Taalreis in Cusco

Taalreizen | Taal: Spaans

Ga op taalreis naar magisch Cusco!

 • Peru
 • vanaf 1 week
 • vanaf 18 jaar
Spaans leren in één van de mooiste én historische bestemmingen van heel Latijns-Amerika? Kies voor een Taalreis naar het magische Cusco, de eeuwenoude hoofdstad van de Inca’s. Cusco bevindt zich op slechts een steenworp afstand van het wereldberoemde Machu Picchu en het ligt aan de “ingang” van de Heilige Vallei van de Inca’s. Een taalcursus Spaans in Cusco is dus véél meer dan alleen een taal leren: je wordt ondergedompeld in een rijke geschiedenis en oude, mysterieuze cultuur. Vandaag de dag trekt Cusco vele internationale studenten aan. Ontdek het verleden van deze prachtige stad, geniet van de internationale sfeer en proef de Peruviaanse cuisine.

Jouw programma in het kort

Eén van de meest magische bestemmingen van heel Latijns-Amerika: kies voor een Taalreis in Cusco en laat je onderdompelen in de eeuwenoude Inca cultuur!

 • Taallessen op je eigen niveau
 • Activiteiten reeds inbegrepen bij je cursus
 • Plan voor je vertrek online extra excursies met onze partner
 • Flexibel lespakket
 • Talenschool in de buurt van Plaza de Armas, Machu Picchu en Inca Trail!
Taalreis in Cusco

De taalreis van je leven in Cusco

Onze talenschool in Cusco is gelegen op de Avenida Pardo. De locatie staat bekend als de mooiste straat van heel Cusco. Het is een rustige wijk en de talenschool beschikt over goede faciliteiten. In de nabijheid van de talenschool vind je de Tempel van de Zon (Qorikancha), Plaza de Armas (hét centrale ontmoetingspunt van Cusco) en vele restaurants, cafés en musea. De school beschikt over een gezellige binnenplaats, 11 mooie klaslokalen in typische Peruviaanse stijl, een videoruimte, kantine en uiteraard goede WiFi.  Er heerst een gezellige, internationale sfeer op de talenschool. Ongeveer 60% van alle studenten komt uit Europa en zo’n 40% komt uit Noord-Amerika. De talenschool is dan ook echt een ontmoetingspunt voor alle studenten!

Taalreis

Oriëntatie

Op je allereerste schooldag wordt er een oriëntatie georganiseerd voor jou en voor eventuele andere nieuwe studenten. Na een welkomstwoord door de directeur maken alle nieuwe studenten een taaltoets. Op basis van deze toets word je ingedeeld in een klas. De klassen worden namelijk samengesteld op basis van het taalniveau.

Na de taaltoets maak je onder begeleiding een leuke stadswandeling. Zo leer je Cusco kennen en tevens de andere studenten die tegelijkertijd met jou starten! Tijdens de wandeling legt je begeleider veel uit over Cusco. Denk bijvoorbeeld aan het openbaar vervoer, belangrijke locaties en de geschiedenis van de stad.

Na de lunchpauze wordt er nog een informatiebijeenkomst gehouden. Onze collega's in Peru vertellen je dan nog iets meer over de cursus, je lesrooster en het verblijf. Denk o.a. aan veiligheid, do's and don'ts, algemene zaken, etc. Ook krijg je meer te horen over diverse culturele activiteiten en weekend excursies.

Onze Peruviaanse collega's zullen er alles aan doen om jou helemaal thuis te laten voelen in deze prachtige stad!

Kosten

De programmakosten voor een taalreis zijn nogal uiteenlopend door de vele mogelijkheden die er zijn. Je kunt een keuze maken tussen een bepaald soort cursus, verschillende accommodaties en de lengte van je verblijf. In ons kostenoverzicht kun je makkelijk zien wat de kosten voor jouw programma bedragen. Ook kun je de kosten vergelijken van de diverse cursussen en accommodaties.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met het Taalreizen Team. Wil je weten wanneer er een kortingsactie plaatsvindt voor jouw bestemming? Ook hier informeren wij jou graag over!

Prijslijst Peru - Cusco 2022

Inclusief bij deze Taalreis

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Taalreizen Team
 • Online handboek Taalreizen; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp en advies over de reis naar Peru

Na vertrek

 • Transfer service bij aankomst (indien je cursus én accommodatie boekt)
 • Oriëntatie op de talenschool (eerste lesdag)
 • Taaltoets om je niveau te bepalen
 • Cursus Spaans op een gerenommeerde talenschool
 • Lesmateriaal
 • 4 activiteiten per week
 • Accommodatie (indien bijgeboekt)
 • Begeleiding van medewerkers talenschool; bij vragen en in geval van nood
 • Noodnummer van de talenschool - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Noodnummer van Travel Active – 7 dagen per week
 • Certificaat van de talenschool als bewijs van deelname

