Welke certificaten kan ik behalen met een taalreis?

Travel Active
Taalreizen
2 oktober 2017

Een taalreis is de perfecte manier om een nieuwe taal te leren, jouw talenkennis te verbeteren én een nieuwe cultuur te ontdekken. Tijdens zo’n taalreis leer je niet alleen een nieuwe cultuur kennen, maar je werkt ook aan jouw persoonlijke ontwikkeling én je maakt veel nieuwe vrienden! Naast dat zo’n taalreis natuurlijk gewoon hartstikke leuk is, staat het ook nog eens ontzettend goed op je CV! Wist je dat je bij Travel Active ook taalreizen kunt boeken waarbij je een internationaal certificaat ontvangt? Dit zijn certificaten die ook door jouw werkgever of opleiding gevraagd kunnen worden. Maar welke certificaten zijn er? En wat is precies het verschil tussen deze certificaten? Hier een rijtje met alle internationale certificaten die je met Travel Active kunt behalen én de uitleg ervan!

Cambridge

Ga je voor een Engelse taalreis? Dan kun je kiezen voor een Cambridge taalreis. Je ontvangt dan een Cambridge diploma: dit is een wereldwijd erkend certificaat. Het diploma wordt verstrekt door het Cambridge English Language Assesment: dit is een afdeling van de wereldberoemde Cambridge University in Engeland. Wil je een diploma dat érg goed op je CV staat? Dan is dit de beste optie! Voorafgaand aan het maken van het examen, wordt eerst jouw niveau bepaald. Aan de hand daarvan wordt er gekeken of je examen gaat doen in beginnend, gemiddeld of gevorderd Engels. Lees hier alle informatie over het Cambridge examen!

Wat maakt het Cambridge examen anders dan de andere internationale certificaten?

Het Cambridge certificaat is het enige certificaat dat onbeperkt geldig blijft. Een Cambridge cursus duurt (inclusief examen) minimaal 10 weken. Zie hier een overzicht van alle landen waar jij een Cambridge examen kunt doen.

TOEFL

Het TOEFL-certificaat wordt verstrekt door de Educational Testin Service (ETS), dit is een Amerikaanse non-profit organisatie. Het gaat hierbij dus wederom om een Engelse taalcursus. Het TOEFL-certificaat wordt vaak gevraagd door bijvoorbeeld werkgevers of onderwijsinstellingen om het taalniveau te meten. TOEFL is dan de Amerikaanse variant hiervan. Bij het TOEFL examen slaag jij altijd. Je krijgt simpelweg een diploma met jouw scores, hoe hoog of laag deze ook zijn. Het diploma is twee jaar geldig. Lees hier alles over het TOEFL examen. 

Met Travel Active kun jij de TOEFL taalreis doen in Amerika. Bekijk hier de locaties die een TOEFL taalreis aanbieden.

IELTS

Het IELTS-certificaat is een beetje hetzelfde idee als het TOEFL-certificaat, alleen is dit de Britse variant. Het diploma is ook twee jaar geldig en je slaagt sowieso voor het examen. Op het diploma komt het niveau te staan dat jij behaald hebt. Ook dit certificaat wordt vaak door werkgevers of onderwijsinstellingen gevraagd om zo jouw taalniveau te meten.

IELTS is gezamenlijk ‘eigendom’ van de British Council, IDP Education en Cambridge English Language Assessment. De test bestaat sinds 1989 en tegenwoordig wordt de test per jaar door meer dan twee miljoen mensen afgelegd in 130 verschillende landen. Lees hier alles over het IELTS examen.

Bij Travel Active kun je de voorbereidingscursus op het IELTS examen volgen vanaf minimaal 2 weken. De taalcursus kun je volgen in SydneySurfers ParadiseBrightonOxfordCambridge of Londen Centrum.

DELE

Heb jij interesse in de Spaanse taal en wil jij gaan studeren een aan een Spaanstalige universiteit of werken bij Spaanstalig bedrijf? Kies dan voor het DELE certificaat. Dit is het enige wereldwijd erkende diploma voor de Spaanse taal. Het certificaat wordt regelmatig gevraagd bij bepaalde opleidingen in Nederland (denk aan de hogere Hotelschool) of bij werkgevers.
Voorafgaand aan de taalcursus wordt jouw Spaanse niveau bepaald en aan de hand daarvan wordt er gekeken op welk niveau jij examen gaat doen.
Het DELE certificaat is onbeperkt geldig. Lees hier alles over het DELE certificaat!

Je werkt samen met andere klasgenoten binnen 2 tot 4 weken naar jouw examen toe. Dit is dus jouw minimale reisduur. Dit zijn de locaties waar je een DELE certificaat kunt behalen.

DELF/DALF

Het DELF en DALF certificaat behaal je door over een bepaald niveau van de Franse taal te bezitten. Het zijn officiële erkende diploma’s  geleverd door het Franse Ministerie van Onderwijs. De certificaten worden regelmatig gevraagd door een opleiding of werkgever. De diploma’s zijn onbeperkt geldig. Lees hier alles over het DELF en DALF certificaat!

Met Travel Active kun je voorbereidende cursussen volgen voor het DELF en DALF examen. Je volgt dan een reguliere taalreis van 20 groepslessen en aanvullend krijg je 6 lessen die specifiek gericht zijn op examentraining. De examentraining vindt plaats in kleine groepen van maximaal 5 studenten. Deze cursus is mogelijk vanaf minimaal 1 week tot maximaal 12 weken.

DELF/DALF cursussen is mogelijk op verschillende bestemmingen in Frankrijk en Canada: Taalreis in MontpellierTaalreis in NiceTaalreis in ParijsTaalreis in Montréal

TestDaf, TELC en Goethe

Wil je gaan studeren aan een Duitse universiteit of simpelweg jouw Duitse taalkennis testen? Dan bieden wij drie verschillende certificaten aan die je kunt behalen in Duitsland: het TestDaf certificaat, het TELC certificaat en het Goethe certificaat. Alle drie de certificaten zijn levenslang geldig. Lees hier meer informatie over het TestDaf certificaat, het TELC certificaat en het Goethe certificaat.

Bij Travel Active kun je de voorbereidingscursus op het TestDaF examen volgen vanaf minimaal 4 weken. De taalcursus kun je volgen in BerlijnHamburgFrankfürt of in München. De voorbereidingscursus op het TELC examen volg je vanaf minimaal 4 weken, in BerlijnHamburgFrankfürt of in München. De voorbereidingscursus op het Goethe examen volgen vanaf minimaal 3 weken. De taalcursus kun je volgen in BerlijnHamburgFrankfürt of in München.

Celpe-Bras

Wil jij je Portugees verbeteren omdat je bijvoorbeeld wil gaan studeren aan een Braziliaanse universiteit? Of wil je gaan werken bij een Braziliaans bedrijf? Dan is het Celpe-Bras certificaat een must om te hebben! Het certificaat is levenslang geldig en het examen vind twee keer per jaar plaats. Lees hier meer informatie over het Celpe-Bras certificaat. 

Via Travel Active kun je vanaf minimaal 2 weken jezelf optimaal voorbereiden op het Celpe-Bras examen. Deze cursus wordt aangeboden in de kleurrijke kuststad Olinda.

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.