswerk op de crèche of zelfs werken in een kinderkleding zaak.
 • ben je bij voorkeur in het bezit van het rijbewijs B.
 • beheers je bij voorkeur de Spaanse taalkennis.
 • ben je in goede gezondheid. Mocht je een medisch dossier (bijvoorbeeld chronische ziekte, psycholoog of allergieën) hebben, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

*Voor boeken vanaf 17 jaar is de voorwaarde dat er een persoonlijk gesprek plaatsvindt met de au pair en ouder(s). Ook moeten de ouders tekenen voor toestemming tijdens dit gesprek.

Vertrekmogelijkheden
 • Je kunt zomer au pair worden in Spanje vanaf een duur van 1 maand. Je werkperiode vindt plaats tussen half mei en half september. Dit wil zeggen dat de laatste vertrekmogelijkheid half juli zal zijn.
 • Wil jij aan de slag in de zomer van 2021? Boek dan vόόr 1 mei 2021!
Kosten

Programmakosten Zomer Au Pair in Spanje: €495,-

Op deze pagina kun je meer informatie vinden over de betaalwijze van de Au Pair programmakosten.

Inclusief bij Au Pair Spanje

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding vanaf boeking tot terugkomst door het Au Pair team
 • Au Pair handboek; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp het regelen van je vervoer naar Spanje
 • Plaatsing bij een zorgvuldig geselecteerd gastgezin
 • Toegang tot een ReisMee reisblog met ruimte voor video en 400 foto’s

Na vertrek

 • Verblijf in een zorgvuldig geselecteerd gastgezin, inclusief kost en inwoning en zakgeld
 • Begeleiding van partnerorganisatie in Spanje
 • Noodnummer in Spanje - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij zomer au pair Spanje

 • Administratiekosten € 100,- (deze kosten worden in rekening gebracht op het moment van boeking).
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Reis naar Spanje
 • Kinder EHBO workshop € 25,-
 • Taalcursus Spaans - informeer bij het Au Pair team naar de mogelijkheden en kosten
 • Airport pick-up (als je naar Spanje vliegt)
 • Werk- en reisverzekering - Wij bieden een speciaal pakket aan voor au pair in het buitenland, bereken hier online je premie.
Voorbereidingsworkshop

Na acceptatie voor het Au Pair Programma word je uitgenodigd voor onze exclusieve voorbereidingsworkshop. Samen met andere toekomstige au pairs maak je opdrachten en beantwoord je vragen over situaties waarin jij je in het buitenland mogelijk gaat bevinden. Ook volg je een kinder-EHBO cursus bij ons op kantoor waarvoor je een officieel bewijs van deelname ontvangt. Ga je naar Amerika of Nieuw Zeeland? Dan volg je een EHBO cursus in het buitenland en is de kinder-EHBO cursus van Travel Active niet verplicht.

Wat leer ik tijdens deze voorbereidingsworkshop?

Tijdens de workshop word je gedegen voorbereid op je verblijf in het buitenland als au pair. Er wordt aandacht besteed aan je verwachtingen, de meest voorkomende situaties, het fenomeen heimwee en hoe je het beste met je gastkinderen om kunt gaan. Ook krijg je praktische tips, meer informatie over de procedure en maak je kennis met andere au pairs. Tijdens de EHBO cursus leer je de basisvaardigheden voor eerste hulp bij de meest voorkomende ongelukken bij baby’s en kinderen. Een erg leuke en leerzame dag!

Begeleiding

Op het moment dat je als au pair in Spanje aankomt, wordt onze begeleiding overgenomen door een van onze partnerorganisatie in  Spanje. Je wordt als au pair begeleid door onze partner, die altijd aanwezig is om elke ondersteuning te bieden. Zij zijn jouw 1e aanspreekpunt tijdens jouw au pair periode in Spanje. Onze partner werkt samen met gastgezinnen door heel Spanje. Zij hechten veel aandacht aan een goede band met het gastgezin, want dat komt de kwaliteit van het programma zeker ten goede.

Extra’s

Taalcursus Spaans

Om jouw ervaring zo compleet mogelijk te maken en je daarnaast de kans te geven om je een echte 'inwoner' van Spanje te laten voelen, is het handig als je goed Spaans spreekt. Een goede Spaans taalvaardigheid zorgt ervoor dat jij je zelfverzekerder voelt, maar ook dat jij de kinderen van het gastgezin waar je verblijft in correct Spaans toe kunt spreken en kunt corrigeren waar nodig. Twijfel jij nog over het niveau Spaans dat je spreekt? Dan raden we je aan om  voorafgaand aan je Au Pair avontuur een Spaanse taalcursus te doen. Een Spaanse opfriscursus kun je al vanaf een verblijf van een week boeken en kun je volgen in o.a Madrid of Barcelona. Bestel alvast het gratis Taalreizen magazine of informeer bij het Au Pair team naar de mogelijkheden voor een voorbereidende taalcursus.

Natuurlijk sta je te springen om aan je au pair avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Wij bieden een speciaal verzekeringspakket aan voor au pairs in het buitenland, aangezien reguliere reisverzekeringen daarvoor niet geldig zijn of qua dekking ontoereikend zijn voor dergelijke reizen. Wij voorzien je van goed en betrouwbaar advies en bieden je aantrekkelijke premies. Kijk hier voor jouw au pair reisverzekering.

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een Au Pair programma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen € 5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico, dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo start jij jouw Au Pair programma

 
1

Meld je aan

Boek het programma via de website en ontvang alle documenten

2

Intake & Interview

Met jouw informatie wordt een gastgezin gezocht en middels het interview testen we je Engels

3

Acceptatie & Plaatsing

Wij begeleiden je middels een voorbereidingsworkshop, herhaaldelijk contact en stappenplannen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.