De voordelen van het leren van een vreemde taal

Travel Active
Taalreizen
9 mei 2017

Sinds 2001 is 26 september de Europese Dag van de Talen (EDT), een initiatief om jong en oud te stimuleren meer talen te leren. Travel Active doet hier graag aan mee en zet voor jou de voordelen van het leren van een vreemde taal op een rij. Onderstaande infographic laat zien wat het leren van een vreemde taal ook van invloed kan zijn op je liefdesleven en intelligentie.

1. Handig tijdens reizen of op vakantie  

Spreek je de lokale taal in het vakantieland waar je bent, dan wordt het reizen aldaar een stuk eenvoudiger. Kun je de weg niet vinden, dan kun je die gewoon vragen. Ook aan bijvoorbeeld de buschauffeur die alleen Spaans spreekt. Bovendien maak je veel beter en sneller contact met de lokale bevolking. Spreek je de taal dan krijg je veel waardering en zul je het land en de cultuur van veel dichterbij meemaken.

2. De taal van de liefde

Uit onderzoek blijkt dat mensen die één of meer buitenlandse talen spreken als aantrekkelijker worden gezien. Daarbij worden Spaans, Italiaans, maar ook Iers (!) als de talen met het meest sexy accent ervaren. Heb je eenmaal je liefde gevonden en zijn jullie toe aan kinderen: voed ze dan meertalig op. Het blijkt namelijk dat dit bevorderlijk is voor de ontwikkeling van het geheugen en de algemene intelligentie van het kind.

3. Hoe meer vreemde talen, hoe intelligenter

Niet alleen voor je kind, ook voor jezelf heeft het leren van één of meer vreemde talen invloed op je intelligentie. Het spreken, maar ook leren van nieuwe talen is bevorderlijk voor de prestaties en het functioneren van je brein. Zo blijkt uit een psychologisch onderzoek dat het een positieve uitwerking heeft voor je geheugencapaciteit, je multitask skills, aandacht, gezondheid en creativiteit. Als je precies wilt weten hoe dit werkt, dan kun je dat lezen in dit artikel dat onlangs verscheen.

4. Verstevig je CV met een extra vreemde taal

Door het spreken van aantal vreemde talen verstevig jij je CV. Vooral in economisch mindere tijden is het nog belangrijker dat jij je op de arbeidsmarkt van anderen kan onderscheiden. Spreek jij nog een extra vreemde taal, dan ben je voor een werkgever nog een stuk interessanter. Zeker als je bedenkt dat de economie in Nederland het vooral moet hebben van de internationale handel.

Een taalcursus in het buitenland geeft nog meer voordelen..

Besluit je om een nieuwe taal te leren op een talenschool in het buitenland dan heeft dat, naast bovengenoemde voordelen, nog een aantal voordelen. Met een taalreis volg je taallessen in het buitenland. Je zit in een klas samen met veel andere internationale studenten, waardoor je veel internationale vrienden maakt, waarmee je samen leuke excursies en activiteiten kan gaan doen. Dit betekent dat je het spreken van een buitenlandse taal snel eigen maakt. En natuurlijk altijd handig om een adresje ergens in het buitenland te hebben. Kies je voor een taalreis via Travel Active, dan kun je in een gastgezin verblijven. Het voordeel hiervan is dat je niet alleen de taal, maar ook het land en de cultuur van dichtbij leert kennen.

Lees de ervaringen van...
Zelf enthousiast geworden over het leren van een vreemde taal? Op het Taalreizen gedeelte van onze blog lees je meer over de ervaringen van anderen die een Taalreis in het buitenland hebben gedaan!

Wil jij ons aanbod van Taalreis bestemmingen zien? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.