Infodagen Gratis magazine
Quinty High School Amerika 30 juli 2018

Quinty droomde er al jaren van om naar een typisch Amerikaanse High School te gaan, maar dacht dat dit niet mogelijk was. Na wat onderzoek te hebben gedaan op internet kwam ze erachter dat het wél mogelijk is en begon ze direct met de voorbereidingen.. Nu kan ze zeggen dat ze bijna richting the U.S.A vertrekt! 

blog-Quintys-droom-komt-uit-high-school-Amerika

Even voorstellen

Heey of ik kan beter zeggen, hello nice to see you here. Dit is mijn eerste post. In deze post ga ik jullie iets over mijzelf vertellen en over mijn eerste ervaring om een 'exchange student' te zijn. 

Ik ben Quinty een meisje van 16 jaar dat is op gegroeid in het kleine dorpje Poeldijk. Poeldijk ligt heel dicht bij de kust en het is ongeveer 20 minuutjes van het centrum van Den Haag, waar ik dus ook af en toe te vinden ben met mijn vriendinnen. Ik zat dit jaar in de vierde en dus het laatste jaar van mijn school. Komend schooljaar maak ik een grote stap, want ik ga voor 10 maanden naar Amerika. Hier ga ik het komende jaar een nieuw leven starten met een nieuwe familie en nieuwe vrienden, ik heb er echt onwijs veel zin in. Maar de belangrijkste reden voor mij, waarom ik vertrek, is omdat ik daar naar een Amerikaanse High School ga.  

Het begin van mijn interesse in High School Amerika

Ik heb heel mijn leven al afgevraagd, door alle geweldige maar onrealistische Amerikaanse serie en films, of het mogelijk was om een keer naar een Amerikaanse High School te gaan en daar ook lessen te volgen. Ik was (en ben nog steeds) dol op 'High School Musical' en 'Twillight'. Ik weet echt wel dat in Amerika de weerwolven en vampieren niet naar je toe komen. En dat mensen niet uit volle borst staan te zingen en te dansen op de tafels, maar ergens daar is wel het begin geweest van mijn interesse. 

blog-Quintys-droom-komt-uit-high-school-Amerika

Voorbereidingen

Ik heb altijd gedacht dat dat nooit zou kunnen, totdat ik onderzoek ging doen. Ik vond Travel Active en nog paar andere organisaties, maar Travel Active sprong er voor mij echt uit. Ik vroeg om een brochure en een week later viel die door de brievenbus. Ik vond alles zo geweldig dat ik het mijn moeder liet zien. Ze zei dat ze het er ook allemaal leuk uit vond zien, maar dat ik er nog maar eens goed over na moest denken. Ik kon toch pas na mijn eindexamen daar naar toe, en op dat moment zat ik nog in het tweede schooljaar (het was ongeveer 2 jaar geleden). In het derde schooljaar gingen we opzoek naar vervolg opleidingen, maar het was het allemaal net niet. En op dat moment kwam het High School programma weer in mijn gedachten en ik vertelde het mijn ouders. Mijn ouders waren een beetje van ''moet je dit wel doen, denk je dat dit iets voor je is, we kunnen je echt geen jaar missen''. In het begin van het vierde en dus laatste schooljaar ben ik samen met mijn ouders naar een informatie bijeenkomst van Travel Active geweest en ik dacht ''dit is gewoon wat ik wil''. Mijn ouders dachten dat ze door deze informatie bijeenkomt juist argumenten tegen mijn vertrek konden vinden, maar het was juist het tegenover gestelde. Ze vonden het zo leuk dat mijn moeder zei ''als ik het nu op mijn leeftijd nog kon doen, zou ik het ook willen''. En mijn ouders zeiden ''natuurlijk willen we eigenlijk niet dat je weggaat, maar we willen je deze geweldige kans niet ontnemen''. Het was dus gebeurd, mijn ouders hadden toestemming gegeven dat ik een jaar weg mocht, om mijn droom te volgen. Dit is allemaal eind november gebeurd, maar mijn moeder wilde mij pas na de kerst, dus in het nieuwe jaar aanmelden voor het programma. Uiteindelijk hebben we mij pas in maart aangemeld, omdat we wat financiële problemen hadden, en rond 12 april heb ik op de knop gedrukt om mij definitief aan te melden bij het High School programma van Travel Active.

blog-Quintys-droom-komt-uit-high-school-Amerika

Pre Departure Orientation 

Op 9 juni was het eindelijk zo ver, nee ik hoorde deze dag niet dat ik een gastgezin had, maar het was de dag van de PDO (Pre Departure Orientation). We kregen hier veel informatie over het aankomende jaar, over de New York oriëntatie en over hoe het komend jaar met onze emoties kan gaan. Ook waren er oude exchange students die je vragen kon stellen of die je kon vragen om over hun fantastische jaar te vertellen. Op deze dag heb ik alle exchange students ontmoet die dit jaar 2018-2019 naar Amerika gaan voor een jaar High School. Op deze dag heb ik ook nog 3 hele leuke meiden ontmoet, genaamd Loes, Danique en Pleun. We hebben elkaars nummer uitgewisseld en we houden elkaar zo nu en dan op de hoogte. En met bijna iedereen van de groep zitten we in een WhatsApp groep, waar we elkaar ook op de hoogte houden en vragen stellen over hoe iemand bijvoorbeeld voor het eerst zijn gastgezin heeft gemaild.

Afwachten!!

En nu sta ik ongeveer 3 maanden op de website, om uitgekozen te worden door een gastgezin. Jammer genoeg heb ik nog geen bericht gekregen. Maar ik weet dat het allemaal goed komt en dat ik ook een gastgezin krijg. De dagen waarop ik kan vertrekken voor de New York orientation, was afgelopen woensdag 25 juli, aankomende woensdag 1 augustus, woensdag 8 augustus, woensdag 15 augustus en woensdag 22 augustus en vandaar vliegt er elke zaterdag een groep door naar zijn/haar gastgezin.

Dit was heel veel informatie om voor mij te schrijven en om voor jullie te lezen, maar ik hoop dat je er wat aan hebt. Ik houd jullie op de hoogte over mijn exchange year en als ik (spoedig) meer hoor over mijn gastgezin.

liefs,

Quinty

Deel deze pagina