Taalreis in Cartagena

Taalreizen | Taal: Spaans

Ga op taalreis naar het mooie Cartagena!

 • Colombia
 • vanaf 2 weken
 • vanaf 18 jaar

Een koloniale stad met unieke charme, prachtige architectuur én een rijke geschiedenis… Geen wonder dat het populaire Cartagena wereldwijd vele studenten, backpackers en toeristen aantrekt. In Cartagena vind je Afrikaanse, Caribische en Spaans invloeden en dat zorgt voor een hele interessante cultuur die je nergens anders ter wereld terug vindt! Het karakteristieke Old Town staat al sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en moet je simpelweg gezien hebben. Cartagena kent ook een hele artistieke kant! Luister naar de briljante straat muzikanten terwijl je op Plaza de Trinidad van heerlijke lokale arepas geniet. Ontdek kastelen zoals San Felipe de Barajas en San Fernando om te zien hoe het leven hier 500 jaar geleden uitzag. En het weer? De stad is gelegen aan de Caribische Zee. Dankzij deze ideale locatie en het warme weer is Cartagena de perfecte all year round bestemming! Kies je voor een taalcursus Spaans in Cartagena dan krijg je gegarandeerd een uniek buitenlandavontuur om nooit meer te vergeten!

 

Jouw programma in het kort

Op zoek naar een stad that has it all? Of je nu interesse hebt in geschiedenis, cultuur, warm weer en strand… Cartagena is niet voor niets een zeer populaire bestemming onder internationale jongeren!

 • Taallessen op je eigen niveau
 • Populaire bestemming voor internationale studenten!
 • Ervaren personeelsteam
 • Diverse leuke activiteiten en excursies
 • Certificaat aan het einde van je verblijf

Download onze prijslijst voor een taalcursus Spaans!

Ontdek alle prijzen voor cursus- en accommodatiemogelijkheden

Taalreis in Cartagena

De taalreis van je leven in Cartagena

Onze talenschool in Cartagena is gelegen in de levendige wijk Getsemani. De school is gevestigd in een gezellig en prachtig koloniaal gebouw en is voorzien van moderne faciliteiten. Het ervaren docententeam zorgt ervoor dat jij je helemaal thuis voelt en staat altijd voor je klaar. In de lounge kun even ontspannen voor of na je lessen en natuurlijk kennis maken met je medestudenten! De talenschool is hét centrale ontmoetingspunt voor alle international studenten. Van samen lessen Spaans volgen tot huiswerk maken in de prachtige tropische tuin… je ontmoet iedereen! Met maar 8 studenten per klas ben je in Cartagena gegarandeerd van persoonlijke begeleiding én maak je makkelijk internationale vrienden! Spaans leren in Cartagena is een kans die je niet mag missen! De stad waar je 3 euro betaald voor een bioscoopkaartje, met 8 musea en maar liefst 12 universiteiten is zeer geliefd onder internationale studenten en dus dé ideale bestemming voor jouw taalcursus.

 

 

Taalreis

Faciliteiten talenschool
 • WiFi
 • Ervaren personeelsteam waar je 24/7 bij terecht kunt
 • Prachtige tuin
 • Mooie klaslokalen en lounges
 • Gelegen in de bruisende wijk Getsemani
 • Dichtbij het historische Old Town
 • Restaurants, winkels en het strand op 5 minuten afstand!

 

Kosten

De programmakosten voor een taalreis zijn nogal uiteenlopend door de vele mogelijkheden die er zijn. Je kunt een keuze maken tussen een bepaald soort cursus, verschillende accommodaties en de lengte van je verblijf. In ons kostenoverzicht kun je makkelijk zien wat de kosten voor jouw programma bedragen. Ook kun je de kosten vergelijken van de diverse cursussen en accommodaties. Download eenvoudig de prijslijst voor Spaanse cursussen en vind alle prijzen en accommodatiemogelijkheden.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met het Taalreizen Team. Wil je weten wanneer er een kortingsactie plaatsvindt voor jouw bestemming? Ook hier informeren wij jou graag over!

