Taalreizen voor 30- en 50+ studenten

Taalreizen | Taal: Engels, Taal: Italiaans, Taal: Spaans

30- en 50+ Taalreizen

 • Amerika
 • vanaf 1 week
 • vanaf 30 jaar

Taalreizen alleen voor jongeren? Nee hoor! Je bent nooit te oud om te leren. Een nieuwe cultuur, een nieuwe taal en daarmee een nieuw avontuur is voor alle leeftijden een bijzondere ervaring.
Veel studenten kiezen na hun studie voor een tussenjaar, een geschikt moment voor een Taalreis. Om deze reden zijn veel van onze studenten in de leeftijdscategorie 18-25 jaar. De Taalreis bestaat voor deze studenten, naast de taalcursus, vaak uit veel shoppen, terrasjes pakken en late feestjes.
Vaak is dit niet de beste match met onze oudere studenten, en daarom bieden wij  nu ook Taalreizen aan voor studenten vanaf 30 of 50 plus.
De interesses zijn vaak toch nét iets anders en zo is de kans op een klik met een, of meerdere klasgenoten, dan ook groter.

Taalreizen voor 30- en 50+ studenten

Jouw programma in het kort

De opties in het kort:

 • Cursussen Engels, Spaans en Italiaans
 • Verschillende bestemmingen per taal
 • Combineren is mogelijk
 • Cursussen in groepsverband
 • Leuke buitenschoolse activiteiten

Cursussen voor studenten ouder dan 30 of 50 jaar

Travel Active werkt wereldwijd samen met een hele hoop ervaren, lokale talenscholen.
Per bestemming worden verschillende cursuspakketten aangeboden. Hieronder benoemen wij de bestemmingen die de cursussen voor 30- en 50+ studenten aanbieden. Als je klikt op jouw gewenste bestemming, dan kom je op de algemene pagina van de bestemming terecht, waarop alle informatie over de cursussen, de accommodaties, de vertrekdata en de prijzen te zien zijn. Sommige cursussen, zoals de 50+ cursus in Florence, bieden volledige weekprogramma's aan met leuke culturele activiteiten en kooklessen. Meer korte, concrete informatie over deze cursussen per bestemmingen geven wij onder het kopje "Taalcursus" op deze pagina.

 

ENGELS

SPAANS                               

 

 ITALIAANS

Taalreis

Kosten

De programmakosten voor een taalreis zijn nogal uiteenlopend door de vele mogelijkheden die er zijn. Iedere student is anders, dus daarom bieden wij veel verschillende opties aan in accommodaties en cursussen.
In ons kostenoverzicht kun je gemakkelijk zien wat de kosten voor jouw programma bedragen. Ook kun je de kosten vergelijken van de diverse cursussen en accommodaties.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met het Taalreizen Team. Wil je weten wanneer er een kortingsactie plaatsvindt voor jouw bestemming? Ook hier informeren wij jou graag over!

 

Prijslijst Malta - St. Julian's 2023

Prijslijst Engeland - Londen Islington 2023

Prijslijst Ierland - Dublin 2023

Prijslijst Amerika - New York 2023

Prijslijst Zuid-Afrika - Kaapstad 2023

 

Prijslijst Spanje - Valencia 2023

Prijslijst Spanje - Salamanca 2023

Prijslijst Spanje - Marbella 2023

Prijslijst Spanje - Barcelona 2023

Prijslijst Spanje - Tenerife 2023

 

Prijslijst Italië - Florence 2023

 

Inclusief bij deze taalreizen

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Taalreizen Team
 • Online handboek Taalreizen; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp en advies over de reis naar jouw Taalreizen bestemming
 • Online taaltoets om jouw niveau te bepalen

Na vertrek

 • Toegang tot digitale leeromgeving
 • Cursus Engels op een gerenommeerde talenschool
 • Toegang tot Microsoft Office gedurende je taalcursus
 • Lesmateriaal
 • Taalactiviteiten en gratis workshops (verschillend per programma en bestemming)
 • Accommodatie (indien bijgeboekt)
 • Begeleiding van medewerkers talenschool; bij vragen en in geval van nood
 • Noodnummer van de talenschool - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Noodnummer van Travel Active – 7 dagen per week
 • Certificaat van de talenschool als bewijs van deelname

Exclusief bij deze Taalreis

 • Administratiekosten à € 100,-
 • De reis naar jouw bestemming
 • Maaltijden (afhankelijk van de accommodatie)
 • Kosten voor optionele activiteiten en andere dagelijkse uitgaven zoals vervoer
 • Studie- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor Taalreizen in het buitenland
 • Annuleringsgarantie- mét examenregeling
Tip van onze Taalreizen experts

Twijfel je welke bestemming het beste bij jou past? Ga dan eens op zoek naar leuke blogs of vlogs online.
Op die manier kun je door de ogen van de schrijver of schrijfster zien of de bestemming bij jou past en of je jezelf er ziet wonen en studeren!

