Infodagen Gratis magazine

Tegenwoordig reizen studentenclubs af naar Turkije, backpackers gaan een jaar naar Nieuw-Zeeland en vrijwilligers doen een project voor een jaar in Ghana. Het betreft dus een groep die langere en meer exotische reizen onderneemt. Er wordt ook een risicovoller gedrag getoond: fietstochten, raften en bungy jumpen. Bovendien zullen ze, als ze eenmaal geproefd hebben van het reisgenot, blijven reizen.

Het reizigersadvies moet daarom hierop worden toegespitst. Naast bescherming tegen hepatitis A, is bescherming tegen hepatitis B ook zeer belangrijk. Het eerste virus wordt overgebracht door besmet voedsel en drinken, het tweede door middel van bloedcontact, zoals via sexueel verkeer of  het medisch circuit. In de meeste Europese landen wordt men op kinderleeftijd al tegen hepatitis B ingeënt, sinds vorig jaar ook in Nederland.

Er bestaat een combinatie vaccin tegen zowel hepatitis A als B: het zogenaamde twinrix. In een schema van 0-1-6 maanden wordt hiermee een betrouwbare bescherming opgebouwd van minstens 25 jaar, ook voor de toekomstige reizen of mogelijk een beroep, waar een groter risico bestaat, zoals in de gezondheidszorg.

Voor informatie of een afspraak kun je contact opnemen met Travel Doctor. Travel Doctor is een landelijke keten van ervaren huisartsen gespecialiseerd in reizigersadvisering en vaccinaties. Travel Doctor werkt samen met Travel Active en is regelmatig aanwezig op infodagen om voorlichting te geven. Kijk voor meer informatie of de dichtstbijzijnde vestiging op www.traveldoctor.nl.

Deel deze pagina