Inclusief bij deze taalreis

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Taalreizen Team
 • Online handboek Taalreizen; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp en advies over de reis naar Colombia


Na vertrek

 • Taaltoets om je niveau te bepalen
 • Oriëntatie tijdens je eerste lesdag
 • Cursus Spaans op een gerenommeerde talenschool
 • Accommodatie naar keuze
 • Begeleiding van medewerkers talenschool; bij vragen en in geval van nood
 • Noodnummer van de talenschool - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Noodnummer van Travel Active – 7 dagen per week
 • Certificaat van de talenschool als bewijs van deelname


Exclusief bij deze Taalreis

 • Administratiekosten à € 100,-
 • De reis naar Colombia en evt. visumkosten
 • Transfers bij aankomst en vertrek (evt. erbij te boeken)
 • Kosten voor activiteiten en andere dagelijkse uitgaven zoals vervoer
 • Studie- en reisverzekering- Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor taalreizen in het buitenland
 • Annuleringsgarantie- mét examenregeling

 

Tip van onze Taalreizen experts

Wat mag er niet ontbreken tijdens een reis naar Cartagena? Een bezoek aan kasteel San Felipe de Barajas! Het kasteel stamt uit de 17e eeuw en is gelegen op de heuvel San Lázaro. Dit was historisch gezien een ideale ligging, maar het geeft je ook een prachtig uitzicht. Het kasteel is het meest bezochte punt van de hele stad en speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Cartagena.

 

Vertrekmogelijkheden
 • Alle cursussen starten ieder maandag, m.u.v. feestdagen
 • Aanbevolen boekingsperiode: in ieder geval 1 maand voor gewenst vertrek*
 • Last minute boeking: boeken tot 2 weken voor vertrek in overleg

*Ons advies is te boeken wanneer je zeker bent van het doen van een Taalreis en van je bestemming. Vluchten worden namelijk duurder richting vertrek, en accommodaties zijn ruimer beschikbaar hoe eerder je er bij bent. Houd ook rekening met de tijd die je nodig hebt voor een eventuele visumaanvraag.

Taalcursus

Lessen op je eigen niveau

Alle talenscholen nemen ofwel voor vertrek ofwel op de eerste dag een taaltest af om je niveau te bepalen. Aan de hand daarvan word je in een klas geplaatst met studenten die een vergelijkbaar taalniveau hebben. Mochten de lessen je iets te snel gaan, of denk je juist meer aan te kunnen, dan is het belangrijk dat je dit aangeeft. De school kan dan kijken of ze je in een andere klas kunnen plaatsen.

Kort Standaard

Heb je niet veel tijd, maar wil je wel Spaans leren of je kennis verbeteren? Dan hebben wij het ideale lespakket voor jou! De cursus Kort Standaard is met 15 lessen per week een ideaal programma voor iedereen die zijn/haar lessen Spaans wil combineren met andere activiteiten. De lessen zijn met name gericht op spreek-, luister-, schrijf-, leesvaardigheid, grammatica en vocabulaire. Met Kort Standaard heb je meer dan genoeg vrije tijd om de stad te ontdekken en te genieten van je tijd in het buitenland. Dit is ook een ideale optie als je andere verplichtingen hebt tijdens je buitenlandverblijf (denk aan een studie aan een universiteit, stage, bijbaan, etc.).

Door de kleine klassen krijgen studenten veel persoonlijke aandacht van de docent. Hierdoor is er veel ruimte voor participatie en interactie. De focus ligt met name op conversatie en communicatie en daardoor leer jij het Spaans heel snel! Kort Standaard Spaans is te volgen vanaf min. 1 week, start iedere maandag en lessen worden gegeven vanaf niveau A2.

Standaard

De meest populaire cursus en met een goede reden! Standaard Spaans leert jou met slechts 4 lessen per dag in een korte tijd de taal te beheersen. Of je nu een beginner bent of al voorkennis hebt, deze cursus is ideaal voor studenten die zich de Spaanse taal zo snel mogelijk eigen willen maken. Je leert vanaf dag 1 om te communiceren in het Spaans en krijgt de juiste handvaten aangereikt om de taal zo snel mogelijk toe te passen. Aan het einde van je cursus zijn je communicatie vaardigheden flink verbeterd en voel je je zelfverzekerd bij het gebruiken van het Spaans in het dagelijks leven.

Standaard Spaans bestaat uit 20 groepslessen per week. Tijdens deze lessen worden alle belangrijke taalvaardigheden uitgebreid behandeld. Denk bijvoorbeeld aan spreken, schrijven, luisteren en lezen. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan grammatica en vocabulaire. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor studenten Spaans die zich zo snel mogelijk verstaanbaar willen maken. Dit is dan ook het ideale basispakket in onze ogen! Standaard Spaans is te volgen vanaf 1 week en lessen worden op alle niveaus gegeven.

