Cultuurweek

Vrijwilligerswerk | Cultuur

Ervaar de Cambodiaanse cultuur op unieke wijze

 • Cambodja
 • 1 week
 • vanaf 17 jaar

Om jou optimaal voor te bereiden op je vrijwilligerswerk in Cambodja, is het mogelijk een leuke en leerzame cultuurweek (werkweek van 5 dagen) bij te boeken. Je komt op zondag aan op de luchthaven, waarna je naar je accommodatie gebracht wordt.  Op maandag start de Khmer Cultuurweek in Siem Reap. Tijdens deze week leer je meer over de cultuur van Cambodja, welke uitdagingen je te wachten staan op je project, leer je over de Khmer taal en cultuur en bezoek je uiteraard verschillende culturele hoogtepunten in de omgeving. Tijdens de oriëntatie zijn onderdak en alle maaltijden ingebrepen. Je verblijft in totaal 3 dagen in Siem Reap en daarna 3 dagen in Samraong.

Benieuwd naar wat jij verder tijdens deze cultuurweek gaat doen? Bekijk hier jouw reisschema!

Jouw programma in het kort

Wil jij de cultuur van Cambodja van binnenuit leren kennen? Doe mee aan de cultuurweek en leer van de locals alles over deze bijzondere cultuur!

 • Een uniek kijkje in de cultuur van Cambodja
 • Een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk
 • Je leert over de Khmer taal en cultuur
 • Bezoek verschillende culturele highlights

Reisdetails

Wat zijn de programmakosten?

Programmakosten

De cultuurweek is te combineren met verschillende programma's. Voor een specifieke prijsindicatie kunt u contact opnemen met het Vrijwilligerswerk team.

Inclusief vrijwilligerswerk in Cambodja

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Vrijwilligerswerkteam
 • Persoonlijk kennismakingsinterview
 • Handboek Cambodja; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Vliegticket offerte – vraag deze na boeking vrijblijvend aan
 • Hulp & advies bij visumaanvraag

Na vertrek

 • Airport pick-up en transfer naar accommodatie
 • Welkomstdiner bij aankomst
 • Accommodatie en maaltijden tijdens gehele reis
 • Mogelijkheid tot deelname aan extra activiteiten
 • Begeleiding van partnerorganisatie
 • Noodnummer - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname (op aanvraag)

Exclusief Vrijwilligerswerk in Cambodja

 • Administratiekosten: € 100,-
 • Vliegticket naar Cambodja
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Werk- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor vrijwilligerswerk
 • Visumkosten
 • Kosten voor aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag (deze is noodzakelijk om te kunnen deelnemen): +/- € 40,-.
 • Vaccinaties - Informeer bij Travel Doctor welke vaccinaties je nodig hebt

Hoe worden de programmakosten besteed?

Travel Active vindt het belangrijk om helder en transparant te zijn over de besteding van de programmakosten. Lees meer over de opbouw en besteding van de programmakosten voor onze vrijwilligerswerkprogramma’s.

Jouw reisschema

KHMER CULTUURWEEK


Dag 1 - maandag
Bezoek aan Wat Thmey, oorlogsmuseum en Artisant D'Angkor. In de middag maak je tijdens een stadswandeling kennis met de Central market, the old market en Lucky Mall, een supermarkt. Na het diner bezoek je de leukste straten van Siem Reap, waaronder de uitgaansstraat. Ook breng je een bezoekje aan de night market. Hier kun je leuke souvenirs kopen! Overnachting in Siem Reap

Dag 2 - dinsdag
Je bezoekt vandaag de Silk farm en West Baray, een waterreservoir. In de middag heb je tijd om te relaxen bij het zwembad, shoppen van souvenirs en ervaar je een Khmer massage. In de avond heb je vrije tijd om zelf de stad te ontdekken. Overnachting in Siem Reap

Dag 3 - woensdag

Vandaag vertrek je naar Samraong. Je krijgt een introductie op het project en maakt in de middag kennis met het dorp doormiddel van een stadswandeling over de markt en langs de bank.