 Exclusief bij deze Taalreis

 • Administratiekosten à € 100,-
 • De reis naar Peru
 • Maaltijden (afhankelijk van de accommodatie)
 • Kosten voor additionele activiteiten en andere dagelijkse uitgaven zoals vervoer
 • Studie- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor taalreizen in het buitenland
 • Annuleringsgarantie- mét examenregeling
Tip van onze Taalreizen experts

Misschien ken je Cusco alleen vanwege Machu Picchu... maar deze stad is méér dan alleen Machu Picchu. Cusco is ook bekend als de hoofdstad van de Inca’s. De fundamenten in en rondom de stad van de Inca beschaving zijn nu nog altijd heel goed zichtbaar! Een van de mooiste plekken is Sacsayhuamán, wat voor ons best raar klinkt als de locals het zeggen, het klinkt namelijk een beetje als ‘sexy human’. Deze kolossale stenen vestiging die ook als tempel diende ligt net buiten de stad en is het bezoeken zeker waard. Plus je krijgt een mooi overzicht over Cusco, wat wil je nog meer?!

Activiteiten & excursies

Bij het lesprogramma zijn er wekelijks 4 activiteiten inbegrepen. Ook transport, entree bewijzen en een gids zijn bij de cursuskosten meegerekend. Wat voor een activiteiten kun je verwachten? Denk bijvoorbeeld aan culturele excursies zoals uitjes naar de Temple of the Sun, la Catedral, de Inca ruïnes, een stadstour of diverse musea. Ook worden er regelmatig kookmiddagen of -avonden georganiseerd, artistieke/creatieve middagen en recreatieve activiteiten zoals yoga of salsalessen.

Voordat je de Taalreis in Cusco boekt kun je thuis alvast online kennismaken met onze collega van de partnerorganisatie, Sandra. In Cusco is zij is jouw aanspreekpunt op de talenschool en ze heeft zeer goede contacten met lokale touroperators. Vóór jouw reis helpt ze je dus graag met het plannen en organiseren van extra excursies en activiteiten!

Vertrekmogelijkheden
 • Startdata: elke maandag m.u.v. feestdagen
 • Aanbevolen boekingsperiode: in ieder geval 1 maand voor gewenst vertrek*
 • Last minute boeking: boeken tot 2 weken voor vertrek in overleg

*Ons advies is te boeken wanneer je zeker bent van het doen van een taalreis en van je bestemming. Vluchten worden namelijk duurder richting vertrek, en accommodaties zijn ruimer beschikbaar hoe eerder je er bij bent. Houd ook rekening met de tijd die je nodig hebt voor een eventuele visumaanvraag.

Taalcursus

Lessen op je eigen niveau

Alle talenscholen nemen ofwel voor vertrek ofwel op de eerste dag een taaltest af om je niveau te bepalen. Aan de hand daarvan word je in een klas geplaatst met studenten die een vergelijkbaar taalniveau hebben. Mochten de lessen je iets te snel gaan, of denk je juist meer aan te kunnen, dan is het belangrijk dat je dit aangeeft. De school kan dan kijken of ze je in een andere klas kunnen plaatsen.

Groepslessen

De meest populaire cursus en met een goede reden! Deze cursus leert jou met slechts 4 lessen per dag in een korte tijd de taal te beheersen. Of je nu een beginner bent of al voorkennis hebt, deze cursus is ideaal voor studenten die zich de Spaanse taal zo snel mogelijk eigen willen maken. Je leert vanaf dag 1 om te communiceren in het Spaans en krijgt de juiste handvaten aangereikt om de taal zo snel mogelijk toe te passen. Aan het einde van je cursus zijn je communicatie vaardigheden flink verbeterd en voel je je zelfverzekerd bij het gebruiken van het Spaans in het dagelijks leven.

Deze cursus bestaat uit 20 groepslessen per week. Tijdens deze lessen worden alle belangrijke taalvaardigheden uitgebreid behandeld. Denk bijvoorbeeld aan spreken, schrijven, luisteren en lezen. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan grammatica en vocabulaire. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor studenten Spaans die zich zo snel mogelijk verstaanbaar willen maken. Dit is dan ook het ideale basispakket in onze ogen! De cursus is te volgen vanaf 1 week en lessen worden op alle niveaus gegeven. Dit programma biedt je een gevarieerde week met lessen Spaans in de ochtend (soms ook de middag, afhankelijk van je rooster) en leuke culturele activiteiten!

Details:

 • max. 5 studenten per klas
 • 4 lessen per dag
 • vanaf min. 1 week tot max. 12 weken (i.v.m. toeristenvisum)
 • 4 activiteiten per week
Privélessen

Wil jij sneller vooruitgang maken? Kies dan voor privélessen! Net zoals bij de groepslessen, volg je 20 lesuren per week. Ook deze lessen zullen gericht zijn op alle aspecten van de Spaanse taal. Maar... het grote voordeel van privélessen is natuurlijk dat jij een persoonlijk lesplan kan ontwikkelen met je docent. Bij privélessen stel je dus je eigen curriculum samen. Je kunt aangeven met welke onderdelen je moeite hebt, wat je leerdoelen zijn en waar jij de focus op wilt leggen. Deze cursus is ook heel geschikt voor mensen die het Spaans voor een specifiek doel nodig hebben, zoals het Spaans in een bepaalde werksector. Samen met jouw docent kun je daaraan werken en je zult merken dat het leerproces daardoor een stuk sneller gaat!