Tip: Voeg privélessen toe aan je programma om nóg sneller vooruitgang te maken. Samen met een docent pak je de taalaspecten aan waar jij het meeste moeite mee hebt!

Medisch Spaans

Ben je werkzaam in de medische sector of studeer je wellicht nog? Met Medisch Spaans verbeter jij niet alleen je algemene taalvaardigheden, maar leer je ook Spaans vakjargon voor de medische sector! Medisch Spaans bestaat uit 20 lessen Standaard Spaans aangevuld door 5 lessen Medisch Spaans per week.

Dankzij de lessen Standaard Spaans verbeter jij je Spaans op alle taalaspecten. Tijdens de lessen Medisch Spaans kun je vervolgens werken aan het toepassen van de Spaanse taal in de medische sector. Dit is met name handig als je het Spaans nodig hebt voor je werk of bijvoorbeeld voor een buitenlandstage! De lessen Medisch Spaans worden in heel klein groepsverband gegeven en dus is er voldoende ruimte voor jouw individuele leerbehoeftes.

Medisch Spaans is al mogelijk vanaf 1 week en je kunt starten op ieder taalniveau.

Privélessen

Tijdens privélessen kun jij je focussen op datgene waar je moeite mee hebt. Wil je extra de focus leggen op Spaans spreken? Of heb je misschien juist moeite met de grammatica? Samen met je docent kun je gedurende deze lessen specifieke taalvaardigheden onder de knie krijgen. Ook kun je privélessen inzetten om het Spaans in een bepaalde context te leren, bijvoorbeeld voor je opleiding, stage of baan! Denk aan Zakelijk Spaans of DELE examentraining. Je kunt 10 of 20 privélessen per week boeken.

Tip: In combinatie met een standaard cursus stel je zo je eigen (intensieve) lespakket samen!

Accommodatie

In Cartagena verblijven studenten altijd bij een gastgezin. Dit is ook de optie die wij aanbevelen voor de beste culturele onderdompeling!

Gastgezin

Verblijven bij een lokaal gastgezin betekent dat je continu je Spaans oefent. Bovendien leer je meer over de lokale cultuur en levenswijze. Verblijven bij een gastgezin betekent naast 24/7 Spaans spreken met native speakers ook een authentieke ervaring. Je maakt het lokale leven in Cartagena van heel dichtbij mee! Bij een gastgezin heb je altijd wel iemand om op terug te vallen. Ook geniet je van alle rust, een gastgezin zal altijd je privacy respecteren. Er zijn geen typische gastgezinnen in Colombia. Een gastgezin kan bestaan uit een ouder echtpaar, een samengestelde familie of zelfs een alleenstaande vrouw (met of zonder kinderen).

Houd in gedachten dat de levensstandaard in Colombia anders is dan in Nederland. Het kan dus zijn dat een woning in Colombia van minder gemakken is voorzien dan jij gewend bent. Onthoud dat een échte culturele ervaring soms hand in hand gaat met iets minder comfort. Je ontdekt een hele nieuwe wijze van wonen en leven in het buitenland en verbreed je horizon en cultureel begrip daarmee!

Details

 • Eigen slaapkamer
 •  Half pension of logies-ontbijt
 • Beddengoed en handdoeken
 • Gedeelde badkamer (Gastgezin Standaard) of eigen badkamer (Gastgezin Comfort)
 • Meestal op 20 à 30 minuten reisafstand (per OV) van de talenschool

 

Alternatieve mogelijkheden

Wil je niet bij een gastgezin verblijven? Je bent bij Travel Active altijd vrij om je eigen accommodatie te boeken. Je boekt dan alleen de taalcursus en krijgt van ons het adres van de talenschool toegestuurd, zodat je een accommodatie in de nabije omgeving kunt boeken. Denk bijvoorbeeld aan een hostel/hotel of airbnb!

 

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je buitenland avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. Wij helpen je graag!

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een taalreizenprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen €5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt, dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico. Dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo boek jij jouw Taalreis

 
1

Start

Boek de Taalreis via de website

2

Voorbereiding

We begeleiden en adviseren je van a tot z

3

Vertrek

Het avontuur begint

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.