Dag 4 - donderdag
In de ochtend breng je een bezoek aan de Greenway School. Tour door Samraong en een bezoek aan de dorpjes in de omgeving zodat je de streek leert kennen. In de middag staat er een les over de Cambodjaanse taal en cultuur gepland. De dag wordt afgesloten met een workshop koken, zodat jij thuis je vrienden en familie kuntverrassen!

Dag 5 - vrijdag
Bezoek aan de tempel, monniken helpen met klusjes in de tempel en met hen over het Boeddhisme praten

 

Vertrekmogelijkheden

Je kunt iedere week starten met ons programma in Cambodja. Het is de bedoeling dat je op zondag tussen 06.00 uur en 16.00 uur aankomt in Siem Reap (Siem Reap International Airport). Na aankomst word je opgehaald door onze partnerorganisatie en naar je accommodatie gebracht. Je programma gaat op maandag van start.

Voorbereidingen

Travel Active besteedt veel aandacht aan de voorbereidingen op jouw reis. Een goede voorbereiding is immers een voorwaarde voor het succesvol laten verlopen van jouw verblijf in het buitenland. We lichten alle stappen in de voorbereiding even kort toe:

 • Na je aanmelding ontvang je van ons de verdere inschrijfformulieren waar je meer informatie geeft over jouw motivatie, werkervaring (CV), voorkeuren, lengte van je verblijf, startdatum, etc.
 • Wanneer jij de ingevulde formulieren hebt teruggestuurd, nemen wij contact op onze partnerorganisatie om alles voor je te bevestigen en zetten wij en onze partnerorganisatie alle voorbereidingen in gang.
 • Zodra alles bevestigd is, ontvang jij van ons uitgebreide informatie. Zo krijg je een informatiehandboek en vragen we je om onze gedragscode te ondertekenen. Nu kun jij ook je vlucht boeken, hier helpen wij je graag bij!
 • Ondertussen kun jij verder met alle andere voorbereidingen op je reis, denk hierbij aan: vaccinaties, aanvragen van een visum (indien nodig) en regelen van je reisverzekering. Het Travel Active team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden.
 • Ongeveer 3 weken voor je vertrek ontvang je van ons alle laatste reisdetails. Alles is voor je geregeld en onze partnerorganisatie verwelkomt jou graag. Je avontuur kan beginnen!

Verantwoord vrijwilligerswerk

In 2017 gaven Niko en Reinier van Stichting Volunteer Correct aanzet tot het oprichten van een branchevereniging. Inmiddels hebben we, samen met 14 andere organisaties, officieel ‘Vereniging Volunteer Correct’ (VVC) opgezet: de eerste landelijke branchevereniging voor eerlijk, duurzaam en verantwoord internationaal vrijwilligerswerk. Om duurzame en verantwoorde praktijken te waarborgen, zijn er kwaliteitsrichtlijnen opgesteld. Hier dient iedere aan VVC deelnemende organisatie aan te voldoen. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat wij aan deze richtlijnen voldoen en aanbieder zijn van verantwoord vrijwilligerswerk!

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je vrijwilligerswerk avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen onder andere een verzekering specifiek voor het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies.

Wanneer je op reis gaat naar het buitenland, boek je deze vaak al enige tijd van tevoren. Tenslotte heb je even nodig om je goed voor te bereiden, je ticket te boeken enz. Helaas kan het zo zijn, dat er in de tussentijd een kink in de kabel komt, waardoor je niet meer op reis kunt. Met een annuleringsgarantie zorg je ervoor dat veel van deze onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn en dat je de kosten die annulering met zich meebrengt, terugbetaald krijgt.

Zo start jij jouw Vrijwilligerswerk programma

 
1

Meld je aan

Boek het project of land van je voorkeur

2

Intake & Interview

We begeleiden en adviseren je over alle (combinatie) mogelijkheden

3

Plaatsing & voorbereiding

Je wordt goed voorbereid en begeleid op jouw programma

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.