Au Pair in Scandinavië

Au Pair

De juwelen van het Noorden

 • Scandinavië
 • vanaf 6 maanden
 • 18 tot en met 30 jaar
 • v.a. € 595,-

Scandinavië: Denemarken, Noorwegen en Zweden. Drie pareltjes van landen in het mooie noorden van Europa. Staat het noorderlicht zien op jouw bucketlist, wil je op wintersport óf ga jij je Pipi Lankous droom achterna? Bij deze landen ben je daarvoor aan het juiste adres! Met een andere cultuur, kouder klimaat en variërende landschappen, verschilt Scandinavië toch best van ons kikkerlandje. Eén ding weten wij zeker: als au pair zal je hier een bijzondere tijd beleven! Bij elkaar hebben de drie landen ongeveer 19 miljoen inwoners, best weinig als je beseft dat Scandinavië 20 keer zo groot is als Nederland. Dit betekent dat er vooral heel veel ruimte is. Laat dit nu net de reden zijn waarom veel mensen, tijdelijk of permanent, verhuizen naar een van deze landen. Scandinavië staat bekend om zijn welvaart; faciliteiten zijn goed geregeld en de bevolking behoort over het algemeen tot een van de gelukkigste ter wereld, zegt genoeg toch?

Au Pair in Scandinavië

Jouw programma in het kort

Scandinavië: Denemarken, Zweden en Noorwegen. Ben jij een natuurliefhebber en houd je van een simpel, gelukkig leven? Dan is Scandinavië helemaal wat voor jou!

 • Rijke cultuur en prachtig landschap
 • Bucketlistervaring: het Noorderlicht
 • Leef als een local en leer de taal!
 • Jouw vaste contactpersoon zorgt voor uitstekende begeleiding

Is de Scandinavische cultuur iets voor jou?

Spreek jij (nog) geen Deens, Noors of Zweeds? No worries, in Scandinavië spreken de inwoners over het algemeen erg goed Engels. De inwoners van Zweden zijn erg vriendelijk en beleefd. Ze houden van koffie met melk en drinken dit het liefst de hele dag door. Denemarken is een erg modern land en lijkt een beetje op Nederland. Denen zijn huiselijke mensen en erg gastvrij. Ze staan open voor iedereen en zijn absoluut niet egocentrisch. Noren zijn doorgaans iets gereserveerder. Ze zijn wat afwachtend en geen grote praters, maar vaak stellen ze zich meer open naarmate je ze beter leert kennen. Desalniettemin zijn het warme mensen die ervoor zullen zorgen dat jij je snel thuis zult gaan voelen. Noren zijn harde werkers en verwachten dit ook van een au pair. Misschien even wennen, maar voor alle drie de landen geldt dat je zelf initiatief moet nemen en niet moet afwachten tot je iets wordt gevraagd, dit zal erg gewaardeerd worden. Speel actief met de kinderen, stel eens voor om te koken, ruim met elkaar het speelgoed op, beoefen een lokale sport en trek eropuit in het weekend. Kortom: au pairs met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een volwassen blik op het leven voelen zich hier helemaal thuis!

Reisdetails

Ben ik geschikt als au pair?

De belangrijkste voorwaarde om au pair in Ierland te worden is dat je dol bent op kinderen. Daarnaast:

 • ben je minimaal 18 en maximaal 30 jaar oud. (Je kan al boeken vanaf 17 jaar*).
 • ben je voor minimaal 6 maanden beschikbaar.
 • heb je minimaal VMBO-diploma
 • heb je redelijke kennis van de Engelse taal
 • heb je relevante ervaring met kinderen, bijvoorbeeld oppassen, sporttraining geven aan kinderen, leiding bij de scouting, vrijwilligerswerk op de crèche of zelfs werken in een kinderkleding zaak.
 • ben je in goede gezondheid. Mocht je een medisch dossier (bijvoorbeeld chronische ziekte, psycholoog of allergieën) hebben, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

*Voor boeken vanaf 17 jaar heb je wel een handtekening van je ouders of voogd nodig.

Vertrekmogelijkheden
 • Je kunt het gehele jaar door als au pair in Scandinavië starten.
 • Je boekt minimaal 3 maanden voor gewenst vertrek.
 • Je bent minimaal 6 maanden tot maximaal 1 jaar beschikbaar.

De meeste au pairs worden in Noorwegen geplaatst, maar Zweden en Denemarken zijn ook zeker mogelijk. We vragen jou om hier flexibel in te zijn.

Kosten
Programmakosten Au Pair in Scandinavië: €595,-

Op deze pagina kun je meer informatie vinden over de betaalwijze van de Au Pair programmakosten.

