De start van Floors High School avontuur in Spanje, vámonos!!

Floor
High School
11 oktober 2018

Floor koos voor een High School jaar in Spanje. In deze eerste blog blikt ze terug op de tijd voor haar vertrek en haar oriëntatie!

Voor vertrek

Mijn naam is Floor en ik ben 16 jaar. Ik ga voor een jaar naar een high school in Zuid-Spanje in het plaatsje Cartaya. Mijn gastgezin bestaat uit mijn gastmoeder Raquel van 47, zusje Marina van 10 jaar, broertje Manuel van 9 jaar oud en gastzusje Annika uit Denemarken. Zij verblijft net zoals mij een jaar bij hetzelfde gastgezin! Ik heb er super veel zin in en ik heb voor dat ik naar Spanje ging ook een mail naar mijn gastmoeder gestuurd met de vraag om een keertje te gaan skypen. Dit vond ik natuurlijk wel een beetje spannend aangezien ik nog geen Spaans kan spreken. Ik kan niet wachten om ze te zien!

Ready for take-off?

Toen ik onderweg naar het vliegtuig was, begon ik voor het eerst (echt) zenuwachtig te worden. Het was voor mij de eerste keer alleen vliegen en ik ging mijn hele leven achterlaten voor iets wat ik niet ken. Het afscheid van mijn broer, zus en moeder ging beter dan verwacht! Maar natuurlijk is het raar en moeilijk om ze voor de laatste keer te knuffelen. Na het afscheid liep ik door de security, zwaaide nog even achter het glas en ging ik in mijn eentje verder. Ik had de gate zo gevonden, alleen was er een storing op Schiphol waardoor mijn vlucht een uur vertraging had…

De start van Floors High School avontuur in Spanje 1

Eerste dag @ Soft Landing Camp

Toen ik aankwam op het vliegveld van Madrid werd ik met een knuffel ontvangen door de local coördinator genaamd Clara Castellanos. Dat voelde gelijk al heel fijn en ik werd voorgesteld aan een paar andere internationale studenten. We gingen naar ons hostel en kregen wat tijd om ons te installeren. Vervolgens gingen we de stad in waar we even wat konden eten, en daarna hadden we allerlei activiteiten.

De start van Floors High School avontuur in Spanje 2

Andere culturen ontdekken!

De internationale studenten van het Soft landing camp komen uit Noorwegen, Denemarken, Zweden, Hongarije, Finland en Duitsland. We zijn met 17 studenten plus Clara en Maiken (Maiken was 2 jaar geleden een exchange student in Spanje en helpt Clara). Iedereen is super sociaal en praat goed Engels, dus ook mijn engels gaat er op vooruit. Je merkte eigenlijk meteen dat we van verschillende landen/culturen zijn, iedereen heeft bijvoorbeeld een ander soort accent wanneer ze Engels spreken. Maar je merkt het ook in de gesprekken/discussies. We delen veel over de verschillende landen en talen en ik heb gemerkt dat ik Deens een soort van kan verstaan! Het doet me een beetje denken aan Duits, dus versta ik ongeveer 1 a 2 woorden in een zin en dat is nét genoeg om te raden waar het over gaat.

De start van Floors High School avontuur in Spanje 3

De vragen die ik krijg en de discussies die we hebben over Nederland zijn echt geweldig! Ik denk dat ik wel 10 keer de vraag heb gekregen of we niet doodsbang zijn dat ons land overstroomt. Of hoe ons land nou eigenlijk heet (Holland of The Netherlands). Ook werd ik totaal voor gek verklaard toen ik probeerde uit te leggen wat Sinterklaas is.

Onze activiteiten tijdens de oriëntatie

Na het ontbijt hebben we elke ochtend meetings gehad. Deze meetings duurden 2/3 uur en we kregen daarin heel veel handige informatie. We kregen bijvoorbeeld te horen hoe je het beste met je gastgezin om kunt gaan en wat je moet doen als je ziek wordt of je arm breekt. Ook kregen we te horen hoe je het beste om kunt gaan met de cultuurverschillen, maar er werd ook alvast een stukje geschiedenis van het land verteld. Daarna kregen we vrije tijd om Madrid te verkennen en te lunchen of gewoon lekker te chillen op je kamer. In de middag hadden we een activiteit. We zijn o.a. naar een aguapark geweest, we hebben een city tour gehad en we gingen bootje varen in Retiro park.

De start van Floors High School avontuur in Spanje 4

Tijdens het avondeten kregen we vrije tijd en ging ik meestal met een paar meiden naar een restaurantje. Eén avond hadden we zelfs een kookles Paella gevolgd, waarbij we na afloop onze zelf gemaakte Paella gingen eten! (Geloof het of niet maar het was lekker 😉 In de avond hebben we ook een activiteiten gehad. De eerste avond gingen we met de hop-on-hop-of bus, wat super gaaf was! In de avond vind ik Madrid namelijk het mooist/gezelligst met alle lampjes, fonteinen, dansende en zingende mensen op straat en noem maar op! De energie van de stad is echt geweldig. De andere avonden gingen we naar rooftop bars of naar een avondmarkt!

Kortom, het Soft Landing Camp was echt geweldig!

De start van Floors High School avontuur in Spanje 5

Wil je net als Floor naar een High School in Spanje, of ga je liever naar een andere bestemming zoals bijvoorbeeld CanadaBrazilië of Frankrijk? Travel Active helpt je graag in al jouw plannen voor een High School avontuur. Ontdek alle High School mogelijkheden of kom naar de geplande infodagen en laat je vragen persoonlijk beantwoorden! 

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.