Groepsreis Bali

Vrijwilligerswerk | Groepsreis

Groepsreis Bali: ontdek in 3 weken dit prachtige eiland

 • Indonesië
 • 3 weken
 • vanaf 16 jaar
 • v.a. € 1.185,-
Indonesië is een van de meest interessante landen ter wereld voor reizigers die kiezen voor een echte culturele ervaring. Indonesië heeft ongeveer 300 etnische groepen die elk een eigen culturele identiteit hebben ontwikkeld, beïnvloed door Indiase, Arabische, Chinese en Europese bronnen.

Bali is een Indonesisch eiland gelegen in het westelijke uiteinde van de Kleine Sunda-eilanden, gelegen tussen Java in het westen en Lombok in het oosten. Het is een van de 33 provincies van het land met Denpasar als provinciale hoofdstad. Bali is bekend om zijn gevarieerde en verfijnde kunstvormen zoals schilderen, beeldhouwen, houtsnijwerk, handwerk en podiumkunsten. Bali kent een van de meest diverse en vernieuwende podiumkunsten in de wereld, met betaalde optredens op duizenden tempel festivals, privé ceremonies of openbare shows.

Jouw programma in het kort

Geniet drie weken van alles wat het kleurrijke Bali te bieden heeft en steek de handen uit de mouwen op een vrijwilligerswerkproject. Van cultuur en avontuur tot stranden en groene rijstvelden.

 • Culturele ontdekking
 • Yoga, Batik en traditionele dans
 • Raften en hiken rond Mount Batur
 • Bezoek aan de rijstterrassen

Sluit af met een avontuurlijke week!

Ga mee op deze compleet begeleide groepsreis naar Bali en beleef drie weken vol avontuur en actie gecombineerd met vrijwilligerswerk. De reis start met een introductieweek waarin je de regio Ubud verkent in combinatie met leuke activiteiten en excursies. Hierdoor leer je meer over de Balinese cultuur en gebruiken. Na de eerste week is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en je in te zetten voor de lokale bevolking. Help mee op een school, met renovatiewerkzaamheden of zet je in voor het milieuproject. Deze reis op Bali wordt afgesloten met zowel actie als ontspanning.

Wil jij weten wat je nog meer gaat doen tijdens deze groepsreis? Bekijk hier jouw reisschema.

Reisdetails

Wat zijn de programmakosten?

Programmakosten

 • Groepsreis Bali: € 1.185,-

Wil je meer informatie over jouw mogelijkheden? Neem dan contact op met het Vrijwilligerswerk team.

Inclusief vrijwilligerswerk in Indonesië

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Vrijwilligerswerk team
 • Handboek Indonesië; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Gratis vliegticket offerte – vluchtmogelijkheden op een rijtje

Na vertrek

 • Airport pick-up en transfer naar accommodatie
 • Accommodatie en maaltijden tijdens gehele reis
 • Alle transport tijdens de programmaweken
 • Begeleiding van partnerorganisatie
 • Noodnummer - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname (op aanvraag)

Exclusief vrijwilligerswerk in Indonesië

 • Administratiekosten: € 100,-
 • Vliegticket naar Indonesië
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active +/- €40,-
 • Werk- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor vrijwilligerswerk
 • Transfer terug naar de luchthaven
 • Visumkosten
 • Vaccinaties - Informeer bij Travel Doctor welke vaccinaties je nodig hebt

Hoe worden de programmakosten besteed?

Travel Active vindt het belangrijk om helder en transparant te zijn over de besteding van de programmakosten. Lees meer over de opbouw en besteding van de programmakosten voor onze vrijwilligerswerkprogramma’s.

Voorbereidingen

Travel Active besteedt veel aandacht aan de voorbereidingen op jouw reis. Een goede voorbereiding is immers een voorwaarde voor het succesvol laten verlopen van jouw verblijf in het buitenland. We lichten alle stappen in de voorbereiding even kort toe:

 • Na je aanmelding ontvang je van ons de verdere inschrijfformulieren waar je meer informatie geeft over jouw motivatie, werkervaring (CV), voorkeuren, lengte van je verblijf, startdatum, etc.
 • Wanneer jij de ingevulde formulieren hebt teruggestuurd, nemen wij contact op onze partnerorganisatie om alles voor je te bevestigen en zetten wij en onze partnerorganisatie alle voorbereidingen in gang.
 • Zodra alles bevestigd is, ontvang jij van ons uitgebreide informatie. Zo krijg je een informatiehandboek en vragen we je om onze gedragscode te ondertekenen. Nu kun jij ook je vlucht boeken, hier helpen wij je graag bij!
 • Ondertussen kun jij verder met alle andere voorbereidingen op je reis, denk hierbij aan: vaccinaties, aanvragen van een visum (indien nodig) en regelen van je reisverzekering. Het Travel Active team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden.
 • Ongeveer 3 weken voor je vertrek ontvang je van ons alle laatste reisdetails. Alles is voor je geregeld en onze partnerorganisatie verwelkomt jou graag. Je avontuur kan beginnen!
Vertrekmogelijkheden

Je kunt iedere week starten met de groepsreis naar Bali. Het is de bedoeling dat je op zondag tussen 06.00 uur en 20.00 uur aankomt op de internationale luchthaven van Denpasar. Na aankomst word je opgehaald door onze partnerorganisatie en naar je accommodatie gebracht.

