Hoe financier ik mijn High School avontuur?

Travel Active
High School
23 maart 2021

Ontzettend leuk natuurlijk, zo’n jaar naar High School in het buitenland; maar hoe betaal je het? Uiteraard is jouw High School jaar het geld zeker waard: je krijgt immers de tijd van je leven! Een nieuw land, nieuwe vrienden en herinneringen die je altijd bij zullen blijven. Bovendien staat een tussenjaar in het buitenland supergoed op jouw CV, en kan je het tussenjaar tevens gebruiken om te kijken welke opleiding je wilt gaan doen.

Daarnaast moet je niet vergeten dat als je in Nederland verblijft, jouw ouders ook geld aan jou kwijt zijn. Denk aan elektriciteit, boodschappen, sportvereniging, school en misschien nog andere activiteiten. Als jij naar het buitenland gaat vervalt een deel van deze kosten, wat een studie in het buitenland betaalbaar maakt. Is de financiering van dit avontuur toch iets waar je tegenaan loopt? Wij geven in deze blog een aantal tips!

1. Boek vroeg!

Als je vroeg boekt, zit er meer tijd tussen de termijnen wat het makkelijker maakt om deze te betalen! Hoe eerder jij je aanmeldt en geaccepteerd wordt, hoe meer tijd jij dus hebt om het programma te kunnen betalen! Hieronder hebben we toegelicht hoe de facturatie plaatsvindt.

De kosten van het High School programma worden als volgt in vier termijnen aan je gefactureerd:

  • 1e betaling: 7 dagen na aanmelding (30% programmakosten, kosten annuleringsgarantie en administratiekosten);
  • 2e betaling: 6 maanden voor start programma (25% van programmakosten);
  • 3e betaling: 4 maanden voor start programma (25% van programmakosten);
  • 4e betaling: 2 maanden voor start programma (20% van programmakosten).

De administratiekosten bij boeking bedragen €300,-. De volledige kosten dienen verder voor vertrek te zijn voldaan.

2. Vraag steun bij familie

Vraag aan je ouders, oma’s en opa’s, tantes, neven of nichten of zij een deel mee willen betalen aan jouw High School jaar. Uiteraard kun je dit niet zomaar 1, 2, 3 vragen, maar bereid dit gesprek goed voor. Maak desnoods een (PowerPoint) presentatie om zo extra overtuigend over te komen. Laat zien dat- en waarom jij dit heel graag wilt. Geef duidelijk aan hoeveel geld jij zelf al eventueel kan betalen en hoeveel je nog nodig hebt.

3. Heitje voor een karweitje

Gaat je familie niet akkoord? Of gaan ze wel akkoord maar kom je nog steeds geld tekort? Ga dan klusjes doen! Dit kan je doen bij vrienden/familie/kennissen maar ook bijvoorbeeld bij buren of onbekenden. Er zijn veel dingen die je kunt doen waarbij je een zakcentje kan verdienen, denk aan: auto’s wassen, boodschappen doen, opruimen, schoonmaken, in de tuin werken, koken, etc. En als je zo slim bent om punt één op te volgen, heb jij dus tijd zat om nog extra geld te verdienen!

4. Bijbaantje

Misschien heb je al een bijbaantje, misschien ook niet. Het is in ieder geval aan te raden om een bijbaantje te nemen om nog wat extra geld te verdienen. Een bijbaantje is vaak zelfs te combineren met de klusjes uit punt 3. Helemaal mooi: vind een bijbaan waarbij je in de schoolvakanties extra kan werken. Dan kan je de zomer voordat je gaat nog even extra geld verdienen.  Zelfs als jouw familie het grootste deel betaalt, is het nog goed om zelf te werken om te laten zien hoe gemotiveerd je bent. Daarnaast: hoe meer geld je hebt gespaard; hoe meer je daar kan uitgeven.

5. Verkopen!

Tijd voor een grote schoonmaak! Ga eens even goed je kamer uitpluizen en kijk of er dingen zijn die je niet meer gebruikt. Misschien heb jij wel een laptop die je nooit meer gebruikt, of kleding die je niet meer draagt. Verkoop deze spullen dan! Tegenwoordig wordt het met verschillende apps steeds makkelijker om spullen te verkopen. Als je klaar bent met je eigen kamer kun je altijd vragen of jouw ouders/familie/vrienden nog spullen hebben die ze kwijt willen. Je zou dan kunnen afspreken dat jij ze verkoopt, en 10% van de opbrengst krijgt bijvoorbeeld.

6. Wees creatief!

Ben jij goed in hardlopen? Organiseer dan een sponsorloop voor jouw High School droom! Ben je goed in toneel? Organiseer dan een toneelstuk. Denk aan jouw talenten en doe daar iets mee!

7. Minder uitgeven

Het klinkt vanzelfsprekend, maar geef minder geld uit. Misschien geef jij onbewust wel meer geld uit dan je denkt. Maak een Excel bestandje met jouw uitgaven erin en kijk waar jij op zou kunnen bezuinigen. Onthoud: het is het echt waard! Nieuwe kleren bijvoorbeeld zijn leuk, maar is het niet veel leuker om dat tijdens jouw High School avontuur te kopen?! En don't worry: een winkel als de Zara en de H&M hebben ze óók in het buitenland.

8. Let op kortingen

Bij Travel Active bieden wij soms een korting aan op jouw High School programma. Denk bijvoorbeeld aan een vroegboekkorting. Hou dit in de gaten!

9. Spaarpotje

Misschien heb jij altijd al je geld op de bank staan: maar stop weer eens wat in een spaarpot! Als je een paar euro los in je portemonnee hebt zitten geef je dit veel sneller uit dan dat het in een spaarpot zit. Zo kun je bijvoorbeeld al het geld dat je ontvangt van klusjes doen en spullen verkopen, in een spaarpotje doen. Het lijkt aan het begin misschien weinig, maar na een paar maanden zal je zien dat er veel geld in zit.

10. Vraag mensen om de lokale valuta

Nog een laatste tip die vooral handig is als je eenmaal op jouw High School locatie gearriveerd bent. Ga je naar Canada of Amerika? Dan heb je Dollars nodig. Ga je naar Engeland of Ierland, dan heb je ponden nodig. Vraag van te voren of er mensen zijn die nog wat buitenlands geld over hebben. Veel mensen hebben nog wel ergens een paar dollars liggen waar ze niks meer mee doen. Voor jou is iedere dollar er weer één en komt het altijd van pas!

Travel Active helpt je graag in al jouw plannen voor een High School avontuur. Bekijk alle High School mogelijkheden of kom naar een van de geplande infodagen en laat al je vragen persoonlijk beantwoorden!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.