Wij plaatsen zelf geregeld blogs en andere leuke weetjes op onze ervaringen pagina. Neem daar gerust eens een kijkje!

Activiteiten & excursies

Naast je taalcursus is er voldoende tijd om de lokale cultuur, de gebruiken en de bezienswaardigheden te ontdekken.
Daarom organiseren veel talenscholen een ruim aanbod aan activiteiten, van sportieve of avontuurlijke activiteiten tot culturele uitstapjes.

De talenschool biedt wekelijks andere activiteiten aan waar je je voor kunt aanmelden. Sommige activiteiten zijn gratis, zoals bijvoorbeeld een quizavond. Voor de grotere activiteiten zoals dag tours wordt een vergoeding gevraagd.
Bij sommige programma's zitten de excursies en uitstapjes al inclusief bij het programma, zoals bij de 50+ Taalreis naar Florence.

Taalcursus

Lessen op je eigen niveau

Alle talenscholen nemen ofwel vooraf ofwel op de eerste dag een taaltest af om je niveau te bepalen. Aan de hand daarvan word je in een klas geplaatst met studenten die een vergelijkbaar taalniveau hebben. Mochten de lessen voor jou toch iets te snel gaan, of denk je juist meer aan te kunnen, dan is het belangrijk dat je dit aangeeft. De school kan dan kijken of ze je in een andere klas kunnen plaatsen die beter bij jou past.

Spaans 50 +

Ben jij 50 jaar of ouder en op zoek naar een leuke cursus Spaans die je samen met leeftijdsgenoten volgt? Dan is Spaans 50+ het programma voor jou! Ons 2-weekse programma is een leuke combinatie van lessen Spaans met culturele uitjes. Spaans 50+ heeft vaste startdata die te maken hebben met interessante lokale feesten. Op die manier staat je Taalreis helemaal in het teken van lokale festiviteiten. Iedere week volg je 20 lessen Standaard Spaans en worden er 3 leuke activiteiten georganiseerd.

Over het algemeen zijn de startdata als volgt:

 • Februari - Tenerife (Carnival)
 • Maart - Valencia (Las Fallas)
 • Mei - Salamanca (Cultuur & Architectuur)
 • Mei - Marbella (San Bernabé)
 • Oktober - Valencia (Mediterraanse levenstijl)
 • Oktober - Salamanca (Cultuur & Architectuur)

Wil je graag meer informatie over de exacte startdata in de maanden die hierboven genoemd worden? Neem gerust contact op met onze Taalreizen adviseurs!

Engels 30 +

Ben je 30 jaar of ouder en vind je het prettig om je lessen Engels te volgen in internationaal groepsverband met leeftijdsgenoten? Onze talenscholen in New York,  Kaapstad. Malta, Dublin bieden speciale 30+ groepen aan voor de volgende cursussen:

 • Standaard Engels
 • (Semi)Intensief Engels
 • Business English
 • English in the City (enkel in New York en Londen)

Neem gerust contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw gewenste startdatum!

Italiaans 50+

Cultuurprogramma 50+

Gedurende de lente en herfst wordt er een divers cultureel programma georganiseerd voor de iets 'oudere' student! Hiermee combineer je een gezellige vakantie in Florence met een kennismaking met de Italiaanse cultuur. Het programma biedt een mix aan Italiaanse lessen, excursies naar de meest leuke plekken van Toscane, bezoeken aan artistieke en historische centra, kooklessen, lezingen over culturele onderwerpen, eten en natuurlijk... wijn!

Italiaanse lessen
De klassen worden zo klein mogelijk gehouden en focussen zich op de meest praktische taalaspecten. Er wordt met name veel aandacht besteed aan communicatieve vaardigheden. Op de eerste lesdag maak je een taaltoets en op basis daarvan word je in een klas geplaatst met deelnemers van hetzelfde niveau. Je hebt een basiskennis van het Italiaans nodig om mee te doen. De communicatie verloopt namelijk geheel in het Italiaans, dus het zou jammer zijn als er daardoor een hoop langs je heengaat. Ben je een complete beginner? Dan kun je altijd voorafgaand aan dit programma een standaard cursus Italiaans volgen! Wat betreft het activiteitenrooster... daarin is volop variatie!

Kunstgeschiedenis
In het culturele programma worden er volop bezoekjes gepland aan bekende musea, academies, monumenten, kerken, tuinen en historische villa's. Bij de programmakosten van deze reis zijn de entreetickets en de gids inbegrepen.

Excursies
Om voor een interessante mix aan activiteiten te zorgen, worden er ook veel uitstapjes in Toscane georganiseerd. Bij de programmakosten zijn de begeleiding, het vervoer, de gidsen en entreebewijzen inbegrepen. Wel betaal je zelf voor je maaltijden.