Details:

 • privélessen
 • 4 lessen per dag
 • vanaf min. 1 week tot max. 12 weken (i.v.m. toeristenvisum)
 • 4 activiteiten per week
Speciale lessen

Heb jij al voorkennis van de Spaanse taal en ben je op zoek naar meer verdieping? Onze talenschool biedt ook speciale lessen aan voor studenten die al een woordje Spaans spreken. Hierbij stel je helemaal zelf je lesprogramma samen. Afhankelijk de andere aanmeldingen, volg je de speciale lessen alleen of in klein groepsverband. In totaal volg je 20 lesuren per week. Aan welke speciale lessen kun je o.a. denken?

 • Geschiedenis
 • Literatuur
 • Medisch Spaans
 • Schrijfvaardigheid
 • Fonetiek & Uitspraak
 • Latijns-Amerikaans Cinema
 • Inheemse cultuur
 • Quechua

Mocht je zelf een specifiek idee hebben voor een les, dan neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen.

Details:

 • vanaf min. niveau B1
 • privélessen of in klein groepsverband (max. 5 studenten)
 • 4 lessen per dag
 • vanaf min. 1 week tot max. 12 weken (i.v.m. toeristenvisum)
 • 4 activiteiten per week
Samen op reis

Vind jij het extra leuk om samen met een vriend(in) of met een groep op taalreis te gaan? Dat is mogelijk! Onze taalreizen zijn zeer geschikt om samen te ondernemen. Met een vriend(in), familielid of met een hele groep (je schoolklas, je studievereniging of je vriendengroep). Wij zijn erg flexibel en kunnen voor jullie een reis op maat samenstellen. Welke vorm je ook kiest, het zal een bijzondere gedeelde ervaring worden!

Accommodatie

In Cusco biedt de talenschool de optie om te verblijven in een gastgezin. Dit is de optie die wij aanraden om de maximale culturele uitwisseling mee te maken en je Spaans zo veel mogelijk te kunnen oefenen. Mocht je niet graag in een gastgezin verblijven en zo veel mogelijk medestudenten willen ontmoeten dan kun je kiezen voor een residentie (hoewel in een gastgezin ook meerdere studenten kunnen verblijven).

Gastgezin

Gastgezinnen in Zuid-Amerika zijn ontzettend vriendelijk, open en behulpzaam. Ze nemen je helemaal op in het gezin en vinden het leuk om dingen te ondernemen met studenten en om de studenten goed Spaans te leren. Het is een leuke manier om de cultuur van een land te leren kennen en een goede optie om de taal ook in de praktijk te oefenen! Je verblijft in je eigen kamer en krijgt in de meeste gevallen een sleutel van het huis, zodat je toch de vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt! De meeste gezinnen wonen op 10 à 20 minuten loopafstand van de talenschool.

Gastgezinnen zijn op basis van basis van half pension, dus 2 maaltijden per dag. Houd er rekening mee dat ze in Latijns-Amerika 's middags vaak warm eten. Vandaar dat ontbijt en lunch zijn inbegrepen. Je zorgt dan zelf voor het avondeten, wat vaak in Latijns-Amerika een kleine maaltijd is. Let wel op, want op zondagen dien je zelf voor je maaltijden te zorgen! Houd er ten slotte rekening mee dat een gastgezin niet altijd uit vader, moeder en kinderen bestaat maar ook een andere samenstelling kan hebben. Zo kun je ook terecht komen bij een ouder echtpaar of bij een alleenstaande moeder met een zoon of dochter.

Residentie

Verblijven in een residentie geeft je de vrijheid en zelfstandigheid om samen met andere internationale studenten Cusco te ontdekken. De residentie ligt op een ideale locatie: op slechts 15 minuten lopen bij de talenschool vandaan! Je verblijft in de wijk Mariscal Gamarra, één van de populairste en veiligste wijken van Cusco. Je bent binnen no time bij de talenschool, het historisch centrum van Cusco en diverse restaurants en winkels.

Details

 • Keuze uit eigen of gedeelde kamer
 • Gedeelde badkamer, keuken en woonkamer
 • Beddengoed is aanwezig, neem wel zelf handdoeken mee
 • Terras
 • Gelegen in een veilige wijk

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je buitenland avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. Wij helpen je graag!

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een taalreizenprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen €5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt, dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico. Dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo boek jij jouw Taalreis

 
1

Start

Boek de Taalreis via de website

2

Voorbereiding

We begeleiden en adviseren je van a tot z

3

Vertrek

Het avontuur begint

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.