Infodagen Gratis magazine

Jouw programma in het kort

Wil jij op een leuke en leerzame manier kennismaken met Bali? Kies dan voor de cultuurweek in Lovina voorafgaand aan het vrijwilligerswerk. 

 • Een uniek kijkje in de cultuur van Bali
 • Leer je eerste Balinese woorden
 • Ontdek de Holy Spring Tempel
 • Bezoek de Boeddhistische tempel Brahmavihara

Leer de cultuur van Bali kennen

 • Indonesië
 • 1 week
 • vanaf 16 jaar

Tijdens de cultuurweek in Lovina maak je kennis met de Balinese cultuur. Je leert je eerste woorden Balinees en je ontdekt Lovina en haar mooie omgeving. Tijdens een kookcursus leer je koken vanuit de Balinesevolunteer-correct keuken. Ook offer je op traditionele wijze een bloem bij een van de indrukwekkende Balinese Boeddhistische tempels. 

Benieuwd wat jij verder tijdens deze cultuurweek gaat doen? Bekijk hier jouw reisschema!

Accommodatie & maaltijden

Je verblijft in een vrijwilligershuis in Tukadmunga (een plaatsje in de directe omgeving van Lovina), waar je de kans krijgt om het typische Balinese leven te ontdekken. Je slaapt samen met 4 tot 8 andere vrijwilligers in een kamer. Ook krijg je doordeweeks 3 maaltijden (ontbijt, lunch en diner) en 2 maaltijden in het weekend (ontbijt en diner).

Reisdetails

Wat zijn de programmakosten?

Programmakosten

 • Cultuurweek & 2 weken vrijwilligerswerk Lovina: € 920,-
 • Cultuurweek & 3 weken vrijwilligerswerk Lovina: € 1.145,-
 • Cultuurweek & 4 weken vrijwilligerswerk Lovina: € 1.325,-
 • Cultuurweek & 2 weken schildpaddenproject: € 1.070,-

Let op: voor het werken op een constructieproject geldt een extra toeslag. Wil je meer informatie over jouw mogelijkheden? Neem dan contact op met het Vrijwilligerswerk team. 

Inclusief vrijwilligerswerk op Bali

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Vrijwilligerswerk team
 • Persoonlijk kennismakingsinterview
 • Handboek Indonesië; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Gratis vliegticket offerte – vluchtmogelijkheden op een rijtje

Na vertrek

 • Airport pick-up en transfer naar accommodatie
 • Accommodatie en maaltijden tijdens gehele reis
 • Alle transport tijdens de programmaweken
 • Begeleiding van partnerorganisatie op Bali
 • Noodnummer - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname (op aanvraag)

Exclusief vrijwilligerswerk op Bali

 • Administratiekosten: € 100,-
 • Vliegticket naar Indonesië
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active 
 • Werk- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor vrijwilligerswerk
 • Transfer terug naar de luchthaven
 • Visumkosten
 • Vaccinaties - Informeer bij Travel Doctor welke vaccinaties je nodig hebt

Hoe worden de programmakosten besteed?

Travel Active vindt het belangrijk om helder en transparant te zijn over de besteding van de programmakosten. Lees meer over de opbouw en besteding van de programmakosten voor onze vrijwilligerswerkprogramma’s. 

Vertrekmogelijkheden

Je kunt iedere week starten met ons programma in Indonesië. Het is de bedoeling dat je op zondag tussen 06:00 en 20:00 uur aankomt op de Internationale luchthaven van Denpasar. Na aankomst word je opgehaald door onze partnerorganisatie en naar je accommodatie gebracht. Je programma gaat op maandag van start.

Wil jij meer informatie over de vertrekmogelijkheden? Neem dan contact op met het Vrijwilligerswerk team. 

Jouw reisschema

Je start iedere morgen met een gezamenlijk ontbijt met alle vrijwilligers in het vrijwilligershuis, ook sluit je iedere avond af met een gezamenlijk diner.

Maandag
Maandagochtend begint je dag met een wandeling naar het centrum van Lovina en bezoek je de lokale markt. in de middag volg je een les over de traditionele Balinese cultuur. 

Dinsdag
Op dinsdagochtend ga je jouw eerste woorden Balinees (Bahasa Bali) leren. In de middag krijg je uitleg over het traditionele offeren van bloemen bij de tempel, een hindoeïstisch ritueel. Je krijgt onder andere uitleg over de geschiedenis van het offeren en waarom er bloemen geofferd worden.

Woensdag
Je start deze ochtend met een herhaling van de eerder geleerde Balinese woorden en gaat je vocabulaire uitbreiden. In de middag maak je kennis met het heerlijke Balinese eten tijdens een kookles. 

Donderdag
Op donderdagochtend bezoek je de Boeddhistische tempel Brahmavihara, waar jij op traditionele wijze een bloem offert. In de middag bezoek je het centrum van Lovina en neem je een bad in de Holy Spring.

Vrijdag
Op vrijdagochtend start jij je dag met uitleg over het project waar je kunt werken. In de middag bezoek je een lokale school in Lovina. 

In de weekenden ben je vrij, deze kun je invullen door te gaan winkelen in Lovina of door lekker te relaxen in het vrijwilligershuis. De lokale coördinatoren geven je graag tips en adviezen voor het invullen van je vrije weekend.

Let op: bovenstaand schema is onder voorbehoud van wijzigingen. Het kan zijn dat het schema afwijkt door bijvoorbeeld weeromstandigheden.

Verantwoord vrijwilligerswerk

Volunteer correct

In 2017 gaven Niko en Reinier van Stichting Volunteer Correct aanzet tot het oprichten van een branchevereniging. Inmiddels hebben we, samen met 14 andere organisaties, officieel ‘Vereniging Volunteer Correct’ (VVC) opgezet: de eerste landelijke branchevereniging voor eerlijk, duurzaam en verantwoord internationaal vrijwilligerswerk. Om duurzame en verantwoorde praktijken te waarborgen, zijn er kwaliteitsrichtlijnen opgesteld. Hier dient iedere aan VVC deelnemende organisatie aan te voldoen. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat wij aan deze richtlijnen voldoen en aanbieder zijn van verantwoord vrijwilligerswerk!

volunteer-correct

Extra's

Reisverzekering

Natuurlijk sta je te springen om aan je vrijwilligerswerk avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen onder andere een verzekering specifiek voor het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies.

Annuleringsgarantie

Wanneer je op reis gaat naar het buitenland, boek je deze vaak al enige tijd van tevoren. Tenslotte heb je even nodig om je goed voor te bereiden, je ticket te boeken enz. Helaas kan het zo zijn, dat er in de tussentijd een kink in de kabel komt, waardoor je niet meer op reis kunt. Met een annuleringsgarantie zorg je ervoor dat veel van deze onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn en dat je de kosten die annulering met zich meebrengt, terugbetaald krijgt.

Zo boek jij jouw Vrijwilligerswerk programma

 1. Meld je aan

  Boek het project of land van je voorkeur
 2. Intake & advies

  We begeleiden en adviseren je over alle (combinatie) mogelijkheden
 3. Training & voorbereiding

  Je wordt goed voorbereid en begeleid op jouw programma

Deel deze pagina

chat met ons!
Arrow