Inclusief bij Au Pair Scandinavië

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van een vast contactpersoon vanaf het moment dat jij boekt tot je terugkomst in Nederland
 • Handboek au pair; speciaal voor au pairs in het buitenland
 • Voorbereidingsworkshop; je zult alle informatie met betrekking tot het worden van een goede au pair ontvangen
 • Interview; hier wordt je kennis van de Engelse taal nog eens getest
 • Het vinden van een geschikte gastfamilie
 • Toegang tot een Reismee reisblog met ruimte voor video en 400 foto’s

Na vertrek

 • Travel Active zorgt voor een plaatsing bij een zorgvuldig gescreend gastgezin
 • Kost en inwoning
 • Mogelijkheid tot het volgen van een taalcursus Noors, Zweeds of Deens
 • Wekelijks ca. €120,- zakgeld, betaalt door je gastgezin
 • Betrouwbare partnerorganisatie; zorgt voor begeleiding
 • Je zult een certificaat ontvangen als bewijs van deelname

Exclusief bij Au Pair Scandinavië

 • Administratiekosten € 100,- (deze kosten worden in rekening gebracht op het moment van boeking).
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active.
 • Reis richting de voorbereidingsworkshop
 • Reis richting je gastfamilie in Scandinavië
 • Borg van € 100,- die je wel weer terugkrijgt, wanneer je de afgesproken tijd bij je gastfamilie bent gebleven
 • Kinder EHBO workshop € 25,-
 • Werk- en reisverzekering - Wij bieden een speciaal pakket aan voor au pair in het buitenland, bereken hier online je premie.
Voorbereidingsworkshop

Na acceptatie voor het Au Pair Programma word je uitgenodigd voor onze exclusieve voorbereidingsworkshop. Samen met andere toekomstige au pairs maak je opdrachten en beantwoord je vragen over situaties waarin jij je in het buitenland mogelijk gaat bevinden. Ook volg je een kinder-EHBO cursus bij ons op kantoor waarvoor je een officieel bewijs van deelname ontvangt. Ga je naar Amerika of Nieuw Zeeland? Dan volg je een EHBO cursus in het buitenland en is de kinder-EHBO cursus van Travel Active niet verplicht.

Wat leer ik tijdens deze voorbereidingsworkshop?

Tijdens de workshop word je gedegen voorbereid op je verblijf in het buitenland als au pair. Er wordt aandacht besteed aan je verwachtingen, de meest voorkomende situaties, het fenomeen heimwee en hoe je het beste met je gastkinderen om kunt gaan. Ook krijg je praktische tips, meer informatie over de procedure en maak je kennis met andere au pairs. Tijdens de EHBO cursus leer je de basisvaardigheden voor eerste hulp bij de meest voorkomende ongelukken bij baby’s en kinderen. Een erg leuke en leerzame dag!

Begeleiding

Vanaf het moment dat jij boekt voor het Au Pair programma, heb je een vast contactpersoon. Zij zal samen met jou door de voorbereidingen van je au pair avontuur lopen. Je krijgt ook advies voor het regelen van vervoer naar Scandinavië. Ook na aankomst bij je gastgezin krijg je uitstekende begeleiding, van de lokale partnerorganisatie van Travel Active in Scandinavië. Zij brengen je in contact met andere au pairs, informeren je over het volgen van een taalcursus, organiseren een aantal bruisende activiteiten en ondersteunen je wanneer er zich problemen voordoen.

Extra’s

Taalcursus Noors, Zweeds of Deens

Tijdens je verblijf volg je een taalcursus Noors, Zweeds of Deens, die door je gastgezin wordt betaald. Dit maakt jouw au pair ervaring helemaal compleet en daarnaast krijg je zo de kans om je als een echte local door het leven te gaan. Een goede taalvaardigheid zorgt ervoor dat jij je zelfverzekerder voelt, maar ook dat jij de kinderen van het gastgezin waar je verblijft toe kunt spreken en kunt corrigeren waar nodig.

Natuurlijk sta je te springen om aan je au pair avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Wij bieden een speciaal verzekeringspakket aan voor au pairs in het buitenland, aangezien reguliere reisverzekeringen daarvoor niet geldig zijn of qua dekking ontoereikend zijn voor dergelijke reizen. Wij voorzien je van goed en betrouwbaar advies en bieden je aantrekkelijke premies. Kijk hier voor jouw au pair verzekering.

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een au pair programma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen €5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt, dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico. Dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo start jij jouw Au Pair programma

 
1

Meld je aan

Boek het programma via de website en ontvang alle documenten

2

Intake & Interview

Met jouw informatie wordt een gastgezin gezocht en middels het interview testen we je Engels

3

Acceptatie & Plaatsing

Wij begeleiden je middels een voorbereidingsworkshop, herhaaldelijk contact en stappenplannen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.