Italiaanse keuken en wijn
Terwijl je in Florence verblijft, heb je uitgebreid de mogelijkheid om kennis te maken met de Italiaanse cuisine en natuurlijk ook de bijbehorende Italiaanse wijnen. In het programma zijn twee kooklessen inbegrepen bij een geaccrediteerde kookschool. Ook woon je diverse lezingen bij over culinaire onderwerpen en vindt er een bezoekje plaats aan een lokale wijngaard in Chianti.

Deze cursus is een vast programma van 2 weken. De vertrekdata dit jaar vallen op 15 mei en 4 september.

Dit programma gaat door bij min. 3 deelnemers.

Accommodatie

Onze talenscholen bieden verschillende accommodatie mogelijkheden aan. Kun je niet kiezen? Dan is combineren vaak ook mogelijk!
Je boekt jouw gewenste accommodatie namelijk per blokken van 1 week.
Let op! Het kan zijn dat jouw voorkeur helaas vol is geboekt. Indien dit het geval is overleggen we altijd welke opties er voor jou zijn.

Gastgezin

Verblijven bij een lokaal gastgezin betekent dat je continu de taal blijft oefenen. Bovendien leer je meer over de lokale cultuur en levenswijze. Je maakt het dagelijkse familieleven van dichtbij mee: leuke gezinsactiviteiten, het vieren van feestdagen én niet te vergeten... de lokale keuken! Maar verblijven bij een gastgezin betekent ook dat je persoonlijke aandacht krijgt en in een warm en comfortabel thuis verblijft. Binnen een gastgezin heb je altijd wel iemand om op terug te vallen. Ten slotte geniet je bij een gastgezin ook van de rust, zodat je in alle stilte (of juist met behulp van je gastgezin) kunt studeren! Gastgezinnen respecteren namelijk ook jouw privacy. Vaak zijn zij al jaren lang gastgezin, dus ze begrijpen goed dat jij je ook graag terug wilt kunnen trekken.

Er bestaan eigenlijk geen typische gastgezinnen. De gezinnen representeren de diverse etnische culturen die je wereldwijd aantreft. Sommige gezinnen bestaan uit alleenstaande vrouwen met kinderen, andere uit een ouder echtpaar en weer andere uit samengestelde families. Gastgezinnen wonen doorgaans op ongeveer 10 - 30 minuten van de talenschool vandaan. Houd er dus rekening mee dat je nog een stukje met het openbaar vervoer moet. Echter zijn er ook gastgezinnen die op loopafstand van de talenschool wonen.

 

Gedeeld appartement

Wil je liever wat meer vrijheid, meer medestudenten om je heen of ben je al gewend aan op jezelf wonen in Nederland? Dan is het gedeelde appartement een leuke optie voor jou!

De appartementen zijn gelegen in de wijken Sliema, St. Julian's en Swieqi, drie van de meest bruisende wijken van Malta! Deze gebieden zijn erg populair vanwege de jeugdige atmosfeer en de goede selectie aan winkels, restaurants en entertainment. Ook de stranden bevinden zich op korte afstand en de gezellige promenade langs de kust is de ideale plek om zowel overdag als 's avonds even te wandelen. De appartementen bevinden zich op max. 30 minuten loopafstand van de talenschool. Er verblijven max. 8 studenten per appartement.

Faciliteiten

 • WiFi
 • Volledig ingerichte keuken (gedeeld)
 • Woonkamer (gedeeld)
 • Ventilator (airco mogelijk tegen extra toeslag)
 • Beddengoed en handdoeken (deze worden wekelijks verschoond)
 • Wekelijkse schoonmaak van de slaapkamer, badkamers en gemeenschappelijke ruimtes. Voor de dagelijkse schoonmaak (afwas etc.) dienen studenten hun eigen schoonmaakmiddelen te kopen.
 • Wasmachine (er is 1 wasmachine per appartement, studenten dienen zelf wasmiddel te kopen)
 • Eigen of gedeelde slaapkamer (gedeelde kamers worden altijd o.b.v. geslacht ingedeeld)
 • Gedeelde badkamer (max. 4 studenten, eigen badkamer mogelijk tegen extra toeslag)
 • Inchecken op zaterdag vanaf 14.00u
 • Uitchecken op zaterdag tot 10.00u

Overig

Sommige scholen bieden ook nog overige accommodatie mogelijkheden aan, zoals het privé appartement in Florence of een studio in Malta.
Neem dus gerust contact met ons op als je vragen hebt over de accommodatie verschillen en opties.

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je buitenland avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. Wij helpen je graag!

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een taalreizenprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen €5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt, dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico. Dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo boek jij jouw Taalreis

 
1

Start

Boek de Taalreis via de website

2

Voorbereiding

We begeleiden en adviseren je van a tot z

3

Vertrek

Het avontuur begint

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.