Wil jij meer informatie over de vertrekmogelijkheden? Neem dan contact op met het Vrijwilligerswerk team.

Voorwaarden
 • Je bent minimaal 16 jaar oud
 • Je hebt een gemiddeld tot goed niveau van de Engelse taal
 • Je bent flexibel en initiatiefrijk
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met lesgeven
 • Je hebt een Verklaring Omtrent Gedrag
 • Je bent een ondernemend persoon en zelfstandig ingesteld
 • Je houdt van een uitdaging en je zoekt graag naar creatieve oplossingen
Accommodatie & maaltijden

Tijdens de reis zijn accommodatie en maaltijden inbegrepen. Dit zijn drie maaltijden tijdens weekdagen en twee tijdens de weekenden. Maaltijden worden bereid op Balinese wijze. Je overnacht in een vrijwilligershuis in een gedeelde kamer voor 6 tot 8 personen. Alle kamers zijn comfortabel en schoon en zijn voorzien van badkamer faciliteiten met toilet en douche.

Jouw reisschema

Week 1 - Kennismaken met de Balinese cultuur

In de eerste week op Bali  is een week die bol staat van de cultuur die volop te vinden is op Bali. We beginnen met enkele taallessen waarna je verschillende tempels bezoekt en een wandeltocht maakt door Ubud en de beroemde Monkey straat. Ook bezoeken we een traditionele Balinese dansshow en maken we een wandeling door de rijstterrassen. Lokale kunst leer je kennen in een Batik huis en jouw culinaire vaardigheden worden getest met een basiskookles Balinees koken. Tot slot maken we deze week een kleine spirituele tour naar de beroemde tempel "Pura Tirta Empul" om jezelf onder te dompelen in het wijwater en te bidden voor geluk!

Week 2 - Helpen op een vrijwilligerswerkproject

In de tweede week van deze reis, kies je zelf een project uit waarop je wilt gaan helpen. Dit kan zijn een week lesgeven of als alternatief helpen op een van milieu-of medische projecten. De kinderen op Bali willen graag Engels leren en zijn dan ook erg blij met de extra lessen die vrijwilligers na school verzorgen. Ook het milieu gaat de Balinezen erg aan het hart, vandaar dat er voorlichtingsprojecten zijn opgezet voor de jeugd waardoor zij leren hoe je goed met je eigen leefomgeving omgaat.

Week 3 - Een week vol avontuur

Tijdens deze derde en laatste week is het tijd voor wat actie, gecombineerd met een ontspannen verblijf. We fietsen door de Batur Mountains, ontspannen op het Nusa Dua strand en brengen een bezoek aan het Turtle Island. Ook een avontuurlijke rafttocht over de Ayung rivier mag niet ontbreken! Tenslotte eindigen we de reis terug in Ubud, waar je tijd hebt om op eigen gelegenheid of met je medereizigers te genieten van de stad, de markt, een wandeling door dit prachtige gebied of een ontspannende Balinese massage. Helaas is het hierna tijd om afscheid te nemen van je medereizigers en het prachtige Bali!

Dit programma kan onderhevig zijn aan veranderingen (bijvoorbeeld door lokale weersomstandigheden).

Verantwoord vrijwilligerswerk

In 2017 gaven Niko en Reinier van Stichting Volunteer Correct aanzet tot het oprichten van een branchevereniging. Inmiddels hebben we, samen met 14 andere organisaties, officieel ‘Vereniging Volunteer Correct’ (VVC) opgezet: de eerste landelijke branchevereniging voor eerlijk, duurzaam en verantwoord internationaal vrijwilligerswerk. Om duurzame en verantwoorde praktijken te waarborgen, zijn er kwaliteitsrichtlijnen opgesteld. Hier dient iedere aan VVC deelnemende organisatie aan te voldoen. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat wij aan deze richtlijnen voldoen en aanbieder zijn van verantwoord vrijwilligerswerk!

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je au pair avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Wij bieden een speciaal verzekeringspakket aan voor au pairs in het buitenland, aangezien reguliere reisverzekeringen daarvoor niet geldig zijn of qua dekking ontoereikend zijn voor dergelijke reizen. Wij voorzien je van goed en betrouwbaar advies en bieden je aantrekkelijke premies. Kijk hier voor jouw au pair reisverzekering.

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een Au Pair programma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen € 5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico, dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo start jij jouw Vrijwilligerswerk programma

 
1

Meld je aan

Boek het project of land van je voorkeur

2

Intake & Interview

We begeleiden en adviseren je over alle (combinatie) mogelijkheden

3

Plaatsing & voorbereiding

Je wordt goed voorbereid en begeleid op jouw programma

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.