High School in Amerika | Lead Programma

High School | Classic

Jezelf ontwikkelen met het High School Amerika Lead Programma!

 • Amerika
 • 5 tot 10 maanden
 • 15 t/m 17 jaar
 • v.a. € 12.995,-

Met het Lead Programma krijg je de unieke kans om jezelf extra uit te dagen tijdens jouw High School Amerika Classic programma! Tijdens dit programma word je persoonlijk begeleid door een mentor, werk je samen met drie of vier medestudenten in een Lead Group én krijg je toegang tot een online omgeving waarin je leert van succesvolle Amerikaanse CEO's en contact hebt met andere Lead-studenten. Kortom: je haalt het maximale uit je exchange in Amerika! Aangezien het een persoonlijk en uniek programma is, zijn er slechts enkele plaatsen beschikbaar. Wees er snel bij, want de aanmeldingsdeadline is op 1 mei 2024!

"What I've learned from LEAD is many things, some life long lessons and other stuff I never knew about life." - Hovsepyan, Lead Programma student

High School in Amerika | Lead Programma

Jouw programma in het kort

Het Lead Programma is een extra optie. Dit kun je bij het reguliere High School Amerika Classic programma kiezen, waarbij je jezelf extra uitdaagt en ontwikkelt!

 • Het reguliere High School Amerika Classic programma
 • Extra persoonlijke en academische ontwikkeling
 • Leren van Amerikaanse CEO's in een online omgeving
 • Wekelijks samenwerken met andere jongeren in kleine groepjes
 • Een mentor die je persoonlijk begeleidt

Wat leer je tijdens dit programma?

Tijdens het Lead Programma ga je maandelijks samen met je mentor op zoek naar persoonlijke doelen. Hierbij wordt er niet alleen gefocust op studiedoelen, maar staat ook je persoonlijke ontwikkeling centraal. Je leert om negatieve gedachten en twijfels naast je neer te leggen en op zoek te gaan naar positiviteit en het maximale uit jezelf halen. Je verlegt je grenzen en vergroot je zelfvertrouwen, waardoor je sneller nieuwe dingen durft te ondernemen. Ter ondersteuning krijg je een boek over persoonlijke groei. 'LEAD' staat voor de volgende vier onderdelen:

 • Leiderschap
 • Emotionele intelligentie: het leren kennen en begrijpen van je eigen emoties
 • Academische ontwikkeling
 • Difference: positieve impact creëren

Het Lead Programma behoort tot de 100 beste ‘Executive Coaching’ programma’s van de wereld, wat dit programma ideaal maakt om jezelf te ontwikkelen. Na afloop van het programma krijg je een certificaat in Personal Leadership Training en een Letter of Recommendation. Dit staat goed op je cv en kun je uitstekend gebruiken voor toelating tot vervolgstudies in Amerika! Het programma is niet alleen voor studenten, maar wordt zelfs gebruikt door succesvolle Amerikaanse managers. Hoewel zij er vele duizenden euro’s betalen, betaal je er bij Travel Active slechts een meerprijs van €100 voor. Een unieke kans dus!

Lead Programma ervaring

Benieuwd naar de ervaring van een van de studenten? Bekijk dan het filmpje hieronder.

Meer informatie

Is dit programma geschikt voor mij?

Het Lead Programma is bedoeld voor studenten die zich herkennen in minstens een van de onderstaande kenmerken.

 • Je wilt, naast je klassieke High School uitwisseling, meer bereiken tijdens je verblijf in Amerika.
 • Je overweegt na je middelbare school te studeren aan een Amerikaanse universiteit of College.
 • Je werkt graag doelgericht en bent op zoek naar coaching die je hierbij ondersteunt.
Wat zijn de extra kosten?

Deelnemen aan het Lead Programma kost €1000 extra. Dit bedrag komt dus bovenop de reguliere prijzen voor het High School Amerika Classic programma. Met deze relatief lage investering ontwikkel je jezelf maximaal en haal je alles uit je exchange in Amerika. Hier zul je in de toekomst veel profijt van hebben!

Wat zijn de voorwaarden om deel te nemen?

Om deel te nemen aan het Lead Programma, moet je voldoen aan de onderstaande voorwaarden:

 • Je bent tussen de 15, 16 of 17 jaar oud op het moment van vertrek.
 • Je hebt 3 jaar lang gemiddeld een 7 op je rapporten.
 • Je zit op vwo, havo, vmbo of je hebt het eerste jaar mbo afgerond.
 • Je hebt een goede motivatie en wilt het maximale uit je High School programma halen.
 • Je bent ambitieus, open minded en je bent eraan toe om de échte Amerikaanse cultuur te leren kennen.

Ná vwo 6 kun je helaas niet meer deelnemen. Ben je ouder dan 17 jaar en/of heb je een vwo-diploma en wil je toch graag een high school ervaring opdoen? Dan is High School in Canada een goed alternatief!

Natuurlijk sta je te springen om aan je High School avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Wij bieden, in samenwerking met Tasman Verzekeringen, een speciaal verzekeringspakket aan voor studie in het buitenland. Dit doen we aangezien reguliere reisverzekeringen namelijk vaak niet geldig zijn of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Wij voorzien je samen van goed en betrouwbaar advies en bieden je aantrekkelijke premies. De Tasmanverzekering is verplicht bij het High School in Amerika programma.

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een highschoolprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen €5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt, dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico. Dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo start jij jouw High School programma

 
1

Meld je aan

Boek het High School programma via de website

2

Interview & Plaatsing

We leren jou kennen en zoeken een passend gastgezin

3

Voorbereiding & Vertrek

Je wordt goed voorbereid en persoonlijk begeleid

Bekijk ook eens deze programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

35 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.